ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    e15.czZnáme výherce zlatých investičních mincí v soutěži Magazínu E15

    Známe výherce zlatých investičních mincí v soutěži Magazínu E1512. 5. 2020 • V našem magazínu Sběratelství jako investice mělo 30 z našich čtenářů možnost vyhrát zlatou investiční minci ze sběratelské série Alchymisté od České mincovny. Pokud samozřejmě odpovědeli správně na soutěžní otázku.

    1 minuta čtení na e15.cz

    zlato.czUž tři roky nebylo objeveno nové naleziště zlata

    Už tři roky nebylo objeveno nové naleziště zlata11. 5. 2020 • Každoroční analýza hlavních objevů zlata S&P Global Market Intelligence odhalila, že za poslední tři roky nedošlo k žádnému objevu nového naleziště zlata. Během posledního desetiletí bylo objeveno pouze 25 ložisek obsahujících pouze 4800 tun zlata. Aktuální roční produkce zlata je 3300 tun.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czJak centrální banky manipulují se zlatem

    Jak centrální banky manipulují se zlatem10. 5. 2020 • Nikdo ze zasvěcených nepochybuje, že trh se zlatem je zmanipulovaný. Méně se ovšem ví, že se na tom podílejí i centrální banky, které jako vlastní účetně vykazují i vypůjčené zlato, které ve svých sejfech reálně nemají. Investiční poradce Frank Veneroso už ve své ročence z roku 1998 dospěl k závěru, že centrální banky svůj leasing zlata uměle zamlčují.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    coinmagazin.cz3 důvody, proč zlato pumpuje - Stojí to za nákup?

    3 důvody, proč zlato pumpuje - Stojí to za nákup?9. 5. 2020 • Od doby, kdy 19. března klesla cena zlata pod 1 500 $, jeho hodnota neustále roste. Po prudkém nárůstu na hranici kolem 1 700 $ se někteří analytici domnívají, že by v blízké budoucnosti mohla cena zlata vytvořit nový rekord nad 2 000 $. Jsou však 3 důvody, proč jde zlato směrem nahoru.

    2 minuty čtení na coinmagazin.cz

    zlato.czInvestice do zlata rostou, duben nebyl výjimkou

    Investice do zlata rostou, duben nebyl výjimkou8. 5. 2020Zlaté ETF (fondy obchodované na burzách) v dubnu celosvětově navýšily majetek o 9,3 miliardy dolarů, v přepočtu na zlato o 170 tun. Tím došlo ke zvýšení množství zlatých podílů na historicky nejvyšší hodnotu 3355 tun zlata.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czDo dvanácti měsíců bude unce zlata za 2000 dolarů, tvrdí Joe Foster

    Do dvanácti měsíců bude unce zlata za 2000 dolarů, tvrdí Joe Foster7. 5. 2020 • Manažer newyorského investičního fondu VanEck, který spravuje kapitál v hodnotě 49 miliard dolarů, včera zdvojnásobil svůj výhled na cenu zlata. Podle něj by mohla do příštího roku dosáhnout nového rekordu. Joe Foster se neobává prohlásit, že v příštích 12 měsících vidí ceny zlata v důsledku masivních stimulačních opatření přijímaných na ochranu globální ekonomiky na dvou tisících dolarů.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    forbes.czKomentář: Nemůžete rychle investovat do zlata? Zkuste stříbro

    Komentář: Nemůžete rychle investovat do zlata? Zkuste stříbro6. 5. 2020 • Na finančních trzích se již několik týdnů dějí věci. Akcie padají, vracejí se na pozice, aby se vydaly kdovíkam. Prožíváme učebnicové období nejistoty. Jsme jenom lidé a v obdobích nejistoty se chceme přirozeně schovat a počkat si na lepší časy.

    3 minuty čtení na forbes.cz

    forbes.czKomentář: Nemůžete rychle investovat do zlata? Zkuste stříbro

    Komentář: Nemůžete rychle investovat do zlata? Zkuste stříbro6. 5. 2020 • Na finančních trzích se již několik týdnů dějí věci. Akcie padají, vracejí se na pozice, aby se vydaly kdovíkam. Prožíváme učebnicové období nejistoty. Jsme jenom lidé a v obdobích nejistoty se chceme přirozeně schovat a počkat si na lepší časy.

