ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    metro.czČeši a Němci mají stále větší zájem o zlato, podmínky pro nákup se ale zpřísňují

    Češi a Němci mají stále větší zájem o zlato, podmínky pro nákup se ale zpřísňují28. 7. 2023 • Karlovy Vary 28. července 2023 (PROTEXT) - ČNB navýšila v červnu své rezervy na 19,56 tun zlata. Pokud bychom tento objem zlata rozpočetli na obyvatele (10 850 000), tak by každý Čech měl z této rezervy 1,8 g zlata. Jen pro představu, tato váha odpovídá jednomu zlatému prstenu. Samozřejmě mezi obyvateli je žlutého kovu mnohem více, než vlastní samotná ČNB. Z hlediska okolních států mají ale nejvíce zlata Němci a to konkrétně 3 354,89 tun. I když je trend navyšování zlatých rezerv obou zemí na vzestupu, podmínky pro samotný nákup se u jednotlivců stále zpřísňují.

    2 minuty čtení na metro.cz

    fxstreet.czKomodity: Zlato se odráží od supportu trendové linie

    28. 7. 2023 • Cena zlata (XAU/USD) se na 4hodinovém grafu aktuálně odráží směrem vzhůru od rostoucí trendové linie, která koresponduje s úrovní standartního Pivot Pointu S1 a také s klouzavým průměrem SMA 200. Mezi cenou a indikátorem Stochastic současně vznikla býčí divergence, další pokles tak může být limitován. Najdou kolem současných úrovní znovu sílu býci a posílíme zpět směrem k předchozím swingovým maximům? Nebo dojde k prolomení zmíněné trendové linie a změny krátkodobého trendu?

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czZlato vytváří další klesající korekci

    Zlato vytváří další klesající korekci28. 7. 2023Zlato se zotavuje poté, co zaznamenalo falešný medvědí průraz z nedávného rozpětí. 50denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA) ustoupil níže poté, co se mu nepodařilo dosáhnout horního konce obdélníku.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czZlaté zemětřesení se nedostavilo

    Zlaté zemětřesení se nedostavilo27. 7. 2023 • Trhy se opět strefily. Jejich očekávání ohledně navýšení základní úrokové sazby v Americe se i tentokrát potvrdilo, podobně jako celá série předpovědí od loňského března. A to navzdory tomu, že tehdy, před pouhým rokem a půl, byla úroková sazba v USA 0,25 procenta. Zpřísnění o 525 procentních bodů je nejagresivnějším činem centrální banky za poslední desetiletí.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    kurzy.czZlato posiluje a míří k magické hranici dva tisíce dolarů

    Zlato posiluje a míří k magické hranici dva tisíce dolarů27. 7. 2023Zlato v posledním měsíci téměř nepřerušeně posiluje. Od začátku července přidalo necelá tři procenta a pomalu se blíží magické hranici 2000 dolarů za unci. Momentálně se pohybuje okolo 1970 dolarů za unci.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlaterezervy.czKoruna oslabuje, zlato v CZK směřuje k dalšímu býčímu průlomu (týdenní zpráva)

    Koruna oslabuje, zlato v CZK směřuje k dalšímu býčímu průlomu (týdenní zpráva)25. 7. 2023Zlato v CZK utvořilo od roku 2020 široký boční růstový kanál, ve kterém se opakuje tentýž technický vzorec. Cena zlata se uklidňuje od března 2022 a trh se nachází ve fázi před dalším býčím průlomem.m.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    zlato.czSaxo Bank: Zlato dosáhne do konce roku nového rekordu nad 2 100 dolarů

    Saxo Bank: Zlato dosáhne do konce roku nového rekordu nad 2 100 dolarů25. 7. 2023 • Po silném růstu cen od listopadu a krátkém dosažení nového rekordního maxima zlato většinu druhého čtvrtletí konsolidovalo. Sentiment je v současné době zpochybňován nedávnou rally na akciových trzích a vyhlídkou na další zvyšování sazeb v USA, což oddaluje načasování vrcholu sazeb podporující zlato.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    fxstreet.czANALYT Růst zlata na dvouměsíční maximum podporuje býčí sentiment

    ANALYT Růst zlata na dvouměsíční maximum podporuje býčí sentiment24. 7. 2023 • Poslední týdenní průzkum zlata ukazuje, že drobní investoři očekávají cenu kolem 2000 dolarů za unci, i když Federální...

