ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czRuská nervozita zdražila zlato

    Ruská nervozita zdražila zlato22. 9. 2022 • Cena zlata ve středu začala stoupat po oznámení ruského prezidenta Putina o mobilizaci. To oživilo zájem o bezpečné drahé kovy, ačkoli silný dolar a očekávané zvýšení úrokových sazeb v USA zisky dál zlata omezovaly. Technická analýza serveru FXStreet očekávala oslabení zlata až na 1645 dolarů za troyskou unci, stal se však pravý opak.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    kurzy.czPOKLES CENY JE NAOPAK ÚPLNĚ SUPER - Neustálý pokles cen zlata podkopává jeho schopnost zajištění proti inflaci

    POKLES CENY JE NAOPAK ÚPLNĚ SUPER - Neustálý pokles cen zlata podkopává jeho schopnost zajištění proti inflaci22. 9. 2022 • protože člověk, který zlatu rozumí, tak ho nakupuje po kilech, právě v poklesu. POKLES CENY JE NAOPAK ÚPLNĚ SUPER - Neustálý pokles cen zlata podkopává jeho schopnost zajištění proti inflaci. Titulky názorů. Na těchto stránkách jsou názory našich uživatelů na vybraná finanční témata.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czZlato a ropa po Putinově mobilizaci zdražují

    Zlato a ropa po Putinově mobilizaci zdražují22. 9. 2022 • Ruský prezident Vladimir Putin ve středu ráno pronesl mimořádný televizní projev k národu. Vyhlásil v něm částečnou mobilizaci, spočívající v okamžitém povolání rezervistů do vojenské služby. Zároveň potvrdil, že hodlá anektovat ukrajinská území, která ruská vojska nyní již okupují.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    vecerni-praha.czZlato a ropa po Putinově mobilizaci zdražují. NATO se podle něj snaží Rusko zničit

    1 minuta čtení na vecerni-praha.cz

    finex.czZlato balancuje nad propastí a restrikce Fedu moc nepomáhají – Je šance na růst?

    Zlato balancuje nad propastí a restrikce Fedu moc nepomáhají – Je šance na růst?22. 9. 2022Zlato již od března soustavně klesá na ceně a dokonce jsme vytvořili dvou a půl roční low. Zlato je proto za uvedenou dobu vůbec nejlevnější.

    1 minuta čtení na finex.cz

    fxstreet.czZlato dál respektuje support na úrovni 1 660 – 1 655 USD

    21. 9. 2022 • Cena zlata se obchoduje kolem 1 673 USD. Znovu otestovala horizontální support u hladiny 1 655 – 1 660 USD a nyní se od ní odráží. Býci horizontální support dál brání. Tato cenová akce potvrzuje význam oblasti supportu 1 655 – 1 660 USD. V případě jejího proražení bychom měli očekávat propad zlata k ceně 1 600 USD a pod ni. Rezistence se nachází poblíž nedávných maxim na ceně 1 779 USD. Možným cílem je Fibonacciho retracement 38 % na hladině 1 684 USD, pokud ale dolar oslabí, měli bychom cenu očekávat až na Fibonacciho úrovni 61,8 % okolo hladiny 1 700 USD.

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czNeustálý pokles cen zlata podkopává jeho schopnost zajištění proti inflaci

    Neustálý pokles cen zlata podkopává jeho schopnost zajištění proti inflaci21. 9. 2022Zlato bylo vždy považováno za nástroj proti inflaci. Jeho pokračující pokles od začátku roku při vysokých spotřebitelských cenách však naznačoval opak. Kotace jsou zjevně citlivé na dynamiku reálných výnosů amerických státních dluhopisů, stejně jako na&he

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    kurzy.czJe to směšné ! - Neustálý pokles cen zlata podkopává jeho schopnost zajištění proti inflaci

    2 minuty čtení na kurzy.cz

    faei.czZlato a ropa po Putinově mobilizaci zdražují. NATO se podle něj snaží Rusko zničit

    21. 9. 2022 • Ruský prezident Vladimir Putin ve středu ráno pronesl mimořádný televizní projev k národu. Vyhlásil v něm částečnou mobilizaci, spočívající v okamžitém povolání rezervistů do vojenské služby.

