ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czV české měně se inflace zlatu vyhnula

    V české měně se inflace zlatu vyhnula15. 8. 2023 • Cena zlata oslabila, ale jako obvykle proto, že posílil dolar. A také proto, že se recese americké ekonomice stále vyhýbá. Sílí proto přesvědčení burzovních makléřů, že centrální banka USA v září ještě jednou zvýší úrokové sazby. Šance ještě na dolaru a jeho derivátech něco vydělat dost podstatně snižuje investiční přitažlivost zlata.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    novinky.czCena zlata klesla

    15. 8. 2023 • Cena zlata se v úterý dostala pod hranici 1900 dolarů (zhruba 42 000 korun) za troyskou unci. Klesla až na 1895,5 dolaru, ale během dne většinu ztrát smazala a po 16. hodině se unce prodávala za 1905 dolarů.

    1 minuta čtení na novinky.cz

    fxstreet.czCena zlata klesla pod 1900 dolarů za unci, nejníže od konce června

    Cena zlata klesla pod 1900 dolarů za unci, nejníže od konce června15. 8. 2023 • Cena zlata během dnešního obchodování sestoupila pod 1900 dolarů (zhruba 42.000 Kč) za troyskou unci (31,1 gramu) a dostala se tak na nejnižší úroveň za jeden a půl měsíce. Za poklesem stojí očekávání, že úrokové sazby ve Spojených státech zůstanou delší dobu na vysoké úrovni.

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    newstream.czCena zlata padá, sestoupila pod 42 tisíc korun za troyskou unci

    Cena zlata padá, sestoupila pod 42 tisíc korun za troyskou unci15. 8. 2023 • Cena zlata během dnešního obchodování sestoupila pod 1900 dolarů (zhruba 42 tisíc korun) za troyskou unci (31,1 gramu) a dostala se tak na nejnižší úroveň za jeden a půl měsíce. Za poklesem stojí očekávání, že úrokové sazby ve Spojených státech zůstanou delší dobu na vysoké úrovni.

    1 minuta čtení na newstream.cz

    finex.czZimbabwská centrální banka hodlá pro transakce zavést digitální tokeny kryté zlatem

    14. 8. 2023 • Centrální banka Zimbabwe (RBZ) oznámila, že je v pokročilé fázi zavádění digitálního tokenu krytého zlatem (GBDT) pro transakce První oznámení o GBDT přišlo již v dubnu, hlavním účelem tokenu mělo být pomoci stabilizovat domácí měnu (ZWD) a sloužit místním obyvatelům jako bezpečný přístav, který by je měl ochránit před inflací, která v Zimbabwe zůstává dlouhodobě […]

    1 minuta čtení na finex.cz

    zlato.czZlatý poklad Česka se v červenci opět zvětšil

    Zlatý poklad Česka se v červenci opět zvětšil13. 8. 2023 • Centrální banky v červenci pokračovaly v posilování svých rezerv nákupy zlata. Podle nejnovějších ale ještě ne kompletních údajů zveřejněných Mezinárodním měnovým fondem (MMF) neustoupily Česko a Polsko od naplňování svých ambiciózních cílů.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czV souboji s dolarem zřejmě bude mít navrch zlato

    V souboji s dolarem zřejmě bude mít navrch zlato12. 8. 2023 • Až do října loňského roku působil silný americký dolar jako brzda ceny zlata. Když centrální banka USA (Fed) jako první na rozvinutých trzích zvýšila úrokové sazby, popularita dolaru vzrostla. Jakmile se centrální banky bohatých zemí s navyšováním úroků přidaly, dolar začal slábnout.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czDovoz zlata do Česka v červnu nijak neoslnil

    Dovoz zlata do Česka v červnu nijak neoslnil11. 8. 2023 • Podle nejnovějších dat Českého statistického úřadu se v červnu do Česka dovezlo 468 kilogramů zlata v hodnotě přes půl miliardy korun. Bylo to víc než v dubnu nebo v květnu, ale o 210 kilogramů míň než v červnu minulého roku.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czAdam Hamilton: Investoři do zlatých akcií zmizeli

