ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlaterezervy.czCena zlata v CZK roste agresivněji než v USD (týdenní zpráva)

    Cena zlata v CZK roste agresivněji než v USD (týdenní zpráva)20. 9. 2023 • Na konci července jsem publikoval, že zlato v CZK směřuje k dalšímu býčímu průlomu. Ve skutečnosti se tento průlom již děje, i když není definitivně potvrzen. Hlavním katalyzátorem, který poslal zlato v CZK v posledních týdnech nahoru, bylo oslabení české

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    fxstreet.czDlouhodobá předpověď ceny zlata od Capital Economics

    20. 9. 2023 • Ve srovnání s názorem analytiků z výzkumné společnosti ANZ Research pokrývající Austrálii, Nový Zéland a Asii mají analytici Capital Economics na zlato jiný názor. Věří, že do konce roku 2023 ceny zlata klesnou na 1900 dolarů za unci. Důvodem je pokračující růst americké ekonomiky a slábnoucí inflační tlaky.

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czDlouhodobá předpověď ceny zlata od Capital Economics

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    fxstreet.czZlato si i přes silný protivítr udržuje stabilitu

    20. 9. 2023 • Pokud se trh nevyvíjí tak, jak investoři očekávají, je větší pravděpodobnost, že se bude pohybovat opačným směrem. Tak nepříznivé vnější prostředí pro zlato už dlouho nebylo. Silná americká ekonomika uprostřed stagflace v Evropě dává zelenou posílení amerického dolaru. Mezitím se zdá, že nárůst výnosu 10letých státních dluhopisů na 16letá maxima naznačují, že by XAU/USD měl klesnout. Drahý kov si však drží své místo, což udává býčí tón.

    6 minut čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czDivím se jen pozvolna rostoucí popularitě zlata - Válka zlata proti dolaru

    Divím se jen pozvolna rostoucí popularitě zlata - Válka zlata proti dolaru19. 9. 2023 • Ne nebudou se v tom topit, i když evropské mediální portály jenž budou dostávat. Divím se jen pozvolna rostoucí popularitě zlata - Válka zlata proti dolaru. Titulky názorů. Na těchto stránkách jsou názory našich uživatelů na vybraná finanční témata.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czZa ovlivňování ceny zlata padl poslední trest

    Za ovlivňování ceny zlata padl poslední trest19. 9. 2023 • V rámci pokračujícího tažení proti podvodným obchodním praktikám byl minulý týden odsouzen k šesti měsícům vězení Christopher Jordan, bývalý obchodník se zlatem bankovního domu JPMorgan Chase. Odsouzení je spojeno s falešnými příkazy na nákupy a prodeje zlata (spoofing) v letech 2008 až 2010, jak rozhodl americký okresní soud v Chicagu, kde sídlí komoditní burza.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    finex.czAnalýza: Zlato na pokraji propadu!? Podpoří jej rostoucí inflace a jsou 2 500 USD za unci reálné ještě letos?

    Analýza: Zlato na pokraji propadu!? Podpoří jej rostoucí inflace a jsou 2 500 USD za unci reálné ještě letos?19. 9. 2023Zlato se v současnosti stále drží v cenových úrovních, které jsou kolem 1 950 USD za unci. Jako by zlato něco k této úrovni táhlo, protože se trh měsíce od této ceny příliš nevzdálil. Trh logicky kolísá, ale ne tolik jako mnohé jiné trhy. Ačkoliv se může zdát, že je zlato slabé a zklamáním, opak je pravdou.

    5 minut čtení na finex.cz

    investicniweb.czZlato pod lupou: Korunová cena roste agresivněji než ta dolarová

    Zlato pod lupou: Korunová cena roste agresivněji než ta dolarová19. 9. 2023 • Na konci července jsem uváděl, že cena zlata v českých korunách míří k dalšímu býčímu průlomu. A (dost možná) je to tady.