    3 minuty čtení na forbes.cz

    zlato.czPodle UBS má zlato potenciál prolomit cenu 1800 dolarů za unci

    Podle UBS má zlato potenciál prolomit cenu 1800 dolarů za unci6. 5. 2020 • UBS Investment Bank předpovídá, že cena zlata svá letošní maxima překoná, protože čím dál víc institucionálních investorů bude hledat bezpečné útočiště. Jiní analytici, včetně našeho Davida Maráška, prorokují, že cena zlata by mohla letos, nebo příští rok dosáhnout rekordu vůči americkému dolaru. Cena zlata se ale bude odvíjet od toho, jak hluboká a závažná bude recese v USA.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    kurzy.czZlato padá, ropa díky naději na zotavení stoupá

    Zlato padá, ropa díky naději na zotavení stoupá6. 5. 2020 • Minulý týden se objevilo hned několik zpráv, které naznačovaly zotavení z pandemie viru Covid-19. A tak náhle svět, alespoň na papíře, vypadal jako lepší místo. Klíčové komodity jako ropa a benzín se po nedávném propadu a chaosu dokázaly odrazit ode dna,&

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    kryptomagazin.czVlastnictví zlata před nástupem kryptoměn

    Vlastnictví zlata před nástupem kryptoměn5. 5. 2020Zlato jako symbol hodnoty se táhne napříč historií lidstva. Když se během italské renesance objevilo moderní bankovnictví, došlo k přechodu na papírové peníze.

    2 minuty čtení na kryptomagazin.cz

    fxstreet.czZlato padá, ropa díky naději na zotavení stoupá

    Zlato padá, ropa díky naději na zotavení stoupá5. 5. 2020 • Za změnou nálad stál první záblesk světla na konci velmi dlouhého koronavirového tunelu. Ten se objevil poté, co několik evropských zemí začalo s přípravami na částečné znovuotevření ekonomiky a zároveň svitla naděje na lék na Covid-19. Tento vývoj alespoň dočasně odvedl pozornost od prudkého vzestupu nezaměstnanosti po celém světě a propadu důvěry spotřebitelů. Zároveň se začaly na trhu objevovat názory, že se blíží rychlé oživení, které by mohlo omezit dopady dosud nejhoršího kolapsu, jaký svět zažil od Velké hospodářské krize.

    7 minut čtení na fxstreet.cz

    roklen24.czZlato padá, ropa stoupá. Naděje na obzoru?

    11 minut čtení na roklen24.cz

    kurzy.czVlastnictví zlata před nástupem kryptoměn

    Vlastnictví zlata před nástupem kryptoměn5. 5. 2020Zlato jako symbol hodnoty se táhne napříč historií lidstva. Když se během italské renesance objevilo moderní bankovnictví, došlo k přechodu na papírové peníze, přeměnitelné na zlato. Ačkoliv peníze států již nejsou ukotveny ke zlatu, dodnes si zachoval...

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    denik.czTři tuny nebo devět? Stát nechá přepočítat zásoby zlata u Zlatých Hor

    Tři tuny nebo devět? Stát nechá přepočítat zásoby zlata u Zlatých Hor4. 5. 2020Zlato v okolí Zlatých Hor na Jesenicku nedá lidem spát. Zdejší podzemí by ho mělo ukrývat tuny. Kolik přesně, to má průzkum, který chystá provést podnik Diamo. Po letech k tomu jako první získal povolení.

    3 minuty čtení na denik.cz

    zlato.czZlato v době pandemie zdražilo, ceny ostatních komodit propadly

    4. 5. 2020 • Zatímco zlato se v době pandemie zachovalo jako bezpečný přístav a během března a dubna zdražilo o sedm procent, cena ostatních komodit výrazně ztrácela. Stříbro a platina zlevnily o více než deset procent. Shodli se na tom analytici oslovení ČTK. Komoditní trh podle nich od propuknutí koronaviru zachvátil chaos. Největší propad postihl ceny ropy.

    3 minuty čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).