ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    fxstreet.czZlato se bojí Fedu

    15. 12. 2022 • Můžete Fedu nevěřit, jak chcete, ale jít proti němu je "smrtelné". Zlato to dokonale chápe a citlivě reaguje na měnovou politiku. A pokud lví podíl zástupců FOMC předpovídá, že sazba federálních fondů v roce 2023 vzroste o 75 bazických bodů, na 5,25 %, a ne o 50, jak futures trh očekával dříve, pak by bylo dobré, aby býci na XAUUSD fixovali část zisku na dlouhých pozicích. Inflace je podle historických měřítek stále velmi vysoká, práce Fedu ještě není hotová, a to vše znamená, že stabilní vzestupný trend drahých kovů nelze očekávat. Dojde k vážným poklesům.

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czZlato se bojí Fedu

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czWGC předpovídá masivní poptávku po zlatu v Evropě

    WGC předpovídá masivní poptávku po zlatu v Evropě15. 12. 2022 • Světová rada pro zlato (WGC) zveřejnila výhled žlutého kovu na příští rok. Kolem toho, co se dá ještě očekávat, však panuje vysoká míra nejistoty. Například bude-li zpřísnění centrálních bank větší, než je nutné, mohlo by to způsobit rozsáhlejší hospodářský pokles. Stejně tak konec vyšších úrokových sazeb, než bude inflace pod kontrolou. Obojí by mohlo zanechat globální ekonomiku blízko stagflace.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlaterezervy.czČekání na FED a „update“ 8letého cyklu u zlata (týdenní zpráva)

    Čekání na FED a „update“ 8letého cyklu u zlata (týdenní zpráva)14. 12. 2022 • Oba kovy se vyšplhaly na několikaměsíční maximum a scénář poklesu cen před zasedáním FEDu se tentokrát nekonal. Zlato navíc prorazilo včera po zveřejnění dat o inflaci v USA silnou rezistenci u 200denního průměru.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    tyden.czČeši častěji prodávají své úspory, které mají v drahých kovech

    Češi častěji prodávají své úspory, které mají v drahých kovech14. 12. 2022 • Češi kvůli vysoké inflaci čím dál častěji prodávají své úspory, které mají v drahých kovech. Podle dat společnosti Zlaťáky.cz, která patří mezi největší...

    2 minuty čtení na tyden.cz

    kurzy.czInflace tlačí na úspory Čechů, zájem o odprodej zlata výrazně vzrostl

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    fxstreet.czV Praze se objevily padělané zlaté slitky za 1,5 milionu

    12. 12. 2022 • V předvánočním období se na českém trhu opět objevil padělek zlatých slitků. Na pobočce společnosti Golden Gate v Praze se muž snažil prodat falešné cihličky, jejichž nákupní cena na trhu by se v případě pravosti pohybovala kolem 1,5 milionu korun. Obchodník však padělek rozpoznal a poslal muže na Puncovní úřad.

    3 minuty čtení na fxstreet.cz

    fxstreet.czZlato oslabilo v reakci na konec nadějí ohledně brzkého obratu měnové politiky FEDu

    12. 12. 2022 • Americká centrální banka včera podle očekávání zvýšila svoji základní úrokovou sazbu o 0,5 procentního bodu do pásma 4,25 – 4,5 %. Přestože růst sazeb byl nižší než v předchozích několika měsících a zároveň nižší, než trhy čekaly ještě v polovině listopadu, zlato na rozhodnutí zareagovalo poklesem pod hranici 1 800 dolarů. Důvodem je patrně přílišný optimismus trhů, které potěšila úterní data o americké inflaci. Jerome Powell nicméně na středeční tiskové konferenci investorům vzal naději na to, že sazby zůstanou pod 5 %, i na to, že se v příštím roce dočkáme jejich snižování.

    2 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czTajemná Čína odtajnila nákup 32 tun zlata

    Tajemná Čína odtajnila nákup 32 tun zlata12. 12. 2022 • Po více než třech letech se objevila nová data o „zlatém pokladu“ Říše středu. Státní tisková agentura Nová Čína a další oficiální weby, jako China.org. nebo ChinaDaily.com a podobně, zveřejnily sice jedinou větu, ale ta je doslova revolucí v čínském tajnůstkářství.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    dumfinanci.czJak to bude se zlatem v roce 2023?

