ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    kurzy.czTrh očekává růst poptávky po zlatě

    Trh očekává růst poptávky po zlatě7. 12. 2021 • Včera se zlato opět propadlo. Na konci roku se však předpokládá, že zlato poroste v důsledku zvýšené poptávky před čínským novým rokem. Zlato začalo týden poklesem. Poté, co v pátek stouplo o 1,2 %, v pondělí kotace klesly o 0,3 %.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    kurzy.czBarclays Bank očekává, že zlato v příštích 12 měsících poroste o 20 %.

    Barclays Bank očekává, že zlato v příštích 12 měsících poroste o 20 %.7. 12. 2021 • Trh se zlatem je stále v obtížích, protože investoři reagují na jestřábí rétoriku předsedy Fedu Jeroma Powella. Ještě před třemi týdny se investoři snažili držet zlato ve svém portfoliu a snažili se chránit před rostoucími inflačními tlaky.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    fxstreet.czBarclays Bank očekává, že zlato v příštích 12 měsících poroste o 20 %

    3 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czRusko ode dneška nakupuje zlato a devizy v hodnotě 6,8 miliardy dolarů

    Rusko ode dneška nakupuje zlato a devizy v hodnotě 6,8 miliardy dolarů7. 12. 2021 • Ruské ministerstvo financí minulý pátek uvedlo, že v období od 7. prosince do 13. ledna bude denně nakupovat zlato a cizí měny v hodnotě 22,8 miliardy rublů (309 milionů dolarů). To je mírný pokles objemu denních operací oproti předchozímu období mezi 9. listopadem a 6. prosincem, kdy ministerstvo plánovalo nakoupit ekvivalent 518,2 mld. rublů, tedy 25,9 mld. rublů denně.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    kurzy.czInvestoři zpochybnili bitcoin jako alternativu ke zlatu: jak to souvisí s bankrotem Evergrande a indexem SP500?

    Investoři zpochybnili bitcoin jako alternativu ke zlatu: jak to souvisí s bankrotem Evergrande a indexem SP500?7. 12. 2021 • Během podzimního vzestupného trendu kolovaly o bitcoinu spekulace, že aktivum nemůže konkurovat zlatu. Po analýze posledního propadu je takových spekulací stále více. V průběhu minulého týdne ovlivnila kotace bitcoinu řada negativních faktorů.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    aktualne.czDarujte pod stromeček investiční zlato

    Darujte pod stromeček investiční zlato6. 12. 2021 • Pokud marně přemýšlíte nad tím, co dát svým blízkým, klíčovým zaměstnancům a obchodním partnerům k Vánocům, darujte jim něco neokoukaného.

    1 minuta čtení na aktualne.cz

    rexter.czPři nákupu investičního zlata je na místě opatrnost. Jde o vaše peníze!

    Při nákupu investičního zlata je na místě opatrnost. Jde o vaše peníze!6. 12. 2021 • Investiční zlato patří už tradičně k velmi oblíbeným komoditám. V minulosti do něj vkládali peníze zejména velcí investoři, kteří měli možnost jej kupovat klidně za miliony korun.

    2 minuty čtení na rexter.cz

    kurzy.czPředpověď Wall Street ohledně zlata

    Předpověď Wall Street ohledně zlata6. 12. 2021 • Jestřábí komentáře předsedy Fedu Jeromea Powella ovlivňují náladu na trhu se zlatem. Poslední průzkum neukazuje jasný směr vývoje trhu, neboť ceny se drží pod hranicí 1 800 USD za unci.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    kurzy.czZlato konečně začalo stoupat

    Zlato konečně začalo stoupat6. 12. 2021 • Jestřábí plány Fedu dál vyvíjejí tlak na zlato. Kov přesto nachází sílu jít kupředu. Po pátečním růstu je v zelených číslech i dnes ráno. Minulý týden vypadal drahý kov jako naprostý outsider.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    fxstreet.czZlato konečně začalo stoupat

    3 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czVývoj cen na trhu se zlatem teď určují hedgeové fondy

    Vývoj cen na trhu se zlatem teď určují hedgeové fondy6. 12. 2021 • Zdá se, že hedgeové fondy jsou v současné době hnací silou cenového vývoje na trhu se zlatem. Ukázala to například pravidelná analýza Americké komise pro termínované obchody s komoditami z minulého měsíce. Podle ní prodeje zlata byly již vyčerpány a hedgeové fondy se opět vydávají do dlouhých pozic. Upozornil na to odborný server Zero Hedge.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czUž teď je jasné, že zájem centrálních bank o zlato byl letos vyšší, než loni

    Už teď je jasné, že zájem centrálních bank o zlato byl letos vyšší, než loni5. 12. 2021 • Světová rada pro zlato (WGC, World Gold Council) zveřejnila začátkem prosince sledované statistiky centrálních bank, aktualizované do konce letošního října. A nejnovější údaje ukazují, že čisté nákupy centrálních bank v desátém měsíci tohoto roku přestavují pouze dvě tuny zlata, což je nejnižší měsíční suma v letošním roce. Důvodem jsou poměrně vysoké prodeje ze zásob jiných centrálních bank. Přesto dosavadní čísla ukazují, že zájem centrálních bank o zlato byl letos značný.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czZlato po jestřábích výrocích členů Fedu zvyšuje ztráty

    Zlato po jestřábích výrocích členů Fedu zvyšuje ztráty3. 12. 2021 • Nový kmen covidu-19 držel účastníky trhu v průběhu týdne ve střehu. Ti ale obavy setřásli a přesunuli pozornost opět k akciím. Zlato proto začalo znovu klesat.

    3 minuty čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czZlato po jestřábích výrocích členů Fedu zvyšuje ztráty

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czIrsko se chce bránit inflaci zlatem

    Irsko se chce bránit inflaci zlatem3. 12. 2021 • Irská centrální banka, která se ke zlatým rezervám chová podobně přezíravě jako Česká národní banka (ČNB), změnila náhle svůj postoj a rozhodla se své zlaté zásoby posílit. Za hlavní důvod nákupu zlata do rezerv se považuje rekordní inflace v eurozóně, která je daleko za cílem Evropské centrální banky (ECB).

    2 minuty čtení na zlato.cz

    kurzy.czZlato je pod tlakem

    Zlato je pod tlakem2. 12. 2021Zlato je stále v dosahu 1 800 USD za unci, protože nejnovější údaje Institutu pro řízení dodávek (ISM) naznačují, že aktivita ve výrobním sektoru USA zůstala v listopadu nezměněna.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    fxstreet.czZlato je pod tlakem

    2. 12. 2021Zlato je stále v dosahu 1 800 USD za unci, protože nejnovější údaje Institutu pro řízení dodávek (ISM) naznačují, že aktivita ve výrobním sektoru USA zůstala v listopadu nezměněna.

    2 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czZdraží omikron zlato?

    Zdraží omikron zlato?2. 12. 2021 • Stejně jako epidemiologové si zatím nejsou jistí, jaké dopady bude mít nově objevená mutace covidového viru omikron, tak i experti na zlato začali zpočátku tápat, jakým směrem se vzácný kov bude na trhu ubírat.

    1 minuta čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).