ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    ekonom.czVelmoci se zlata nezbavovaly. Horlivé Česko ale ano

    20. 7. 2023Zlato je prvek ze skupiny těžkých kovů. Podobně jako ostatní kovy z této skupiny vznikal již na samém začátku vesmírné existence krátce po velkém třesku. Je měkké, kujné, neslučuje se s jinými prvky s výjimkou působení lučavky královské nebo v prostředí kyanidů. Je nejspíše prvním kovem, který...

    9 minut čtení na ekonom.cz

    ekonom.czZájem domácností o zlato trvá už od roku 2008. Teď se k nim přidala ČNB

    Zájem domácností o zlato trvá už od roku 2008. Teď se k nim přidala ČNB20. 7. 2023 • Česká národní banka směřuje ke 100 tunám zlata, tedy k úrovni zlatých zásob ke konci „první republiky“. Už má skoro 20 tun.

    3 minuty čtení na ekonom.cz

    hn.czInvestice do drahých kovů je hrou na jistotu. Jejich hodnota neklesá, spíše naopak

    Investice do drahých kovů je hrou na jistotu. Jejich hodnota neklesá, spíše naopak20. 7. 2023Zlaté šperky, zlaté mince, nebo zlaté zuby. Najdete je prakticky v každé české domácnosti. V případě šperků se často jedná o módní záležitost, případně o nostalgickou připomínku na naše maminky a babičky. Zlaté mince pak byly v minulosti považovány za vhodný dar, například při narození dítěte. A zlaté zuby po babičce? Je to zlato, a dá se v nejhorším případě prodat. Také tak uvažujete?

    5 minut čtení na hn.cz

    zlato.czŠvýcarská rafinerie PAMP zpracuje přes 450 tun zlata ročně

    Švýcarská rafinerie PAMP zpracuje přes 450 tun zlata ročně19. 7. 2023 • PAMP je největší soukromá rafinerie drahých kovů na světě. Její název je zkratkou Produits Artistiques Métaux Précieux, která naznačuje i uměleckou a hodnotu kovových výrobků.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    kurzy.czZlato poblíž 2000 USD. Zlato je opět na vzestupné vlně, která je poháněna klesajícími výnosy dluhopisů v USA a Evropě.

    Zlato poblíž 2000 USD. Zlato je opět na vzestupné vlně, která je poháněna klesajícími výnosy dluhopisů v USA a Evropě.18. 7. 2023Zlato je opět na vzestupné vlně, která je poháněna klesajícími výnosy dluhopisů v USA a Evropě. Dnes jsme se navíc dozvěděli údaje z USA, které ukazují na slábnoucí ekonomiku, což může zpochybnit více než jedno zvýšení sazeb ze strany Fedu. Výnosy v U...

    2 minuty čtení na kurzy.cz

    faei.czZlatý poklad republiky už váží skoro 20 tun

    18. 7. 2023 • Rekordním nákupem přes 2,5 tuny zlata se v červnu mohla pochlubit Česká národní banka (ČNB), pokud by chtěla o své zlaté strategii hovořit. Tu však obestírá mlčením a pouze suchá statistická data prozrazují, jak potěšitelně se zlatý poklad republiky po 25 letech opět zvětšuje. Nyní váží 19,56 tuny.

    2 minuty čtení na faei.cz

    kurzy.czZlato poblíž 2000 USD!

    Zlato poblíž 2000 USD!18. 7. 2023Zlato je opět na vzestupné vlně, která je poháněna klesajícími výnosy dluhopisů v USA a Evropě. Dnes jsme se navíc dozvěděli údaje z USA, které ukazují na slábnoucí ekonomiku, což může zpochybnit více než jedno zvýšení sazeb ze strany Fedu. Výnosy v U...

    2 minuty čtení na kurzy.cz

    zlato.czJe to jen slabší dolar, co zvyšuje poptávku po zlatě?

