ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    kurzy.czZlato se drží nad vodou navzdory agresivnější politice Fedu

    Zlato se drží nad vodou navzdory agresivnější politice Fedu21. 6. 2022 • Trh zlata skončil minulý týden se ztrátou 2 %; mnoho investorů to však vidí jako výhru proti nejagresivnějším krokům Fedu za posledních téměř 30 let. S inflací, která minulý měsíc dosáhla nového 40letého maxima, neměla americká centrální banka jinou&helli

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    kryptomagazin.czZoufalý investor přepadl obchod se zlatem, aby pokryl ztráty z kryptoměn

    Zoufalý investor přepadl obchod se zlatem, aby pokryl ztráty z kryptoměn20. 6. 2022 • Během masakru, který v průběhu minulého týdne zachvátil trh s kryptoměnami, utrpělo mnoho investorů, včetně těch, kteří investovali...

    1 minuta čtení na kryptomagazin.cz

    fxstreet.czZlato se drží nad vodou navzdory agresivnější politice Fedu

    20. 6. 2022 • Trh zlata skončil minulý týden se ztrátou 2 %; mnoho investorů to však vidí jako výhru proti nejagresivnějším krokům Fedu za posledních téměř 30 let.

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czZlato nebo dolar?

    Zlato nebo dolar?17. 6. 2022 • Mnoho lidí se diví proč, když ekonomika vykazuje známky slabosti, inflace zůstává vysoká a recese se zdá být za rohem, neletí cena zlata ke hvězdám. Vysvětlení je snadné. Důvodem je, že zlatu přímo konkuruje americký dolar. Kdo sleduje pohyb ceny zlata, vidí, že negativně koreluje s pohyby amerického dolaru. Když dolar sílí, cena zlata často klesá. Když dolarový index klesá, cena zlata často stoupá.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czBude zlato do svých rezerv nakupovat také Slovensko?

    Bude zlato do svých rezerv nakupovat také Slovensko?17. 6. 2022 • Maďarsko nakoupilo zlato. Polsko nakoupilo zlato. A nyní plánuje zlato nakoupit i Česká republika. A to ve velkém množství. Mohlo by být Slovensko další na řadě? Zatím to není jasné, ale když Polsko v roce 2019 repatriovalo z Londýna 100 tun zlata, ozval se tehdejší slovenský premiér Robert Fico, že by Slovensko mělo učinit totéž. Z jeho výzvy však nic nevzešlo.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czJe čas na nákup zlata. Jeho cena podle odborníků výrazně poroste

    Je čas na nákup zlata. Jeho cena podle odborníků výrazně poroste16. 6. 2022 • Cena zlata v Česku úspěšně vzdoruje inflaci. Prodejci investičního zlata navíc v následujících měsících očekávají razantní růst jeho ceny.

    8 minut čtení na fxstreet.cz

    fxstreet.czCena zlata atakovala hranici 1700 dolarů za unci - dostala se na nejnižší úroveň od začátku letošního roku

    16. 6. 2022 • Cena zlata se v tomto týdnu dotkla klíčové hranice podpory 1 700 dolarů za unci (zhruba 41 500 Kč). Za tímto poklesem stojí především vývoj inflace v USA, která podle dat za měsíc červen činila meziročně 9,1 %, což bylo nejvíce za 40 let. Od května stoupla o 0,5 %, kdy činila 8,6 %. Tato situace nahrává americkému FEDu k razantnějšímu zpřísňování své měnové politiky a očekává se další zvýšení úrokových sazeb. Pravděpodobně o 0,75 - 1,00 procentního bodu. Což by vedlo k dalšímu posílení amerického dolaru a pravděpodobnou korekci na straně žlutého kovu.

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    zlaterezervy.czPohledem technické lupy: Zlato se po oznámení o zvýšení úrokových sazeb FEDem posunulo výše, ale několik rezistencí je nad cenou

    Pohledem technické lupy: Zlato se po oznámení o zvýšení úrokových sazeb FEDem posunulo výše, ale několik rezistencí je nad cenou16. 6. 2022 • Objemový (volume) vertikální indikátor vykazuje kolem ceny 1.840 USD tzv. „low volume node“, což je první silnější rezistence a oblast s nízkým objemem obchodů. Toto je nyní úroveň, kterou býci potřebují prolomit.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    fxstreet.czZlato pod tlakem, ale stále nad týdenním supportem.

    16. 6. 2022 • Červená linie – týdenní supportCena zlata je pod tlakem, býci se snaží ubránit oblast supportu 1 800 – 1 790 USD. Cena...

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czBarometr obliby spoření: Drahé kovy táhnou, kryptoměny padají

    Barometr obliby spoření: Drahé kovy táhnou, kryptoměny padají16. 6. 2022 • Tváří v tvář dramaticky rostoucí inflaci ztrácejí Češi apetit spořit. Barometr obliby spoření, který kvartálně připravuje Asociace českých stavebních spořitelen, s výjimkou posledního čtvrtletí loňského roku totiž klesá již od počátku roku 2021. Ve druhém čtvrtletí letošního roku poklesl Barometr na 35,6 procenta (ke konci roku 2020 měl hodnotu 41,5 %, pozn. red.).

    2 minuty čtení na zlato.cz

    newstream.czZlato mělo chránit před inflací. Proč tedy i jeho cena klesá?

    Zlato mělo chránit před inflací. Proč tedy i jeho cena klesá?15. 6. 2022Zlato je vykreslováno jako bezpečný přístav v dobách nejistoty a inflace zvlášť. Takto jej prodejci nabízejí i drobným klientům. V posledním kvartále přitom cena zlata klesla o více než pět procent.

    1 minuta čtení na newstream.cz

    zlato.czVeleskok dovozu zlata do Indie

    Veleskok dovozu zlata do Indie15. 6. 2022 • Dovoz zlata do Indie v květnu vyskočil o 677 procent oproti předchozímu roku na nejvyšší úroveň za rok, protože nižší ceny zlata těsně před klíčovým festivalem Akshaya Tritiya, který má přinést do života štěstí, podpořila maloobchodní nákupy šperků. Podle všeobecného přesvědčení nákup zlata a nemovitostí v tento den přináší prosperitu a bohatství v budoucnu.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlaterezervy.czCena zlata se rozkmitala před zasedáním FEDu (týdenní zpráva)

    Cena zlata se rozkmitala před zasedáním FEDu (týdenní zpráva)14. 6. 2022 • Cena zlata se nyní rozkmitává mezi horním a spodním Bollingerovým pásmem a to dokonce v rámci jednoho dne, takže trh hledá směr a možná ho najde v polovině týdne po zasedání americké centrální banky FED.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    kurzy.czZlato se s pokračujícím růstem inflace v USA propadá

    Zlato se s pokračujícím růstem inflace v USA propadá14. 6. 2022Zlato je znovu pod tlakem, protože očekávání vyšších úrokových sazeb poslala dolar na 20leté maximum a výnosy dluhopisů na 11leté maximum. Podle tržních analytiků panují na finančních trzích dál obavy z inflace a rostou očekávání, že pokud chce Federální&

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    fxstreet.czZlato se s pokračujícím růstem inflace v USA propadá

    3 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czEinhorn sází na zlato, Fed to podle něj neustojí

    Einhorn sází na zlato, Fed to podle něj neustojí14. 6. 2022 • Manažer hedgeového fondu Greenlight Capital David Einhorn prohlásil, že americká centrální banka (Fed) jen předstírá, že dokáže zkrotit inflaci. To má být důvod, proč cena zlata v současném prostředí rostoucích cen pravděpodobně stoupne. A ne o málo.

    1 minuta čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).