ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    fxstreet.czCentrální banky nakoupily ve čtvrtletí rekordních 399 tun zlata

    Centrální banky nakoupily ve čtvrtletí rekordních 399 tun zlata1. 11. 2022 • Centrální banky nakoupily ve třetím čtvrtletí rekordních 399 tun zlata v hodnotě zhruba 20 miliard USD (493,1 miliardy Kč). To přispělo k celkovému růstu poptávky po zlatě za červenec až září o 28 procent na 1181 tun a za devět měsíců se poptávka po zlatě vrátila na úroveň z doby před pandemií. Poptávka po zlatě byla vysoká i od klenotníků a kupců zlatých slitků a mincí. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnila Světová rada pro zlato (WGC).

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    hn.czFakta ukazují, že k zatracování zlata není důvod, právě naopak

    Fakta ukazují, že k zatracování zlata není důvod, právě naopak31. 10. 2022 • Těsně po vpádu Rusů na Ukrajinu cena zlata raketově vzlétla a 8. března dosáhla úrovně přes dva tisíce dolarů za unci. Od té doby však jeho kurz vytrvale klesá a pro mnoho lidí je zklamáním. Jak to, že nás zlato nechrání před vysokou inflací a geopolitickými riziky, jak je všeobecně předpokládáno?...

    2 minuty čtení na hn.cz

    peak.czZlato je jedna z mála investic, která letos vydělává. FED to může ještě zlepšit

    Zlato je jedna z mála investic, která letos vydělává. FED to může ještě zlepšit31. 10. 2022 • Americká centrální banka může na svém středečním zasedání podpořit růst ceny zlata. To sice spadlo ze svých jarních rekordních hodnot, stále ale patří k jedním z pár aktiv, které letos vydělávají, všímá si analytik Zlaťáky.cz Jakub Petruška.

    1 minuta čtení na peak.cz

    zlato.czRozporuplné zlato

    Rozporuplné zlato31. 10. 2022 • Pokud nepřiletí černá labuť, bude zlato levnější. Černá labuť je v řeči ekonomů označení významné události s masivním dopadem na trhy, kterou je těžké předvídat a která se vymyká zažitým zvyklostem. Otázkou tak jen zůstává, zda je zlevnění zlata dobrá nebo špatná zpráva.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czObrovský nárůst poptávky po zlatu v Rusku

    Obrovský nárůst poptávky po zlatu v Rusku29. 10. 2022 • Podle ruského listu Vedomosti, který citoval specialisty na drahé kovy, došlo v Rusku k obrovskému nárůstu poptávky po zlatu. Pociťují to zejména banky, které v Rusku ovládají maloobchod s drahými kovy. Nemají dostatek menších zlatých slitků k uspokojení poptávky.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czExperti překvapují: Předvídají zdražení zlata nad 1 700 dolarů za unci

    Experti překvapují: Předvídají zdražení zlata nad 1 700 dolarů za unci27. 10. 2022 • Cena zlata ve středu vzrostla na dvoutýdenní maximum, protože výnosy dolaru a amerických dluhopisů klesly v očekávání, že americká centrální banka (Fed) v prosinci zmírní svůj agresivní postoj ke zvyšování sazeb. Ve čtvrtek cena zlata stagnovala a pohybovala se poblíž dvoutýdenního maxima ze středy.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    msn.comZlato na zemi dochází

    Zlato na zemi dochází27. 10. 2022Zlato je jedním z nejvyhledávanějších a nejcennějších materiálů na Zemi, používá se jako uchovatel hodnoty, jako nezbytná součást mnoha elektronických čipů a jako luxusní ozdoba ve špercích. Jeho hodnota je tak vysoká také proto, že dostupnost tohoto kovu je omezená: může nám tedy zcela dojít? Odpověď zní rozhodně ano. Americký geologický průzkum uvádí, že množství vytěžitelného zlata v zásobách na Zemi činí přibližně 57 000 tun. V budoucnu by však mohly být objeveny nové způsoby, jak ji z naší planety získávat, čímž by se tento počet zvýšil.