    Je to jen slabší dolar, co zvyšuje poptávku po zlatě?18. 7. 2023 • Všichni vědí, co se stane, a přesto vyčkávají. Nikdo nepochybuje o zvýšení úrokových sazeb v USA. Nikdo nepochybuje, že je to zvýšení poslední a poté začne zájem o americké dluhopisy opadat, protože další spekulace na růst jejich výnosů už víc nevynesou. Nikdo nepochybuje, že očekávaný propad americké ekonomiky do recese se nedostaví.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czInflace klesá a zlato posílilo. Co bude dál?

    Inflace klesá a zlato posílilo. Co bude dál?18. 7. 2023 • Někdy se to zkrátka povede a fundamentální zprávy jsou v souladu s technickou analýzou. To pak máte situaci, jako je aktuálně na zlatě. Ta dopadla daleko lépe, než jsme očekávali. Ostatně více se dozvíte v naší dnešní analýze.

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czZlato započalo růstový trend

    Zlato započalo růstový trend18. 7. 2023 • Na grafu se zlato od dosažení tříměsíčního minima na úrovni 1 892 bodů na konci června pohybuje na vyšší úrovni a dnes vzrostlo až na 1 960 bodů. Drahý kov se pohybuje kolem známé omezující zóny a nad 200-periodového jednoduchého klouzavého průměru.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czDrahé zlato brzdí poptávku v Indii, v Číně i v Česku

    Drahé zlato brzdí poptávku v Indii, v Číně i v Česku17. 7. 2023 • Hovořit o propadu zlata jako bezpečného přístavu je holý nesmysl. Zlato v dlouhodobém horizontu nebylo nikdy dražší než teď. Aktuální hodnota zlata kolem 1 952 dolaru za troyskou unci (31,1 g) znamená i nejsilnější mezitýdenní zisk od konce března, kdy krach americké banky Silicon Valley vyvolal paniku, která na začátku května vyšponovala cenu zlata na rekordní maxima.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    novinykraje.czObchodování se zlatem jako zajištění proti inflaci: Jak na to a jak na tom vydělat

    Obchodování se zlatem jako zajištění proti inflaci: Jak na to a jak na tom vydělat17. 7. 2023 • Inflace může být významnou hrozbou pro hodnotu vašich úspor. V období vysoké inflace může kupní síla vašich peněz rychle klesat a tradiční investice, jako jsou [...]

    3 minuty čtení na novinykraje.cz

    finex.czTeď, nebo nikdy! Zlato si kleští cestu k novému býčímu trendu

    Teď, nebo nikdy! Zlato si kleští cestu k novému býčímu trendu17. 7. 2023Zlato je v posledních zhruba dvou letech soustavně opomíjeno, nebo dokonce vyloženě shazováno, ale možná se rýsuje zajímavý potenciál. Kromě těch největších zastánců (tzv. gold bugs) se o tomto aktivu nyní nic moc pozitivního nedozvíte. To je ale špatně, protože podmínky pro tržní růst hodnoty zlata tu jsou stále všudypřítomné. Jenom je třeba trochu nahlédnou pod pokličku a zajímat se.

    2 minuty čtení na finex.cz

    fxstreet.czDolar oslabuje. Čekají cenné kovy žně?

    17. 7. 2023 • Padající inflace a vyhlídky na konec utahování měnové politiky FED. To jsou dvě hlavní příčiny, proč se tento týden dostal Dolar index na nejnižší hodnoty za poslední dva měsíce. Tato zpráva bezpochyby zablikala na radaru nejednoho obchodníka s komoditami. Byl to totiž právě silný dolar, který stál za poklesem cen mnoha komodit a tlačil také na cenné kovy.

    6 minut čtení na fxstreet.cz

    zlato.czSankce na zlato spojené s ruskými žoldáky

    Sankce na zlato spojené s ruskými žoldáky16. 7. 2023 • Americká vláda prostřednictvím Úřadu pro kontrolu zahraničních aktiv (OFAC) dlouhodobě používá sankce k omezení nezákonné činnosti v sektoru zlata. Během posledních pěti let patří mezi nejvýznamnější zákaz dovozu ruského zlata vydaný v červnu 2022 a široká omezení včetně zlatého průmyslu týkající se Venezuely.

    3 minuty čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).