    1 minuta čtení na faei.cz

    kurzy.czZlato pod tlakem Powella

    Zlato pod tlakem Powella21. 9. 2022 • Futures na zlato se v úterý během asijské seance po silném propadu předchozího dne pokusily stabilizovat, ale pod náporem zdrženlivého obchodování stále klesají na hodnotě. Na COMEX, divizi New York Mercantile Exchange, futures na drahé kovy s dodáním v&h

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    kurzy.czTěžaři předpovídají návrat zlata na 1 800 dolarů do konce roku. O jeho vývoji rozhodne Fed

    Těžaři předpovídají návrat zlata na 1 800 dolarů do konce roku. O jeho vývoji rozhodne Fed20. 9. 2022 • Ani nejjestřábější Fed za několik desetiletí nemůže ochladit zápal nadšenců na zlatě. Podle průměrného odhadu v průzkumu mezi 10 účastníky Denver Gold Forum, každoročního setkání těžařských manažerů, investorů, bankéřů a analytiků, dosáhnou ceny zlat...

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czZlato v Šanghaji bylo dražší než v Londýně a poptávka neklesla

    Zlato v Šanghaji bylo dražší než v Londýně a poptávka neklesla20. 9. 2022 • Cena zlata na šanghajské burze v čínské měně v srpnu o 0,5 % stoupla přičemž na trhu v Londýně v amerických dolarech zaznamenala pokles o 2,6 %. Zatímco jestřábí postoj americké centrální banky při zpřísňování měnové politiky tlačil světovou cenu zlata dolů, Čína zaznamenala její zvýšení. To bylo způsobeno především 2% znehodnocením čínské měny vůči dolaru. Rovněž růst zájmu o zlato v Číně mohl přispět k vyšší ceně zlata ve srovnání se zbytkem světa.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    kurzy.czMedvědí nálada na trhu se zlatem

    Medvědí nálada na trhu se zlatem19. 9. 2022 • Na trhu se zlatem je hodně špatné nálady, protože ceny skončily předchozí týden na nejnižší úrovni od dubna 2020. Pro mnoho analytiků by prolomení pod 1 675 USD znamenalo konec tříletého vzestupného trendu zlata.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czAmerická mincovna má zlato o 50 % dražší než je spotová cena

    Americká mincovna má zlato o 50 % dražší než je spotová cena19. 9. 2022 • Spotové ceny, tedy ceny, za které je nějaká komodita jako například ropa, pšenice nebo zlato aktuálně k mání, určují především burzy. Nemají nic společného se skutečnou výrobní cenou a přiměřeným ziskem. Spotovou cenu určují spekulanti na komoditních burzách na základě nabídky a poptávky. A tak se stává, že výrobní cena může být mnohem vyšší než cena spotová a naopak.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czKomodity: Zlato testuje neckline formace dvojitý vrchol

    19. 9. 2022 • Cena zlata (XAU/USD) na týdenním grafu nyní testuje neckline formace dvojitý vrchol, která koresponduje s klouzavým průměrem SMA 200. Aby však tato formace byla platná, je zapotřebí jasného prolomení linie neckline směrem dolů. Dočkáme se prolomení neckline formace dvojitý vrchol a následného poklesu, nebo na současných úrovních najdou znovu sílu býci a trh půjde otestovat předchozí swingová maxima? Nicméně, indikátor Stochastic již signalizuje přeprodané podmínky, další pokles tak může být limitován.

    6 minut čtení na fxstreet.cz

    zlato.czZlato: Indie a Česko, srovnání nesrovnatelného

    Zlato: Indie a Česko, srovnání nesrovnatelného17. 9. 2022 • Dovoz zlata do Indie se o prázdninách, podobně jako v Česku, oproti loňskému roku značně snížil. V Indii dokonce o polovinu, protože nestálé místní ceny a slabá rupie přiměly spotřebitele k odložení nákupů, řekl agentuře Reuters vládní zdroj.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czHlad centrálních bank po zlatě pokračoval i v červenci

    Hlad centrálních bank po zlatě pokračoval i v červenci16. 9. 2022 • Celosvětové zlaté rezervy centrálních bank vzrostly v červenci o 37 tun po červnovém zvýšení o 64 tun. Po prvním pololetí čistých nákupů s 270 tunami tak poptávka centrálních bank od začátku roku překročila hranici 300 tun.

    1 minuta čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).