    1 minuta čtení na msn.com

    youradio.czZlato jako jistota během recese? Ne tak docela

    27. 10. 2022 • Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

    1 minuta čtení na youradio.cz

    seznamzpravy.czČekám vážnou recesi, zlaté cihly vás ale nezachrání, varuje investor

    Čekám vážnou recesi, zlaté cihly vás ale nezachrání, varuje investor26. 10. 2022 • Hotové peníze ztrácí hodnotu, akciím se dnes nedaří a dluhopisům řada lidí nerozumí. Zlato ale berou jako jistotu. Češi ho každý měsíc nakoupí metráky. Podle investora Lubora Žalmana je to nesmyslné.

    1 minuta čtení na seznamzpravy.cz

    fxstreet.czZlato povolilo sevření

    Zlato povolilo sevření26. 10. 2022Zlato v roce 2022 prohrálo s dolarem v boji o status hlavního bezpečného aktiva. Páru XAUUSD proto nepomohla ani vysoká míra geopolitických rizik, ani inflace v USA, která se pohybuje poblíž 40letým maxim. Kotace drahého kovu se propadly asi o 20 % z úrovní svých březnových maxim, money manažeři drží čisté shorty na zlato poprvé po mnoha letech a odliv kapitálu z ETF se nezastaví ani na minutu. Zdálo by se, že drahý kov je odsouzen k pádu na 1500 dolarů, ale najednou se pravidla hry změnila.

    7 minut čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czZlato povolilo sevření

    Zlato povolilo sevření26. 10. 2022Zlato v roce 2022 prohrálo s dolarem v boji o status hlavního bezpečného aktiva. Páru XAUUSD proto nepomohla ani vysoká míra geopolitických rizik, ani inflace v USA, která se pohybuje poblíž 40letým maxim.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czZlato je štěstí, pozitivita a blahobyt

    Zlato je štěstí, pozitivita a blahobyt26. 10. 2022 • V Indii význam zlata daleko převyšuje samu podstatu investic nebo suroviny pro šperky. Žlutý kov je součástí kulturní historie Indie a je uctíván více než 1,3 miliardy lidí. V prvním pololetí se v Indii prodalo 306 tun zlata, a to poptávka po zlatě obvykle vrcholí až mezi listopadem a prosincem na pozadí svátku Dussehra, po 20 dnech následovaného svátkem světel Diwali, po němž se pořádají tisíce svateb.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    kurzy.czCena zlata má nadále klesavou tendenci

    Cena zlata má nadále klesavou tendenci25. 10. 2022 • Červené linie – medvědí kanál Modrá linie – býčí divergence RSI Zelená linie – horizontální support dvojitého dna Zlato se obchoduje kolem úrovně 1 642 USD. Včera jsme v naší analýze naznačili medvědí odmítnutí u rezistence cloudu.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    fxstreet.czCena zlata má nadále klesavou tendenci.

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    kryptomagazin.czKorelace zlato vs BTC signalizuje, že se bitcoin stává bezpečným přístavem

    Korelace zlato vs BTC signalizuje, že se bitcoin stává bezpečným přístavem25. 10. 2022 • Nová studie uvádí, že i navzdory probíhajícímu medvědímu trhu s kryptoměnami investoři stále více vyhledávají bitcoiny.

    1 minuta čtení na kryptomagazin.cz

    zlato.czMají hotovost zaparkovanou ve zlatě

    Mají hotovost zaparkovanou ve zlatě25. 10. 2022Zlato zlevňuje, ale poptávka po fyzickém zlatě nikdy nebyla vyšší. Joshua Saul ze společnosti Pure Gold Company, která se v Londýně zabývá prodejem zlata, říká, že mívají problém sehnat zásobu zlata potřebnou k dennímu prodeji. Je prý větší poptávka, než na vrcholu covidu.

    4 minuty čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).