    Adam Hamilton: Investoři do zlatých akcií zmizeli10. 8. 2023 • Investoři do zlata zmizeli, alespoň z amerických akciových trhů. Navzdory vzestupu zlata od konce září byla investiční poptávka po zlatu v hlavních burzovních fondech téměř nulová. Celosvětově ve druhém čtvrtletí meziročně vzrostla o 6,2 procenta na 277,5 tuny. To vypadá docela slabě ve čtvrtletí, v němž cena zlata vzrostla meziročně o 5,6 procenta na nový rekordní průměr 1 978 dolarů za troyskou unci.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czCeny zlata zaznamenaly v červenci růst, i přes odlivy z ETF. Srpnový výhled vypadá utlumeně.

    10. 8. 2023 • Zatímco výnosy dluhopisů a americký dolar zůstávají vysoké, trh zlata nemůže růst. Přesto pokračuje v boji a je svědke...

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czCeny zlata zaznamenaly v červenci růst, i přes odlivy z ETF. Srpnový výhled vypadá utlumeně.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czČínský útok na dolar tunami zlata je teprve na začátku

    Čínský útok na dolar tunami zlata je teprve na začátku9. 8. 2023 • Představa, že komunistická mocnost ovládne ekonomický svět je děsivá, ale reálná. Otázkou se snadnou odpovědí je, co se stane potom. Uklidnit může jen naděje, že se toho současná generace nemusí dožít. Ale ani to není jisté.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    poznatsvet.czRamsův roh je nejdražší kus zlata na Zemi. Má skvostný tvar a astronomickou cenu

    Ramsův roh je nejdražší kus zlata na Zemi. Má skvostný tvar a astronomickou cenu9. 8. 2023 • Když se řekne zlato, většina z nás si představí nádherné šperky, zlaté valouny, cihličky nebo drobné kousky tohoto vzácného kovu. Málokdo už ale ví, že zlato se může objevit v naprosto ohromujících krystalických tvarech. Nejvzácnějšímu kousku krystalického zlata se říká Ramsův roh. Jde o vůbec nejdražší kus zlata na světě a jeho cena je astronomická.

    2 minuty čtení na poznatsvet.cz

    zlato.czČínské nákupy zlata neslábnou. Stejně jako prodeje Venezuely

    Čínské nákupy zlata neslábnou. Stejně jako prodeje Venezuely8. 8. 2023 • Čína si jde tvrdě za svým cílem. Spoustu let se spekulovalo, že navyšuje své zlaté zásoby tajně, mimo centrální banku, nyní už devátý měsíc v řadě Čínská lidová banka oficiálně oznamuje další přírůstek do zlatých rezerv.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    finex.czCo je a co není investice?

    Co je a co není investice?8. 8. 2023 • Investice. Pojem, se kterým se setkáváme dennodenně, ale co to vlastně znamená? Investování je v podstatě proces, kdy vkládáme peníze nebo jiné zdroje do nějakého projektu, podniku, firmy nebo aktiva s očekáváním, že nám to v budoucnu přinese finanční zisk. V praxi se můžete setkat s investicemi ve formě akcií, dluhopisů, nemovitostí, burzovně obchodovaných fondů, kryptoměn, podniků, a dokonce i vzdělání – kdy investujeme do sebe samých. Ale co kdybychom tento pojem trochu rozšířili a podívali se na něj z jiného úhlu?

    1 minuta čtení na finex.cz

    fxstreet.czZlato se obchoduje na nižší úrovni

    8. 8. 2023Zlato se obchoduje na nižší úrovni, mírně pod 50denním jednoduchým klouzavým průměrem (SMA). Zlato je ve skutečnosti na sestupné dráze od maxima ze 4. května 2023 na úrovni 2 079, přičemž medvědi se s největší pravděpodobností snaží dosáhnout nového minima, a to pod úroveň 1 893, a pokračovat tak v nedávné medvědí sérii nižších minim a nižších maxim. Ukazatele momenta jsou stále převážně na straně medvědů.

    6 minut čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czZlato se obchoduje na nižší úrovni

    1 minuta čtení na kurzy.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).