ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    fxstreet.czZlato zůstává nejlepším bezpečným přístavem

    21. 6. 2023 • Podle tržního stratéga ze společnosti Crescat Capital Taviho Costy se volatilita na trzích zvýšila, protože Federální rezervní systém si zachovává jestřábí postoj a dál tlačí ekonomiku do recese. Díky své ceně je zlato oproti akciím a dluhopisům ideálním nástrojem k diverzifikaci portfolia.

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czZlato zůstává nejlepším bezpečným přístavem

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    fxstreet.czZlato: Konsolidace může brzy skončit

    Zlato: Konsolidace může brzy skončit21. 6. 2023 • Čím lépe se vede americké ekonomice, tím hůře pro zlato. Cenný kov se nadále obchoduje v úzkém rozmezí a čeká na podně...

    6 minut čtení na fxstreet.cz

    zlaterezervy.czTrh se zlatem vysílá smíšené signály

    Trh se zlatem vysílá smíšené signály20. 6. 2023Zlato se během června stabilizovalo a obchoduje se v rozmezí od 1.930 do 1.980 dolarů za unci. Avšak po týdnech bočního cenového pohybu může přijít výraznější vertikální posun.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    zlato.czUtajené tuny zlata v BIS

    Utajené tuny zlata v BIS20. 6. 2023 • V přehledu centrálních bank podle množství vlastněného zlata chybí významná instituce, která by co do množství spravovaného zlata aspirovala mezi deset nejbohatších na světě. Drží ho víc než například Evropská centrální banka (506 tun). Onou utajovanou institucí je Banka pro mezinárodní platby (BIS), která funguje jako centrální banka asi 60 centrálních bank.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czKomodity: Zlato se obchoduje v trojúhelníkové formaci

    20. 6. 2023 • Cena zlata (XAU/USD) se na 1hodinovém grafu obchoduje přibližně uprostřed klesajícího trojúhelníku. Nyní bude důležité, jakým směrem cena tuto formaci prorazí a tím dojde k zahájení nového krátkodobého trendu. Tradeři tak nyní mohou vyčkávat na jasný průraz jedním směrem.

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czProdejní automaty na zlaté slitky se prosazují v Jižní Koreji

    Prodejní automaty na zlaté slitky se prosazují v Jižní Koreji19. 6. 2023 • V některých obchodech se smíšeným zbožím obří společnosti GS Retail, která provozuje deset tisíc obchodů v Jižní Koreji, je možné koupit slitek zlata v prodejním automatu. Přístroj se nijak podstatně neliší od těch, které nabízejí kávu nebo sušenky, jen za svými okénky vystavuje slitky zlata o váze od čtyř do 35 gramů.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czStříbro září víc než zlato

    19. 6. 2023 • Investoři do zlata i stříbra se zaměřili na nedávné rozhodnutí Federálního rezervního systému, které bylo oznámeno na středečním zasedání FOMC. Úrokové sazby zůstaly na jeho základě beze změny. Měnová politika nastíněná pro letošní rok ale bude stále obsahovat zvyšování sazeb a jejich udržování na vyšších úrovních až do konce roku. Na základě

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czStříbro září víc než zlato

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czOdložená ofenziva zlata?

    Odložená ofenziva zlata?18. 6. 2023 • Ještě nikdy v historii se cena zlata držela nad hladinou 1 900 dolarů za unci tak dlouho, jako v květnu a v červnu. Burzovní spekulace se zlatem v New Yorku, které jeho cenu ovlivňují víc než obchody s fyzickým zlatem v Londýně, se však dobraly podivné anomálie.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czZa pět let zlato v korunách zdražilo o 50 procent

    Za pět let zlato v korunách zdražilo o 50 procent17. 6. 2023 • Již dlouho nebyla cena zlata tak stabilní jako v posledních týdnech. Otázkou je, zda ona stabilní cena kolem 1 960 dolarů za troyskou unci znamená, že je dnes zlato levné nebo drahé. Před týdnem stála unce 1 966 amerických dolarů, před měsícem 1 960, ale pozor, před rokem 1 824 dolarů.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czTurecko prodalo dalších 63 tun zlata, zato Česko opět nakupovalo

    Turecko prodalo dalších 63 tun zlata, zato Česko opět nakupovalo16. 6. 2023 • Poslední data Světové rady pro zlato (WGC) ukázala, že turecká centrální banka již třetí měsíc v řadě prodávala zlato. V květnu to bylo 63 tun. Během jarních měsíců tak klesly oficiální zlaté rezervy Turecka o 159 na 428 tun. Přitom loni bylo Turecko největším kupcem zlata na světě. Své zlaté rezervy obohatilo o 148 tun, což bylo nejvíc v jeho historii.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czDenní tradingová analýza zlata

