ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    aktualne.czZlato: Nejstarší forma investice a jak ho obchodovat

    Zlato: Nejstarší forma investice a jak ho obchodovat7. 8. 2023 • Jedním z nejjednodušších způsobů vlastnictví zlata je fyzické držení. Tento způsob Vám umožňuje mít fyzické zlato ve formě mincí, cihel nebo šperků. Fyzické zlato je často vnímáno jako bezpečný prostředek pro uchování hodnoty a zajištění proti inflaci.

    3 minuty čtení na aktualne.cz

    zlato.czNejzlatější státy světa aneb Kdo je zlatý a kdo zlatější

    Nejzlatější státy světa aneb Kdo je zlatý a kdo zlatější7. 8. 2023 • Globální trh se zlatem po dvou covidových letech značně oživl. V současné době má těžba zlata a investování do těžby odhadovanou tržní hodnotu 13,2 bilionu dolarů, což je skvělá zpráva pro země s největší produkcí zlata na světě. I když Čína, Austrálie, Rusko a Kanada drží první příčky v soutěži největších producentů zlata, nestojí na stupních vítězů v soutěži o největší držitele zlata.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    blesk.czUnikátní zlatá mince za 100 milionů Kč i původní trezor: ČNB láká na výstavy o penězích

    Unikátní zlatá mince za 100 milionů Kč i původní trezor: ČNB láká na výstavy o penězích7. 8. 2023 • Jaký je to pocit držet v ruce zlatou cihlu? A kde je k vidění stomilionová zlatá mince. Odpovědi na obě tyto otázky najdete v Návštěvnickém centru České národní banky (ČNB). Kromě toho si návštěvníci mohou vyzkoušet, jestli jsou jejich bankovky pravé a podívat se i do původního trezoru.

    1 minuta čtení na blesk.cz

    fxstreet.czCPI údaje v USA určí směr zlata

    7. 8. 2023 • Ceny zlata kolísají kvůli rostoucím výnosům dluhopisů a pokračující ekonomické nejistotě. Tento týden ovlivní pohyb zl...

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czNa zlatě se vytváří zajímavé technické nastavení

    Na zlatě se vytváří zajímavé technické nastavení7. 8. 2023Zlato se opět obchoduje poblíž nejnižších úrovní za poslední měsíc, ale býci hledají naději v nedávném odrazu, ke kterému došlo v pátek a kterému předcházela malá doji svíčka. Zlato se v pátek zotavilo z počátečního poklesu a do konce dne výrazně posíl...

    2 minuty čtení na kurzy.cz

    zlato.czZlato zdolává jeden rekord za druhým

    Zlato zdolává jeden rekord za druhým6. 8. 2023 • Celosvětová poptávka centrálních bank po zlatě ve druhém čtvrtletí letošního roku klesla, především kvůli výprodeji zlata v Turecku. Centrální banka Turecké republiky v březnu zakázala dovoz zlata a začala ho na vnitřním trhu prodávat ze svých zásob. To pokračovalo v dubnu a v květnu, než v červnu nakoupila 11 tun zlata.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    jcted.czVIDEO: Zlatokopové se vrhli do Otavy navzdory dešti

    VIDEO: Zlatokopové se vrhli do Otavy navzdory dešti5. 8. 2023 • KESTŘANY – Déšť a chladné počasí? Pro zlatokopy žádný problém. První srpnová sobota svedla k Otavě u Kestřan fanoušky rýžování zlata, kteří…

    1 minuta čtení na jcted.cz

    zlato.czZlato pomáhá snižovat ztráty Bundesbank

    Zlato pomáhá snižovat ztráty Bundesbank4. 8. 2023 • Člen výkonné rady německé centrální banky Joachim Würmeling prohlásil, že zdraví Bundesbank ve světle všeobecných ztrát je zaručeno zlatem. Prezident nizozemské centrální banky Klaas Knot učinil podobnou poznámku v listopadu. Tato prohlášení ukazují roli zlata jako léku na finanční problémy způsobené bezmezným tiskem peněz.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czProč cena zlata na rozdíl od inflace neklesá

    Proč cena zlata na rozdíl od inflace neklesá3. 8. 2023Zlato samo o sobě je neinflační. Nelze ho natisknout (jako peníze), nedá se rozmnožit (znehodnotit) ani žádným jiným způsobem. Inflaci podléhá pouze jeho cena.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    investicniweb.czŽe trh se zlatem tápe? Ve druhém kvartálu se kov obchodoval ze rekordní průměrnou cenu

    Že trh se zlatem tápe? Ve druhém kvartálu se kov obchodoval ze rekordní průměrnou cenu3. 8. 2023 • Druhý kvartál 2023 byl pro zlato úspěšný. Podle zprávy Světové rady pro zlato (WGC) zaznamenal spotový trh od dubna do června rekordní průměrnou cenu 1 976 USD za trojskou unci. Bylo to o 6 % více než ve druhém čtvrtletí 2022, kdy vrcholila poptávka po kovu vyvolaná konfliktem na Ukrajině. Trh také mírně posunul absolutní rekordní cenu a překonal maximum z třetího kvartálu 2020, kdy svět vstřebával první šoky způsobené pandemií covidu-19.

    1 minuta čtení na investicniweb.cz

    kurzy.czZlato se vzdaluje od hranice 2 000 USD

    Zlato se vzdaluje od hranice 2 000 USD3. 8. 2023Zlato v posledních dvou týdnech vytvářelo nižší minima a nižší maxima, přičemž 50denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA) v blízkosti 1 945 minulý pátek opět zabránil výraznějšímu růstu.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    kurzy.czČlánek o ničem - Zlato se vzdaluje od hranice 2 000 USD

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    fxstreet.czZlato se vzdaluje od hranice 2 000 USD

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    zlaterezervy.czZlato zaznamenalo ve 2. čtvrtletí rekordní průměrnou cenu (týdenní zpráva)

    Zlato zaznamenalo ve 2. čtvrtletí rekordní průměrnou cenu (týdenní zpráva)2. 8. 2023 • Skutečnost, že zlato zůstalo po celé druhé čtvrtletí poměrně silné, je známkou toho, že existuje více strategických investorů ve všech kategoriích trhu, kteří nadále považují za užitečné mít toto aktivum ve svých portfoliích

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    zlato.czŠvýcarsko je třetí největší zlatou mocností planety

    Švýcarsko je třetí největší zlatou mocností planety2. 8. 2023 • Švýcarská národní banka prodává zlato už roky, ale držba zlata na hlavu zůstává obrovská. Podle nejnovější studie je Švýcarsko třetí největší zlatou mocností na světě.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czNeuvěřitelně odolná cena zlata

    Neuvěřitelně odolná cena zlata31. 7. 2023 • Spojené státy i Evropa navýšily v minulém týdnu své základní úrokové sazby a s cenou zlata to nijak zásadně nezahýbalo. Meziměsíčně mohli spekulanti na zlatém trhu dokonce 1,8 procenta vydělat, protože očekávání, že by se úrokové sazby v USA mohly blížit ke svému vrcholu, nasměrovaly dolar k druhému měsíčnímu poklesu za sebou.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    prahanadlani.czSpořit na stáří ve zlatě? Jde to

    30. 7. 2023 • Mnozí Češi již pochopili, že spoléhat se v penzi na důchod od státu je velice krátkozraké. Spoří. Například penzijní spoření má uzavřeno

    1 minuta čtení na prahanadlani.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).