ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czObchod se strachem posiluje zlato

    Obchod se strachem posiluje zlato30. 8. 2023 • Co se stalo, že stačil den a názory obchodníků se otočily o 180 stupňů? Expert Toronto-Dominion Bank na vzácné kovy Bert Melek v úterý prohlásil, že cena zlata by mohla propadnout až na 1 840 dolarů za unci, protože pokles inflace zvyšuje reálný výnos z úroků, a místo toho byla ve středu cena zlata o sto dolarů vyšší.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czZlato roste uprostřed chabých amerických údajů

    30. 8. 2023 • Investoři tradičně považují zlato za zajištění proti inflaci. Není to však inflace, která řídí kotace XAU/USD, ale recese. Na jaře cenný kov sebevědomě stoupal k historickým maximům díky očekávání blížícího se poklesu americké ekonomiky. Stabilní trh práce a pozitivní makroekonomické ukazatele však naznačovaly měkké přistání. To vedlo v průběhu léta ke kolapsu ceny zlata. S blížícím se podzimem se ochlazování ekonomiky opět promítá do jeho vzestupu.

    6 minut čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czZlato se nachází v trojúhelníkové formaci

    Zlato se nachází v trojúhelníkové formaci30. 8. 2023 • Po nedávném vrcholu na úrovni 1 987 zažívalo zlato silný ústup, přičemž cena klesla na čerstvé pětiměsíční minimum 1 884 bodů. Zlatu se však podařilo najít pevnou půdu pod nohama a získat zpět část ztrát, přičemž vyskočilo zpět nad klíčový 200denní&hellip

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czTurecká společnost díky zlatu už roky dokáže přežívat ve vážné krizi

    Turecká společnost díky zlatu už roky dokáže přežívat ve vážné krizi29. 8. 2023 • Když je cizinec v Turecku pozván na svatbu, nejspíš začne přemýšlet o svatebním daru. Na pozvánce totiž není žádný seznam možností, ani číslo účtu. A když se dozví, co by to mělo být, zřejmě ustrne. Zlato. Lze darovat náramek, náhrdelník či jiné šperky, ale musí být ze zlata. Novomanželský pár tak může dostat až půl kila zlata, kterým může čelit novému společnému životu, což je v tureckém provedení drtivá inflace.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czZlato se vyvléklo z pout, jeho cena neklesá

    Zlato se vyvléklo z pout, jeho cena neklesá28. 8. 2023 • Šéf americké centrální banky (Fed) Jerome Powell má trhy tam, kde je chtěl mít. I když čeští komentátoři označili jeho výroční projev v Jackson Hole za nudný a očekávaný, svět byznysu na rozdíl od jejich suverenity tápe. V dohledu není sebemenší známka jistoty. Otázka: Co bude dál? má stále větší otazník. To brzdí rozlet podniků a investorů, což je přesně to, oč se centrální banka v USA snaží.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czZápad ztrácí kontrolu nad cenou zlata

    Západ ztrácí kontrolu nad cenou zlata27. 8. 2023 • Až donedávna to byly západní peníze, které určovaly cenu zlata na velkoobchodních trzích. Na světovém trhu se zlatem však došlo k důležité změně. Na konci roku 2022 a v prvních měsících roku 2023 to byl Východ, kde se zvyšovala cena zlata, čímž se prolomil dlouhodobý diktát cen Západu.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czZlaté cihly, které se před lety našly ve švýcarském vlaku, získal Červený kříž

    Zlaté cihly, které se před lety našly ve švýcarském vlaku, získal Červený kříž25. 8. 2023Zlaté cihly, které se před čtyřmi lety našly ve vlaku ve Švýcarsku, nakonec připadly Mezinárodnímu výboru Červeného kříže (MVČK) se sídlem v Ženevě. Informovala o tom dnes podle agentury AFP švýcarská prokuratura. Vyšetřovatelům se nepodařilo vypátrat majitele zlatého pokladu, a proto nakonec skoro čtyři kilogramy drahého kovu půjdou na dobročinné účely. Na nalezeném balíčku byl nápis "cenná zásilka MVČK", což naznačuje, že vlastník možná měl v úmyslu zlato organizaci doručit.

