ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    seznamzpravy.czMladíci našli kupu 1100 let starých zlatých mincí

    Mladíci našli kupu 1100 let starých zlatých mincí25. 8. 2020 • V Izraeli objevili mimořádně cenný nález, který vypovídá třeba i o tom, jak na konci 9. století vzkvétal mezinárodní obchod na Blízkém východě a v Evropě. Zatímco někde zlato docházelo, jinde ho zakopávali, protože ho bylo moc.

    3 minuty čtení na seznamzpravy.cz

    nova.czCo všechno byste měli vědět o investování do zlata

    Co všechno byste měli vědět o investování do zlata25. 8. 2020 • Snaha rozmnožit uspořené peníze patří k lidské povaze od nepaměti. A k nejstarším komoditám, které svoji hodnotu uchovávají a v průběhu času navyšují, patří bezesporu drahé kovy. Tím nejoblíbenějším zůstává po staletí zlato. Stačí si vzpomenout, že některé centrální banky si dosud udržují zlaté rezervy.

    1 minuta čtení na nova.cz

    idnes.czIzraelci hlásí mimořádný nález. V zemi objevili stovky mincí z čistého zlata

    Izraelci hlásí mimořádný nález. V zemi objevili stovky mincí z čistého zlata24. 8. 2020 • Ve středním Izraeli našli 425 mincí z čistého zlata. Pocházejí z období Abbásovského chalífátu, jsou tedy zhruba 1 100 let staré. V pondělí to oznámil izraelský úřad pro starožitnosti, podle nějž jde o mimořádně cenný nález. Mince dohromady váží 845 gramů a jsou velmi dobře zachovalé.

    1 minuta čtení na idnes.cz

    denikn.czV Izraeli se podařilo objevit stovky zlatých mincí

    1 minuta čtení na denikn.cz

    parlamentnilisty.czŠtěpán Křeček: Zlato ukončilo spanilou jízdu

    Štěpán Křeček: Zlato ukončilo spanilou jízdu24. 8. 2020 • „Od poloviny března jsme mohli sledovat prudký růst ceny zlata, který byl na začátku srpna ukončen. Někteří investoři na tomto trendu zvýšili hodnotu svých investic o více než třetinu,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.

    3 minuty čtení na parlamentnilisty.cz

    zlato.czJefferies zvýšila cílovou cenu zlata na 5500 $

    Jefferies zvýšila cílovou cenu zlata na 5500 $23. 8. 2020 • Cena zlata se po zveřejnění zápisu o jednání Fedu (centrální banka USA) snížila, protože centrální banka ustoupila od poskytování dalších informací ohledně úrokových sazeb. Christopher Wood, ředitel společnosti Jefferies, ale nyní očekává, že žlutý kov dosáhne ceny 5500 $ za unci. Jde o nárůst o víc než 180 % a o 31 % oproti jeho prognóze 4200 dolarů ze začátku roku.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czPodle Lacenové může unce zlata jednou stát i přes sto tisíc korun

    Podle Lacenové může unce zlata jednou stát i přes sto tisíc korun22. 8. 2020 • Investice do drahých kovů se určitě netřeba bát, právě naopak. V současné situaci představuje jak nákup zlata, tak i nákup stříbra, jehož cena je stále značně podhodnocena, určitě zajímavou investiční příležitost nebo možnost diverzifikace investičního portfolia, říká analytička společnosti TopForex Olivia Lacenová.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    kryptomagazin.skWarren Buffett nakupuje zlato a Bitcoin to vystrelí na 50 000 $ - Max Keiser

    Warren Buffett nakupuje zlato a Bitcoin to vystrelí na 50 000 $ - Max Keiser21. 8. 2020 • Nedávno sme vás informovali, že legendárny investor Warren Buffett predal akcie amerických bánk a začal nakupovať akcie spoločnosti, ktorá ťaží zlato.

