ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czAnketa: Která vlastnost zlata je nejdůležitější?

    Anketa: Která vlastnost zlata je nejdůležitější?9. 3. 2020 • Redakce serveru Zlato.cz uspořádala anketu mezi českými ekonomickými analytiky jak bankovních, tak i nebankovních institucí s otázkou: Co považujete za dominantní vlastnost zlata? Na výběr dala tři možnosti: a/ ochrana proti inflaci, b/ dočasný bezpečný přístav při ekonomických turbulencích, c/ spekulace na zvýšení ceny.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czAustralský rekord v těžbě zlata

    Australský rekord v těžbě zlata7. 3. 2020 • Surbiton Associates odhadla produkci zlata v Austrálii za rok 2019 na rekordních 325 tun. Nejnovější údaje zveřejnila poradenská společnost, která se specializuje na analýzu australské těžby zlata a která je pravděpodobně nejblíž k poskytování přesných údajů než společnosti mimo Austrálii.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlaterezervy.czDivoký týden pro akcie i zlato. FED reaguje a snižuje úrokovou sazbu (report z trhu zlata a stříbra, únor 2020)

    Divoký týden pro akcie i zlato. FED reaguje a snižuje úrokovou sazbu (report z trhu zlata a stříbra, únor 2020)6. 3. 2020 • Přes finanční trhy se v minulém týdnu prohnala obrazně řečeno velmi silná bouře. Hlavním viníkem nejrychlejšího výprodeje na akciových trzích v historii měl být koronavirus. Avšak byla to skutečně ta pravá příčina?

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    zlato.czNejisté zlato je lepší než jisté dluhopisy

    Nejisté zlato je lepší než jisté dluhopisy6. 3. 2020 • Musíme přestat vnímat zlato jako mytickou investici a dívat se na něj jako na matematické aktivum. Kdybyste v loňském roce prodali všechny své dluhopisy a vložili tyto peníze do zlata, měli byste lepší výnos navíc zajištěný proti rizikům. Slova šéfa výzkumu amerického burzovního fondu GraniteShares Ryana Giannotta pro Kitco News přesně charakterizují současnou situaci.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    fxstreet.czZlato: koupit, držet nebo prodat?

    6. 3. 2020 • Pokud máte zainvestováno do zlata, záleží na tom, s čím jste ho nakupovali. Chcete ho mít jako dlouhodobou pojistku? Pak ho neprodávejte. Čínská ekonomika zpomaluje, Německo se potácí na pokraji recese, centrální banky snižují úrokové sazby. Dost možná je to předzvěst krize, ve které má zlato potenciál na víc.

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czFed překvapil, zlato ne

    Fed překvapil, zlato ne5. 3. 2020Zlato skokově zdražilo poté, co Federální rezervní systém USA (Fed) překvapivě snížil úrokové sazby. K růstu ceny zlata přispěl i pokles amerického dolaru a výnosů amerických vládních dluhopisů.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czAnalytici: Obavy z koronaviru zlevnily akcie a zdražily zlato

    Analytici: Obavy z koronaviru zlevnily akcie a zdražily zlato4. 3. 2020 • Koronavirus a obavy o jeho masivní rozšíření způsobily v letošním roce na světových trzích všeobecné výprodeje rizikových aktiv jako například akcií a úprk investorů do konzervativních investic typu státních dluhopisů nebo zlata. Shodli se na tom analytici oslovení ČTK. Turbulence se podle nich nevyhnuly ani světovým měnám.

    4 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czZlato po nečekaném snížení úroků v USA přidalo přes tři procenta

    Zlato po nečekaném snížení úroků v USA přidalo přes tři procenta4. 3. 2020 • Cena zlata včerapoté, co americká centrální banka (Fed) nečekaně snížila základní úrokovou sazbu, vzrostla přes tři procenta. Díky nejistotě kolem dopadů šíření nového koronaviru a předpokladům, že úroky sníží i další světové centrální banky, by žlutý kov mohl vykázat svůj nejlepší den od června 2016, napsala agentura Reuters.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    lidovky.czAkcie letí dolu, cena zlata stoupá. Investiční zlato je sázka na jistotu, říká Zadák

    3. 3. 2020 • Akcie ve Spojených státech zažily na konci února největší týdenní propad od globální finanční krize v roce 2008. Výprodej cenných papírů na burzách odstartovaly obavy, že rychle se šířící onemocnění způsobené novým typem koronaviru může způsobit recesi.

    1 minuta čtení na lidovky.cz

    lidovky.czAkcie letí dolu, cena zlata stoupá. Investiční zlato je sázka na jistotu, říká Zadák

    Akcie letí dolu, cena zlata stoupá. Investiční zlato je sázka na jistotu, říká Zadák3. 3. 2020 • Akcie ve Spojených státech zažily na konci února největší týdenní propad od globální finanční krize v roce 2008. Výprodej cenných papírů na burzách odstartovaly obavy, že rychle se šířící onemocnění způsobené novým typem koronaviru může způsobit recesi.

    1 minuta čtení na lidovky.cz

    zlato.czZlato zůstává silným investičním příběhem

    Zlato zůstává silným investičním příběhem3. 3. 2020 • Až donedávna ceny zlata rostly souběžně s akciemi a americkým dolarem, ale minulý týden se výprodej akcií promítl do nákupu jak amerických dolarů, tak zlata, což se projevilo na jejich cenách.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czBank of America se dál drží prognózy 1700 dolarů za unci

    Bank of America se dál drží prognózy 1700 dolarů za unci2. 3. 2020 • Na konci minulého týdne se propadalo všechno. Akcie, ropa, zlato, americké vládní dluhopisy, japonský jen i švýcarský frank, včetně dolaru. Na trzích vypukla panika, nebylo nic, čeho by se dalo spolehlivě chytit. Přesto Bank of America nezměnila svou prognózu, podle níž se cena zlata bude na konci roku pohybovat na hranici 1700 dolarů za unci.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    cryptosvet.czZlato zažilo největší propad od roku 2013

    Zlato zažilo největší propad od roku 20131. 3. 2020 • Epidemie koronaviru poslala americké burzovní indexy do kolen. V takovou chvíli obvykle reaguje zlato vyšší cenou, nicméně tentokrát jde o výjimku. Podle dat páru XAU/USD z TradingView se drahý kov propadl za 24 hodin o tolik, že nejbližší parabolu nalezneme až v roce 2013.

    1 minuta čtení na cryptosvet.cz

    zlato.czGoldman Sachs zvýšila svou předpověď ceny zlata na 1800 dolarů za unci

    Goldman Sachs zvýšila svou předpověď ceny zlata na 1800 dolarů za unci1. 3. 2020 • Americká investiční skupina Goldman Sachs zvýšila svou zlatou předpověď na 1800 dolarů za unci, protože koronavirus, nízké reálné úrokové sazby a podzimní americké volby dál zvyšují poptávku po žlutém kovu. Banka zvýšila svou dvanáctiměsíční projekci o 200 dolarů.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czHooperová: Cena zlata se bude tlačit k 1800 dolarům

    Hooperová: Cena zlata se bude tlačit k 1800 dolarům29. 2. 2020 • Kristina Hooperová, hlavní investiční stratég společnosti Invesco očekává, že se bude cena zlata ve druhém čtvrtletí dál zvyšovat. Serveru Kitco News vysvětlila, že kolem koronaviru je stále hodně neznámého a optimismus, že by se globální ekonomika mohla rychle zotavit, začíná mizet, což podporuje růst zlata.

    1 minuta čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).