ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    poznatsvet.czV nitru Země se nachází obrovské množství zlata. Jeho těžba by zničila ekonomiku

    V nitru Země se nachází obrovské množství zlata. Jeho těžba by zničila ekonomiku7. 9. 2023 • Země je neuvěřitelně bohatá. Nejen svou rozmanitostí, historií a životem, ale také svým nerostným bohatstvím. Nedávno vědecký tým pod vedením profesora Bernarda Wooda z Macquarie University odhalil něco fascinujícího - pod námi je tolik zlata, že by mohlo pokrýt každý kousek našeho světa do hloubky půl metru.

    2 minuty čtení na poznatsvet.cz

    zlaterezervy.czCena zlata v dolarech - primární cyklus naznačuje finální pokles před podzimní rally (týdenní zpráva)

    Cena zlata v dolarech - primární cyklus naznačuje finální pokles před podzimní rally (týdenní zpráva)6. 9. 2023 • Pokud je má úvaha správná (varianta č. 1), pak aktuální primární cyklus prorazil svou výchozí cenu směrem dolů, a tudíž bude mít do svého konce klesající vývoj - a to i přesto, že se cena v USD nedávno poměrně odrazila.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    investicniweb.czDolarová cena zlata: Primární cyklus naznačuje finální pokles před podzimní rally

    1 minuta čtení na investicniweb.cz

    zlato.czJak si zlato vede, když krachuje akciový trh

    Jak si zlato vede, když krachuje akciový trh6. 9. 2023 • Většina předpovědí budoucí ceny zlata se nebojí opětovného útoku na legendární hranici 2 000 dolarů za troyskou unci. Nestane se to však dřív, dokud se do hry nepustí titáni z Wall Street. I oni vědí, že zlato je bezpečné aktivum, které je může ochránit před ničivými pády akciových trhů. Mají stejná data, jaká předkládáme my.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    ahaonline.czVraždil kvůli zlatu

    Vraždil kvůli zlatu6. 9. 2023 • Na šibenici skončil 23. března 1965 život Aloise Kasana (†33), rodáka z Hodonínska, který v květnu předchozího roku v Praze 2 bestiálně zavraždil seniorku Boženu H. (†82). Odsouzeného loupežného vraha státní popravčí oběsil v areálu pankrácké věznice v Praze.

    1 minuta čtení na ahaonline.cz

    fxstreet.czZemě po celém světě pokračují ve zvyšování svých zlatých rezerv

    5. 9. 2023 • Začátkem srpna Světová rada pro zlato oznámila, že poptávka centrálních bank po zlatě dosáhla v první polovině roku 38...

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    forbes.czZlato je jistota, co svět světem stojí. Proč ho mají investoři stále v oblibě?

    4. 9. 2023 • Srpnový Forbes vás rozhýbe. Dozvíte se, kdo je letošním králem žebříčku pětadvaceti nejvýdělečnějších českých sportovců, čím dnes žije tenisový šampion a showman Radek Štěpánek i jeden z nejlepších fotbalistů české historie Petr Čech. Přečtete si příběh mimořádných českých tenistek Markéty Vondroušové a Karolíny Muchové. Představíme vám také výběr nejlepších soukromých středních škol pro vaše děti a ukážeme, jak roli státu […]

    5 minut čtení na forbes.cz

    zlato.czKdo chce konkurovat americkému dolaru, musí mít horu zlata

    Kdo chce konkurovat americkému dolaru, musí mít horu zlata4. 9. 2023 • Centrální banky možná zpomalily tempo nákupů zlata, ale nezastavily se. Singapurský měnový úřad, který je letos jedním z nejvýznamnějších kupců zlata, v tom pokračoval i v červenci.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czAnalytici a drobní investoři očekávají růst cen zlata

    4. 9. 2023Zlato se minulý týden obchodovalo růstem, vzrostlo o více než 1,25 %. Podle posledního týdenního průzkumu zlata více n...

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    poznatsvet.czV řekách Česka se nachází zlato za 500 miliard korun. V Jílovém u Prahy 7 tun

    V řekách Česka se nachází zlato za 500 miliard korun. V Jílovém u Prahy 7 tun3. 9. 2023 • Kdo by neznal příběhy o dobyvatelích Nového světa, kteří pro zlato prodávali duši ďáblu a přicházeli o život v divokých vodách amazonských řek? Ale co kdybychom vám řekli, že k podobným dobrodružstvím můžete vyrazit přímo v srdci Evropy? V České republice, zemi známé svými hradními komplexy, dobrým pivem a bohatou historií, skrývají vody skutečné poklady.

    4 minuty čtení na poznatsvet.cz

    zlato.czZlato z Krkonoš: Ze zlatého pokladu superpoklad (2.)

    Zlato z Krkonoš: Ze zlatého pokladu superpoklad (2.)2. 9. 2023 • Včera jsme přinesli první díl o unikátním pokladu z Rakouska, který byl objeven v roce 2019 při stavebních pracích pro Rakouské státní dráhy ÖBB na trati Pottendorf mezi Vídní a Wiener Neustadtem. Dnes přinášíme dokončení.

    4 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czKomodity: Zlato testuje rezistenci trendové linie

    1. 9. 2023 • Cena zlata (XAU/USD) na 4hodinovém grafu aktuálně testuje rezistenci trendové linie kolem hladiny 1940,00 USD, která koresponduje s úrovní 61,8 % Fibonacciho retracementu. Dočkáme se tedy odrazu od rezistence trendové linie a bude pokračovat klesající trend? Nebo naopak dojde k průrazu a zahájení krátkodobého rostoucího trendu? Nicméně, mezi cenou a indikátorem Stochastic se zde současně vytvořila skrytá medvědí divergence, další růst tak může být limitován.

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    patria.czZlato se chová neobvykle

    Zlato se chová neobvykle31. 8. 2023 • Již nějaký čas se od sebe odtrhává řada doposud docela vzorně spolupracujících proměnných. Občas na tyto „anomálie“ poukazuji, dnes se v této souvislosti podíváme na zlato.

    1 minuta čtení na patria.cz

    kurzy.czA nebo lidé prostě změnili své myšlení... - Zlato se chová neobvykle

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czNěmci si teď místo zlata pořizují spořicí účty

    Němci si teď místo zlata pořizují spořicí účty31. 8. 2023 • Poptávka po zlatých mincích a investičních slitcích v Německu letos klesla o tři čtvrtiny oproti první polovině roku 2022, protože drahé kovy jsou příliš drahé a úrokové sazby na bankovních účtech po dlouhé době přitažlivější, konstatuje na své doméně největší obchod pro soukromé investory do drahých kovů BullionVault.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    hn.czRevoluce v dobývání zlata. Češi uspěli s novou technologií, která celosvětově pomůže uchránit krajinu a šetřit těžařům peníze

    Revoluce v dobývání zlata. Češi uspěli s novou technologií, která celosvětově pomůže uchránit krajinu a šetřit těžařům peníze31. 8. 2023 • Přísada do potravin glycin může díky nově vyvinutému technologickému použití změnit těžbu kovů po celém světě. Australany vyvinutý patent už více než rok vlastní český výrobce kyanidu Draslovka.

    1 minuta čtení na hn.cz

    kurzy.czZlato se chová neobvykle

    Zlato se chová neobvykle31. 8. 2023 • Již nějaký čas se od sebe odtrhává řada doposud docela vzorně spolupracujících proměnných. Občas na tyto „anomálie“ poukazuji, dnes se v této souvislosti podíváme na zlato.

    1 minuta čtení na kurzy.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).