    1 minuta čtení na investicniweb.cz

    kurzy.czVálka zlata proti dolaru

    Válka zlata proti dolaru19. 9. 2023 • Podle analytiků z ANZ Research (Austrálie, Nový Zéland a Asie) získává zlato stále více na popularitě. I když americký dolarový index dosáhl šestiměsíčního maxima při rostoucích výnosech státních dluhopisů, zlato jen krátce kleslo pod úroveň 1900 dolarů,&

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    fxstreet.czVálka zlata proti dolaru

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    fxstreet.czZlato protnulo klesající trendovou čáru

    19. 9. 2023Zlato v posledních několika seancích rostlo a silně se odrazilo od 200denního jednoduchého klouzavého průměru. Krátkodobé oscilátory navíc naznačují, že býčí síly posilují, neboť cena testuje důležitou trendovou linii, která spojuje její nedávná nižší maxima. Pokud nákupní zájem přetrvá, mohli by se býci pokusit zdolat květnové minimum 1 932, které se překrývá s 50denním SMA.

    6 minut čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czZlato protnulo klesající trendovou čáru

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    dumfinanci.czZlato v zorném poli centrálních bank

    Zlato v zorném poli centrálních bank18. 9. 2023 • Ti, kdo pravidelně sledují dění kolem zlata, určitě zaznamenali trvalý zájem centrálních bank o tento drahý kov. Čínská centrální banka oznámila, že i tento měsíc nakoupila zlato. V srpnu zvýšila své zlaté rezervy o 930 000 trojských uncí, což je přibližně 29 tun. Podle vyjádření Čínské centrální banky nyní dosahují čínské zlaté rezervy čísla 2165 tun zlata, z toho 217 tun přibylo do čínské pokladny za posledních deset měsíců.

    1 minuta čtení na dumfinanci.cz

    zlato.czPoroste cena zlata během recese v USA?

    Poroste cena zlata během recese v USA?18. 9. 2023Zlato má dlouhodobě pověst jako zajištění proti neklidné či selhávající ekonomice. Milovníci konspiračních teorií často přicházejí s otázkou, zda pohled na zlato jako na bezpečné aktivum opravdu platí i dnes? Portál Gold-Eagle, který už 23 let monitoruje trh se zlatem, se pokusil zapátrat v datech a nalézt odpověď.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czObchodovat se zlatem je teď nuda, říkají hlasy z burzy

    Obchodovat se zlatem je teď nuda, říkají hlasy z burzy17. 9. 2023 • Spekulovat na zlato teď nemá smysl, říkají makléři, obchody se zlatem, to je nuda, vylepšují tento názor jiní. Trh se zlatem skutečně nebyl tak dlouho v relativním poklidu, a to díky patové situaci mezi kupujícími a prodávajícími, která nevykazuje žádné známky toho, že by toto dlouhé příměří mělo být v brzké době porušeno.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czBude zlato opravdu levnější?

    Bude zlato opravdu levnější?16. 9. 2023 • Jedni si libují, jak je cena zlata odolná i po nepříznivých zprávách z americké ekonomiky a drží se nad hranicí 1 900 dolarů za troyskou unci, druzí tvrdí, že je to pouze odklad před snížením ceny zlata v závěru letošního roku.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czZlatou horečku číslo dvě v Kalifornii podnítilo řádění přírody

    Zlatou horečku číslo dvě v Kalifornii podnítilo řádění přírody15. 9. 2023 • 175 let po nálezu prvního nugetu hledají tisíce lidí opět své štěstí v severní Kalifornii. Za zlatou horečku mohou poděkovat důsledkům klimatických změn.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    poznatsvet.czV oceánech jsou ukryty miliony tun zlata

    V oceánech jsou ukryty miliony tun zlata15. 9. 2023 • Máte rádi dobrodružství, technologické výzvy a snění o nekonečném bohatství? Pak se připravte na cestu do nejhlubších hlubin našich oceánů, kde čeká odměna tak nádherná, až přestane dýchat. Miliony tun zlata čekají na odvážné a odhodlané, kteří se chopí příležitosti a dosáhnou na toto ohromující bohatství. Ale opatrně, cesta ke zlatu je poseta mnoha nástrahami.

    3 minuty čtení na poznatsvet.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).