ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czČNB nepolevuje: V srpnu opět nakoupila téměř dvě tuny zlata

    ČNB nepolevuje: V srpnu opět nakoupila téměř dvě tuny zlata14. 9. 2023 • Šest měsíců v řadě posiluje Česká národní banka (ČNB) své rezervy zlata. V srpnu ho nakoupila 1,71 tuny a od začátku roku tak svůj zlatý poklad už téměř zdvojnásobila. Ještě v únoru měla v sejfech doma, ale většinou v Londýně 11,94 tuny zlata, v srpnu to už bylo 23,17 tuny.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czCenu zlata dnes diktují centrální banky

    Cenu zlata dnes diktují centrální banky13. 9. 2023 • Investoři milují bezpečná a zároveň výnosná aktiva. Žraloci z Wall Street, kteří nyní očekávají delší inflaci, se tak perou o americké vládní dluhopisy, které mají za výnosnější než zlato. Podle globální investiční banky JPMorgan ale i oni začínají hromadit zlato na úrovních, které tu nebyly přes deset let.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czKomodity: Zlato se obchoduje v klesající klínové formaci

    13. 9. 2023 • Cena zlata (XAU/USD) se na 4hodinovém grafu obchoduje v klesající klínové formaci a nyní se nachází přibližně uprostřed zmíněné formace. Dočkáme se posílení zpět k rezistenci s následným průrazem směrem vzhůru, jak je u této formace zvykem? Tomu nasvědčuje i indikátor Stochastic, který signalizuje přeprodané podmínky, další pokles tak může být limitován.

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    fxstreet.czZlato bude testováno

    13. 9. 2023 • Bez ohledu na to, jak silný je protivítr, zlato pokračuje v boji. Při pohledu na rychlý růst amerických státních dluho...

    6 minut čtení na fxstreet.cz

    zlato.czČeši sice o zlatu mluví, ale v červenci se ho víc vyvezlo, než dovezlo

    Češi sice o zlatu mluví, ale v červenci se ho víc vyvezlo, než dovezlo12. 9. 2023 • Ve všech dosud zveřejněných anketách považují Češi investice do zlata za nejlepší způsob, jak ochránit své bohatství. Naposledy agentura STEM/MARK potvrdila, že 58 procent dotázaných se domnívá, že zlato dokáže ochránit před inflací. V červencové anketě portálu Novinky.cz se podobně vyslovilo 59 procent čtenářů.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    kurzy.czZlato se nachází v blízkosti prolomení supportu

    Zlato se nachází v blízkosti prolomení supportu12. 9. 2023Zlato zaznamenalo určité ztráty poté, co byl jeho růst odmítnut na klesající linii, která spojuje jeho nedávná nižší maxima. Nicméně 200denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA) pokles páru omezil, přičemž krátkodobé oscilátory ukazují na další zisky v&helli

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czPodle expertů je zlato nastaveno na 2 500 dolarů za unci

    Podle expertů je zlato nastaveno na 2 500 dolarů za unci11. 9. 2023 • Kdekdo se podivuje tomu, jak zlato dokázalo za posledních 12 měsíců odolat všemu, co jeho cenu obvykle snižuje. Od posilujícího dolaru přes rekordní úrokové sazby až po odliv investic ze zlatých burzovních fondů.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czLehounké mince ze zlata dovolují chudým obyvatelům pásma Gazy zakládat si úspory

    Lehounké mince ze zlata dovolují chudým obyvatelům pásma Gazy zakládat si úspory11. 9. 2023 • Zubař z pásma Gazy přišel s myšlenkou na výrobu ultralehkých zlatých mincí, které mají nepříliš majetným obyvatelům tohoto území zajistit přístup k jedné z nejrozšířenějších metod spoření na Blízkém východě. Informovala o tom agentura Reuters.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czČína prý má dvakrát víc zlata, než oficiálně přiznává

    Čína prý má dvakrát víc zlata, než oficiálně přiznává10. 9. 2023 • Chuť Číny po zlatě zůstává neukojitelná, protože její centrální banka v srpnu přidala zlato do svých rezerv již desátý měsíc v řadě. Podle aktualizovaných údajů nakoupila 29 tun zlata, čímž dosavadní série nákupů dosáhla 155 tun. Údaje z minulého měsíce byly také největším nákupem Čínské lidové banky (PBoC) od prosince minulého roku. Celkem by tak měla mít 2 165 tun zlata.

    4 minuty čtení na zlato.cz

    e15.czCo měsíc, to tuna zlata navíc. Česko rychle množí svůj zlatý poklad, stojí to miliardy

    Co měsíc, to tuna zlata navíc. Česko rychle množí svůj zlatý poklad, stojí to miliardy9. 9. 2023 • Hodnota zásob drahého kovu v sejfech České národní banky v závěru srpna dosáhla téměř 32 miliard korun. Vedle nového rekordu to znamená i dvojnásobek zlatých rezerv, které centrální banka držela ještě začátkem tohoto roku. Fyzicky tak letos do Česka přibylo bezmála devět tun zlata a podíl drahého kovu na celkových aktivech České národní banky překročil v závěru prázdnin premiérově jedno procento. Perspektivně se zásoby zlata mají ještě dramaticky zvyšovat, experti se ovšem neshodnou v tom, nakolik je to pro zemi přínosem.

    3 minuty čtení na e15.cz

    kurzy.cz🟡Zlato maže intradenní zisky

    🟡Zlato maže intradenní zisky8. 9. 2023 • Nálada na trhu se zhoršila, což dokládá mírné snížení zisků indexů a růst výnosů. Dolar rovněž získává. Zajímavé je, že roste očekávání zvýšení úrokových sazeb ze strany ECB příští týden. Zvýšení sazeb ze strany ECB by mohlo zvýšit šance na krok ze str...

    2 minuty čtení na kurzy.cz

    fxstreet.czČína doplňuje zlaté rezervy, láme rekordy

    8. 9. 2023 • Čína zůstává nenasytná, pokud jde o zlato. Centrální banka země již desátý měsíc po sobě doplňuje své měnové rezervy tímto drahým kovem.

    3 minuty čtení na fxstreet.cz

    fxstreet.czTipy na obchodování se zlatem

    8. 9. 2023 • Pohyb signalizuje, že by obchodníci mohli prodávat ze současných cen s příkazem stop loss na ceně 1 928 a take profit na průrazu ceny 1 913 směrem dolů.

    3 minuty čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czZlato se stále nachází v trojúhelníkové formaci

    Zlato se stále nachází v trojúhelníkové formaci8. 9. 2023Zlato v první obchodní den v září vzrostlo až na 1 952 bodů a dostalo se pod nový prodejní tlak, přičemž na čtyřhodinovém grafu opustilo rostoucí kanál a stáhlo se zpět do medvědího kanálu z období od května do srpna.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czTvrdošíjný dolar nám zdražuje zlato

    Tvrdošíjný dolar nám zdražuje zlato7. 9. 2023 • Dolar sráží českou měnu tam, kde se dlouho pohybovala až do jara roku 2020, což je už 3,5 roku. Pak nastaly měnové čáry máry České národní banky, které z koruny udělaly turbulentní měnu, jež posilovala víc než americký dolar.

    1 minuta čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).