ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    fxstreet.czZlato a dolar jdou proti sobě

    Zlato a dolar jdou proti sobě26. 4. 2021 • Strach z inflace nabírá poslední dobou na obrátkách a americký dolar proti hlavním měnám ztrácí. Komodity od průmyslových, přes ty zemědělské až ke vzácným kovům si připisují desítky procent. To by standardně byla živá voda pro zlatou rally. Jak je tedy možné, že žlutý kov od léta minulého roku ztratil ze svých maxim 14 %?

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    novinky.czInvestovat do zlata? Loňský výnos 25 % láká i drobné investory - Novinky.cz

    26. 4. 2021 • Za kalendářní rok 2020 si investiční zlato připsalo na burze celou čtvrtinu navíc. I krátkodobá roční investice zajistila velmi slušný výnos. Bude se loňský růst opakovat? Vyplatí se do cenného kovu vložit peníze i letos?

    2 minuty čtení na novinky.cz

    finex.czZlato jako pojistka při zrychlení inflace, kterou stát maže své dluhy

    Zlato jako pojistka při zrychlení inflace, kterou stát maže své dluhy25. 4. 2021 • V dnešním článku se podíváme na aktuální úroveň inflace v USA. Dost možná budeme svědky nervozity na trzích a právě inflace v tom hraje zásadní roli. Proto se zaměříme také na zlato, které plní funkci ochrany před výraznou inflací a slabým dolarem.

    1 minuta čtení na finex.cz

    kurzy.czZlato je skutečný bitcoin

    Zlato je skutečný bitcoin24. 4. 2021Zlato = skutečný bitcoin. Bitcoin = digitální zlato. To je stejná rovnice, pouze jinak zapsaná, tak jak ji používají kryptobaroni. A vyvolává jiné emoce. Teď se vás zeptám, co je lepší? Pokud jste nadšení z možností moderní techniky, pak bitcoin.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    fxstreet.czZlato – co všechno o něm nevíte!

    22. 4. 2021 • Jaká je cena zlata a jak se v čase měnila, v jaké formě lze zlato nakupovat a kde, popřípadě jaké další vzácné kovy existují, jsou lehce dohledatelné informace. Víte ale, proč zlato seškrábnete nehtem, proč se mince vyráběly právě ze zlata, kolik se ho za lidskou historii vytěžilo a jaké nejbizarnější věci z něho byly vyrobeny? Tušili jste, že se zlato také nachází na asteroidech, v listech rostlin nebo se dá vyrobit v laboratoři? A z čeho se budou vyrábět zlaté medaile pro olympijské hry v Tokiu?

    7 minut čtení na fxstreet.cz

    finex.czZlato vyčkává na pravou chvíli – je možné, že se hodnota žlutého kovu zněkolikanásobí?

    Zlato vyčkává na pravou chvíli – je možné, že se hodnota žlutého kovu zněkolikanásobí?21. 4. 2021 • Dnešní příspěvek na zlato pojmeme obdobným způsobem jako u nedávné analýzy na stříbro, kde jsme si rozebrali důležité faktory ovlivňující budoucí cenový vývoj. Od zlata se toho totiž stále dost očekává a objevují se odhady, že by se cena zlata měla během následujících let zněkolikanásobit. Některé predikce jsou extrémně optimistické, neboť počítají se zhodnocením i o 500 %.

    1 minuta čtení na finex.cz

    lui.czZlato je druhou nejpopulárnější investicí. Už jste do něj také investovali?

    Zlato je druhou nejpopulárnější investicí. Už jste do něj také investovali?20. 4. 2021 • Míru touhy po zlatě nejen ve fyzické podobě ovlivňuje celá řada aspektů a odpověď, zda rekordní zájem z loňského roku potrvá, by určitě chtěli znát všichni obchodníci s drahými kovy, makléři a mincovny. To, co „udělalo“ loni zlato, je bezprecedentní. Trend je rostoucí, ale… jakou hranici směle vyslovit? Dvojnásobek? Každopádně jeho cena, byť může krátkodobě zakolísat, už nikdy nebude razantně klesat.