    1 minuta čtení na kryptomagazin.sk

    ceskatelevize.czNejvětší zlatá cihla na světě dosáhla hodnoty přes 17 milionů dolarů. K vidění je v japonském muzeu

    Největší zlatá cihla na světě dosáhla hodnoty přes 17 milionů dolarů. K vidění je v japonském muzeu21. 8. 2020 • Váží 250 kilogramů a osahat si ji může každý, kdo navštíví muzeum v bývalém zlatém dole Toi v japonském městě Izu. Řeč je o největší zlaté cihle světa, která vinou neustále kolísající ceny tohoto drahého kovu mění hodnotu. Nedávno tak dosáhla 1,876 miliardy jenů, což je zhruba 17 milionů dolarů. Interaktivní muzeum je v Japonsku velmi oblíbené, pro návštěvníky je dokonce připravena i možnost „vyrýžovat“ si vlastní kousek zlata.

    1 minuta čtení na ceskatelevize.cz

    kurzy.czSkyBridge: Cena zlata dál poroste díky masivnímu znehodnocení měn

    SkyBridge: Cena zlata dál poroste díky masivnímu znehodnocení měn21. 8. 2020Zlato prodlouží svou rekordní rally díky “masivnímu znehodnocení měny” a očekáváním ohledně další ekonomické stimulaci centrálních bank. Myslí si to analytici společnosti SkyBridge Capital, která cenný kov opětovně přidala do svého portfolia po jeho vy...

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    finance.czSkyBridge: Cena zlata dál poroste díky masivnímu znehodnocení měn

    1 minuta čtení na finance.cz

    finex.czWarren Buffett vstupuje na trh se zlatem – Podpoří to růst zlata?

    Warren Buffett vstupuje na trh se zlatem – Podpoří to růst zlata?21. 8. 2020 • Na začátku tohoto týdne (17. 8. 2020) vyšlo najevo, že společnost legendárního amerického investora Warrena Buffetta Berkshire Hathaway získala významný podíl v Barrick Gold, což je jedna z nejznámějších společností zabývající se těžbou zlata.

    1 minuta čtení na finex.cz

    zlato.czCo je bezpečný přístav a kde ho najít

    Co je bezpečný přístav a kde ho najít21. 8. 2020 • V dobách krize se často setkáváme s pojmem bezpečný přístav. Všem je jasné, že jde především o zlato, ale co ty ostatní? Za bezpečná lze považovat jen aktiva, která je možné kdykoli snadno převést na hotovost. Musí mít stabilní poptávku. Růst nabídky by nikdy neměl nad poptávkou trvale převažovat. A časem by neměla ztrácet hodnotu.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlaterezervy.czZlato dělá to, co umí nejlépe (část I.)

    Zlato dělá to, co umí nejlépe (část I.)20. 8. 2020 • Celosvětová hospodářská krize, která již byla nějakou dobu na spadnutí a exponenciálně se zhoršila v důsledku zablokování a odstavení ekonomiky ze strany vlád po celém světě, se ukázala jako velmi prospěšná pro ceny drahých kovů.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    kurzy.czZlato a indexy klesají po zveřejnění zápisu z FOMC

    Zlato a indexy klesají po zveřejnění zápisu z FOMC20. 8. 2020 • Zápis z posledního zasedání FOMC zveřejněný ve středu večer byl méně holubičí, než se očekávalo. Akciové trhy korigovaly společně s drahými kovy. Index S&P 500 se vzdálil od rekordních maxim a spadl pod úroveň 3 350 bodů. Zlato propadlo pod úroveň 1 95...

    2 minuty čtení na kurzy.cz

    zlato.czTrh si musí na drahé zlato zvyknout

    Trh si musí na drahé zlato zvyknout20. 8. 2020 • Poté, co cena zlata klesla pod 2000 $ za unci, je tu snaha stabilizovat cenu nad touto hladinou. V úterý opce na nákup zlata v prosinci (futures) zdražily nad 2000 $ za unci, ale silný odpor na 2020 $ cenu pět snížil.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    idnes.czKOMENTÁŘ: Je zlato relikt z dávných časů, nebo nadčasová investice?

    KOMENTÁŘ: Je zlato relikt z dávných časů, nebo nadčasová investice?20. 8. 2020 • V době koronavirové pandemie byl o zlato obrovský zájem. Cena přitom šplhala nahoru k hodnotě blížící se dvěma tisícům dolarů za trojskou unci. Podle nedávno zveřejněných odhadů drží 3 % české populace okolo osmi tun zlata. Je zlato relikt z dávných časů, nebo nadčasová investice? Nad tím se zamýšlí Martin Tománek, investiční analytik Partners.

    6 minut čtení na idnes.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).