    Jak to bude se zlatem v roce 2023?11. 12. 2022 • Držitelé zlatého kovu musí být v roce 2022 zklamaní. Zlato letos dosahuje záporného ročního zhodnocení okolo 2,5 % v dolarech. Vzhledem k americké inflaci se ztráta kupní síly vlastníka zlata dostane k 10 %. To je opravdu hubený rok pro finanční aktivum, které má primárně svého držitele ochránit před inflací.

    2 minuty čtení na dumfinanci.cz

    zlato.czZlato ve vesmíru i v pleťové kosmetice

    Zlato ve vesmíru i v pleťové kosmetice9. 12. 2022Zlato se nemusí vždy jen třpytit. Nejen v podobě papírových derivátů ve fondech, ale i v podobě třeba elektrického vodiče. Například každý chytrý telefon má odhadem 50 miligramů zlatých vodičů odolných vůči korozi. Podobné množství zlata se používá v televizorech a počítačích.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    newstream.czZlato za tři tisíce dolarů a 24 kilo masa na hlavu. To jsou šokující předpovědi Saxo Bank pro rok 2023

    Zlato za tři tisíce dolarů a 24 kilo masa na hlavu. To jsou šokující předpovědi Saxo Bank pro rok 20238. 12. 2022 • Referendum o znovupřipojení Británie do EU, společná evropská armáda či nařízené vegetariánství. Saxo Bank ve čtvrtek vydala svou pravidelnou sbírku Šokujících předpovědí na rok 2023. Jde o desatero nepravděpodobných, ale ne zcela nemožných událostí, které mají potenciál otřást finančními trhy, ale také politickou scénou.

    2 minuty čtení na newstream.cz

    kurzy.czVálečná ekonomika: Šokující předpovědi Saxo Bank pro rok 2023 nepotěší Macrona, příznivce Brexitu ani evropské antifederalisty

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    prahanadlani.czCentrální banky nakupují zlato nejvíc v historii

    8. 12. 2022 • Centrální banky po celém světě letos hromadí zlaté rezervy takovým tempem, jaké tu nebylo desítky let. Za třetí čtvrtletí přibylo do sejfů bank

    1 minuta čtení na prahanadlani.cz

    zlato.czNedoceněná vlastnost zlata: Nikdy nepůjde na nulu

    Nedoceněná vlastnost zlata: Nikdy nepůjde na nulu8. 12. 2022 • Fyzické zlato a stříbro nikdy neztratí hodnotu. Tento výrok nevypadá jako geniální marketingový tah, ale vzhledem k tomu, co se děje, může být mnohem chytřejší, než se na první pohled zdá. Američané a investoři po celém světě žijí v časech kolapsu důvěry v instituce. Zdá se, že bublinové ekonomice postavené na nulových úrokových sazbách nekontrolovaných centrálních bank hrozí výbuch.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    idnes.czOchraňte své peníze, spořte do zlata

    8. 12. 2022 • Mgr. Jiří Pihera se celý život věnuje sportu a finančnímu poradenství. Sport je také otázka financí a zodpovědné vedení financí je pro něj celoživotním sportem a koníčkem. Pozitivní věci ze sportu přenáší do svých služeb. Je to hra fair play, jasná strategie, taktika a zejména touha po vítězství.

    1 minuta čtení na idnes.cz

    zlaterezervy.czZlato dosáhlo 200denního průměru, stříbro na 7měsíčním maximu (týdenní zpráva)

    Zlato dosáhlo 200denního průměru, stříbro na 7měsíčním maximu (týdenní zpráva)7. 12. 2022 • Cena zlata dosáhla poprvé od letošního června 200denního průměru. Zde je silná rezistence, neboť v blízkosti tohoto technického průměru se také nachází poslední významnější vrchol z 10. srpna - cena 1.807 USD (to byl také vrchol předešlého primárního cykl

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    kurzy.czČechy děsí inflace, cestou k ochraně peněz může být zlato a dluhopisy

    Čechy děsí inflace, cestou k ochraně peněz může být zlato a dluhopisy7. 12. 2022 • V souvislosti s obavami lidí z dramatického růstu cen se stále s dotazy ohledně investic do zlata. Někdo plánuje nakupovat mince, někdo slitky, někdo chce do zlata pravidelně spořit jako do stavebního spoření, ale všichni ho chtějí mít doma co nejdříve.

    1 minuta čtení na kurzy.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).