    1 minuta čtení na lui.cz

    zlaterezervy.czZlato si sáhlo na 50denní průměr (týdenní zpráva o vývoji ceny zlata v USD i CZK)

    20. 4. 2021 • V pátek však přišel rychlý výprodej a zlato nakonec v rámci týdne nad uvedenými hodnotami neuzavřelo. Cena se dotkla přesně 50denního průměru, který je aktuálně na hodnotě 1.758,67 USD.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    zlaterezervy.czAkcie těžařů zlata podporují důležité dno na zlatě (týdenní zpráva o vývoji ceny zlata v CZK)

    Akcie těžařů zlata podporují důležité dno na zlatě (týdenní zpráva o vývoji ceny zlata v CZK)19. 4. 2021 • Souhrnný index těžařů zlata GDX (VanEck Vectors Gold Miners ETF) prorazil v minulém týdnu sestupnou rezistenční linii, která se tvořila od vrcholu ze srpna 2020. Od minima z 3. března je již téměř o 20 % výše, což naznačuje, že do sektoru zlata se začínaj

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    zlato.czČína otevřela zlatou bránu

    Čína otevřela zlatou bránu19. 4. 2021 • Čínská lidová banka, národní centrální banka státu, poskytla domácím a mezinárodním komerčním bankám povolení k dovozu velkého množství zlata. Podle zdrojů deníku South China Morning Post obeznámených s touto problematikou, to po měsíčním propadu může vést k růstu ceny zlata.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czSkvělý týden zlata

    Skvělý týden zlata18. 4. 2021 • Cena zlata se zvýšila na sedmitýdenní maximum. V pátek zaznamenala největší denní zisk od poloviny prosince, když návratnost 10letých amerických vládních dluhopisů klesla pod klíčovou hranici 1,6 procenta. Také slabší dolar přispěl k větší přitažlivosti žlutého kovu.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czProč budoucími penězi budou zlato a stříbro

    Proč budoucími penězi budou zlato a stříbro17. 4. 2021 • S tím, jak cena bitcoinů stále roste, v kruzích kryptoměn sílí víra, že nahradí nezajištěné měny států, až selžou. Předpoklady s tímto závěrem jsou naivní a neodhalí nic o tom, jaké vlastnosti jsou pro zdravé peníze zapotřebí. Současné události zrychlují cestu papírových měn k destrukci a bude potřeba nahradit je zdravější formou peněz. Jaké tyto peníze budou rozhodne veřejnost prostřednictvím volných trhů.

    5 minut čtení na zlato.cz

    lidovky.czČeši se zlatým dolem v Arménii směřují na londýnskou burzu

    Češi se zlatým dolem v Arménii směřují na londýnskou burzu16. 4. 2021 • Irská těžební společnost IMC Exploration Group (IMC), která je jako jeden z více než 2000 akciových titulů kotovaná na Londýnské burze cenných papírů, ve čtvrtek oznámila významnou transakci s českou firmou Mineral Ventures Invest (MVI) patřící do holdingu Zlato a.s. Na základě této transakce se MVI stane majoritním akcionářem společnosti IMC a bude tak přítomna na jedné z nejstarších a největších burz ve světě, kde je kotován i tuzemský ČEZ, Komerční banka, O2 nebo Avast.

    4 minuty čtení na lidovky.cz

    kurzy.czToto je hlavní důvod výprodeje na trhu se zlatem

    Toto je hlavní důvod výprodeje na trhu se zlatem16. 4. 2021 • Vývoj na trhu se zlatem vyvolává v hlavách řady investorů zmatek. Zadlužení americké vlády prudce roste a centrální banka Spojených států se drží extrémně uvolněné měnové politiky...

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czCentrální banky a nákupy v Indii a Číně zvedají cenu zlata

    Centrální banky a nákupy v Indii a Číně zvedají cenu zlata16. 4. 2021 • Deník Financial Times přišel s rozborem aktuální situace, podle kterého zejména nákupy zlata centrálními bankami a spotřebiteli v Indii a Číně dávají naději na oživení trhu. Ten byl letos zasažen vlnou výprodeje zlatých podílů z fondů obchodovaných na burzách.

    2 minuty čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).