    16. 6. 2023Zlato (XAU/USD): Tato komodita na denním grafu klesala směrem k minimu 1918, ale objevili se kupci a dostali cenu těsně nad klouzavý průměr SMA 21, který klesá na 1958. Cena má ale potíže s dalším růstem. Pro možnost otestování hladiny 2000 bychom museli uzavřít týdenní svíčku nad SMA 21. Rezistence jsou na hladině 1971 a 1984. Na druhé straně pro šanci na pokles musíme zpět prolomit support SMA 21, pak bychom mohli otestovat SMA 100 na 1942. Další support je na 1930 a pak oblast 1925. Důležitý support je pak minimum na 1918.

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    npu.czTěžba zlata na Bruntálsku. Montánní region pohledem mezioborového výzkumu

    16. 6. 2023 • Publikace přibližuje počátky středověkého osídlení Bruntálska, které jsou neoddělitelně spojeny s exploatací nerostných surovin, především zlata, pohledem geologa, montanisty, historika a archeologa. Cílem knihy je představit nejen historické pozadí počátků středověké těžby drahých kovů na Bruntálsku, ale také přiblížit, kdo se na důlní činnosti podílel, jak probíhala, a v ne­poslední řadě mapuje dodnes dochované stopy po těžební činnosti v krajině. Základem publikace je představení geologické charakteristiky území, která jej predisponovala v 1. polovině 13. století jako jeden z nejvýznamnějších rudních revírů v přemyslovských državách. Následuje katalog montánních objektů v rámci Andělskohorského rudního revíru a část mapující historický vývoj v rámci středověkého Bruntálska s přesahem do raného novověku. V další části knihy je pak představena archeologická charakteristika území, zvláštní pozornost je věnována výzkumům v areálu kostela Panny Marie ve Starém Městě, v historickém jádru Bruntálu a v prostředí středověkého těžebního a zpracovatelského areálu v Suché Rudné.

    2 minuty čtení na npu.cz

    zlato.czZlato je měnou poslední instance

    Zlato je měnou poslední instance15. 6. 2023 • Jak trhy očekávaly, Fed (americká centrální banka) nezměnil základní úrokové sazby, což mělo oslabit dolar, ale to se nestalo. Místo toho dolar odolal a poklesla cena zlata. V Česku zhruba o tisíc korun, což by mohlo oživit nevalnou poptávku z minulého měsíce, protože nejméně čtvrt roku nebylo cena zlata tak nízká.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    kurzy.czTurecko pokračuje ve výprodeji zlatých rezerv

    Turecko pokračuje ve výprodeji zlatých rezerv15. 6. 2023 • Nejnovější údaje Světové rady pro zlato (WGC) ukazují, že Turecká centrální banka minulý měsíc prodala 63 tun zlata, což už bylo malé množství ve srovnání s prodejem 100 tun v dubnu a březnu.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    stream.czPříběh ukradeného českého zlata

    Příběh ukradeného českého zlata14. 6. 2023 • Příběh českého zlata byl ve dvacátém století plný tragických zvratů. Po nadšeném budování zlatého pokladu republiky přišla léta druhé světové války a rozkradení československého měnového zlata nacistickým Německem. Poválečná jednání o jeho návratu do vlasti narážela na realitu „železné opony“ a vlekla se neuvěřitelných sedmatřicet let. Překážkou přitom byla neochota zlato vrátit, ale dokonce i ideologicky motivovaná neochota jej přijmout. Po obtížných a dramatických licitacích československých diplomatů se západními mocnostmi a Německem musela organizace návratu měnového zlata čelit také absurdní iniciativě Vasila Bilaka výsledek jednání zmařit. Přes všechny obtíže se nakonec zlato domů navrátilo. Ve státní bance se však příliš neohřálo. Po roce 1989 někteří politici dospěli k rozhodnutí jeho značnou část odprodat. Vznikla tím škoda hmotná i symbolická. V poslední době se však stále častěji objevují úvahy, jak ji alespoň zčásti odčinit a naše zlaté rezervy obnovit. Český zlatý sen trvá. Historie naší země je plná otazníků a témat, o kterých se nemluví. Odhalte jejich tajemství na primaplus.cz

    1 minuta čtení na stream.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).