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    zlato.czPodle ING zlato každé tři měsíce zdraží o tisíc korun

    Podle ING zlato každé tři měsíce zdraží o tisíc korun23. 7. 2023Zlato se vyšplhalo na nejvyšší úroveň za dva měsíce s podporou oslabeného amerického dolaru, nižšími výnosy amerických státních dluhopisů a ochlazením inflace. Burzovní spekulanti teď podle záznamů banky ING zvyšují investice sázející na zisk z delšího růstu ceny zlata. I přesto, že v červnu fyzickým zlatem kryté burzovní fondy zaznamenaly po třech měsících odliv investic.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czProč právě zlato

    Proč právě zlato22. 7. 2023 • Dnes známe víc než 90 kovů. Až do 13. století jich bylo jen sedm: Zlato, stříbro, měď, cín, olovo, železo a rtuť. Vědělo se také o sedmi nebeských tělesech: Slunce, Měsíc, Mars, Merkur, Jupiter, Venuše a Saturn.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    investicniweb.czWGC: Zlato si v druhém pololetí udrží pozitivní momentum, podpora může přijít z Asie

    WGC: Zlato si v druhém pololetí udrží pozitivní momentum, podpora může přijít z Asie22. 7. 2023 • Centrální banky v rozvinutých ekonomikách se blíží konci cyklu zvyšování úrokových sazeb a trh předpokládá, že Spojené státy čeká v druhé polovině roku jen mírná recese. Výhled je relativně pozitivní pro riziková aktiva, investoři ale zároveň mají na paměti, že vzhledem ke zpožděnému propisování se kroků centrálních bank do reálné ekonomiky zůstává ve hře i riziko takzvaného tvrdého přistání. I proto by v druhém pololetí měl na komoditním trhu přetrvávat zájem o žlutý kov, píše Světová rada pro zlato (WGC).

    1 minuta čtení na investicniweb.cz

    ctidoma.czJílovské zlato se stále nenašlo, šanci má každý. Stačí vědět, kde hledat

    Jílovské zlato se stále nenašlo, šanci má každý. Stačí vědět, kde hledat22. 7. 2023 • Svatováclavská koruna je vyrobena ze zlata ze zlatonosného revíru Jílové u Prahy. Místní půda je opravdu bohatá. Věděl to Karel IV., ale dokonce i staří Keltové. Odborníci se přitom shodují, že místní podzemí je stále plné zlata. Najít ho může v podstatě každý.

    1 minuta čtení na ctidoma.cz

    zlato.czLupiči keltského zlata byli dopadeni

    Lupiči keltského zlata byli dopadeni21. 7. 2023 • Detektivové ve východním Německu v okolí Schwerinu zadrželi čtyři podezřelé v souvislosti s krádeží stovek zlatých mincí z Muzea Keltů a Římanů v Bavorsku. Podle vyšetřovatelů jde zcela jistě o lupiče, kteří se v listopadu loňského roku do muzea vloupali a ukradli 483 zlatých mincí a hroudu neopracovaného zlata z doby kolem roku 100 před naším letopočtem a tři další historické mince v celkové hodnotě přes milion eur.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    ekonom.czPo válce zůstala republice jen tuna zlata

    Po válce zůstala republice jen tuna zlata20. 7. 2023 • Zatímco dnes má Česká národní banka ve svých rezervách necelých 20 tun zlata, v éře socialismu to bylo o 92 tun více. „Stát, který neměl směnitelnou měnu, potřeboval velké zásoby, a proto zlato nakupoval nejen na Západě, ale i v SSSR a Číně,“ říká hlavní metodik ochrany platidel ČNB...

    2 minuty čtení na ekonom.cz

    zlato.cz2 000 dolarů za unci zlata opět na dohled

    2 000 dolarů za unci zlata opět na dohled20. 7. 2023 • Třikrát za poslední tři roky přeskočila cena zlata magickou hranici 2 000 dolarů za troyskou unci. Analytici se nyní ptají, zda se to povede i počtvrté. Mnohé tomu nahrává. Inflace v USA i ve Velké Británii a Evropské unii klesá, naděje na vyšší výnosy ze zdražování peněz rovněž, státní dluhopisy už neslibují nic nového. Když výnosy klesají a dolar také, zlato obvykle získá.

    1 minuta čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).