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    roklen24.czNa tento okamžik zlato čekalo!

    Na tento okamžik zlato čekalo!25. 8. 2023 • Během dneška má na setkání centrálních bankéřů v Jackson Hole vystoupit Jerome Powell a to vyvolává strach na trzích. Od šéfa Fedu očekáváme silně jestřábí proslov, kvůli stále silnému trhu práce a opětovné akceleraci meziroční inflace. Pravděpodobnost na další zvýšení úrokových sazeb na listopadovém zasedání tak může ještě vzrůst, už nyní jsou šance na hike a setrvání sazeb na stávající úrovni prakticky vyrovnané. Co tak očekávat od dolaru a akcií v následujících dnech? Růst nervozity na trzích je okamžikem, na který čekalo také zlato. Tomu k výraznému růstu pomohla také jiná věc – aktuální situace v Rusku. Má zlato ještě větší potenciál?

    1 minuta čtení na roklen24.cz

    zlato.czZlato svůj lesk určitě neztratí, míní finanční manažeři

    Zlato svůj lesk určitě neztratí, míní finanční manažeři24. 8. 2023 • Obrovská investiční společnost Invesco, která spravuje majetek v hodnotě 1,4 bilionu dolarů, vydala faktografickou zprávu o výkonnosti finančních trhů v letošním roce. Zřejmě největším překvapením je výsledek porovnání výnosů zlata s tolik opěvovanými dluhopisy americké vlády. Po odečtení inflace totiž jejich čistý výnos činil 1,2 procenta oproti zlatu s pololetním výnosem 5,2 procenta.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czZlato: blíží se průlom

    23. 8. 2023 • Cena zlata se po včerejším menším výprodeji odrazila a zotavila. V době psaní článku se obchoduje na úrovni 1 901, a p...

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czKaždý mejdan jednou skončí. I ten úrokový

    Každý mejdan jednou skončí. I ten úrokový22. 8. 2023 • Trh se zlatem prohrává boj s trhem dluhopisů. Růst jejich výnosů ve Spojených státech i jinde přitahuje i rozvážnější investory, protože se zdá, že vysoké úrokové sazby budou vládnout finančnímu světu déle, než by se čekalo.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czAnalýza indikátoru cloud Ichimoku na zlatě 22. srpna 2023

    22. 8. 2023Zlato se obchoduje kolem 1 900 USD. Cena se odráží nahoru k rezistenci cloudu na úrovni 1 910 USD. Krátkodobý trend je...

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czZlatý důl v odpadcích

    Zlatý důl v odpadcích21. 8. 2023 • Tuna vyřazených mobilních telefonů je bohatší na zlato než tuna rudy, říká profesor University of Limerick Ruediger Kuehr. Podle jeho výpočtů je v milionu mobilů 24 kg zlata, 16 000 kg mědi, 350 kg stříbra a 14 kg palladia. Přesto se dnes recykluje asi pouze pětina světového elektronického odpadu.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    kurzy.czNáročné podmínky pro zlato

    Náročné podmínky pro zlato21. 8. 2023 • Z posledního týdenního průzkumu věnovaného zlatu vyplývá, že analytici z Wall Street věří pro tento týden v medvědí trend, zatímco sentiment u retailových investorů je zhruba vyrovnaný.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    fxstreet.czNáročné podmínky pro zlato

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    zlato.czCo skutečně rozhoduje o ceně zlata?

    Co skutečně rozhoduje o ceně zlata?20. 8. 2023 • Často se i mezi odborníky vedou debaty o tom, co vlastně určuje spotovou cenu zlata. Samozřejmě, vždy je to otázka poptávky, ale kde? Je to americká komoditní burza Comex, kde se obchoduje s tzv. papírovým zlatem, nebo londýnský neburzovní trh, kde probíhá nejvíc přímých obchodů na světě s fyzickým zlatem?

    2 minuty čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).