ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    finance.czPestrá historie zlata ve světové ekonomice

    Pestrá historie zlata ve světové ekonomice13. 9. 2020 • NB) nemusí dále uvolňovat měnovou politiku ani přes aktuální nárůst případů nákazy koronavirem v Česku, neboť opatření proti jejímu šíření už zřejmě nebudou tak tvrdá jako na jaře, řekl člen…

    1 minuta čtení na finance.cz

    zlato.czHSBC čeká návrat zlata nad 2000 dolarů za unci ještě letos

    HSBC čeká návrat zlata nad 2000 dolarů za unci ještě letos13. 9. 2020 • Mezinárodní obchod je klíčovou složkou globální ekonomiky, kterou by investoři do zlata měli sledovat, protože to bude podle analytika trhu největší evropské banky HSBC Jamese Steela faktor ovlivňující dlouhodobé ceny zlata.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czInvestice do žlutého zlata drtí investice do černého zlata

    Investice do žlutého zlata drtí investice do černého zlata12. 9. 2020 • Odhady stabilnější ceny zlata se pohybují mezi 2200 a 2300 dolary za unci. Banka ANZ tuto prognózu odůvodňuje oživením spotřebitelského zájmu o zlato v Indii a Číně a vřavou na akciových trzích. Společnost Metals Daily očekává, že se zlato před koncem roku vyšplhá na 2200 dolarů, protože nedávný pokles ceny má být pouze krátkodobý.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    kurzy.czCena zlata klesla poté, co v předchozí seanci dosáhla týdenního maxima

    Cena zlata klesla poté, co v předchozí seanci dosáhla týdenního maxima11. 9. 2020 • Cena zlata klesla poté, co v předchozí seanci dosáhla týdenního maxima, ale jw na dobré cestě k týdennímu zisku podpořenému obavami z globálního hospodářského propadu vyvolaného koronavirem. Propad v dolarovém indexu (DXY) však ztrátu kovu omezil.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czZlato posílilo, dolar oslabil

    Zlato posílilo, dolar oslabil11. 9. 2020 • Cena zlata ve středu stoupla na nejvyšší úroveň za téměř týden, protože dolar znovu oslabil a obavy z opožděného vývoje vakcíny proti koronaviru vedly investory k bezpečnému kovu.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    ceskatelevize.czDiamo chce zjistit, jaké jsou zásoby zlata na Jesenicku. Připravuje geologický průzkum

    Diamo chce zjistit, jaké jsou zásoby zlata na Jesenicku. Připravuje geologický průzkum10. 9. 2020 • Státní podnik Diamo chce prozkoumat zásoby zlata na Jesenicku v oblasti Zlatých Hor. Už zahájil přípravu projektu geologických prací, ty by měly trvat tři roky. Projekt navazuje na rozhodnutí ministerstva životního prostředí a usnesení vlády o využití superstrategických surovin.

    2 minuty čtení na ceskatelevize.cz

    zlato.czZtráty zlata brzdí zpoždění vakcíny

    Ztráty zlata brzdí zpoždění vakcíny10. 9. 2020 • Cenu zlata ovlivňuje kdeco, ale nyní se nejčastěji hovoří o možném vítězství Bidena v amerických volbách, o zastavení klinických testů anticovidu farmaceutického giganta AstraZeneca, zpevňování dolaru a sanaci akciových ztrát některých investorů výprodejem zlata.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    echo24.czZemřel sběratel, který ukryl v horách truhlu zlata a vyvolal zlatou horečku

    Zemřel sběratel, který ukryl v horách truhlu zlata a vyvolal zlatou horečku9. 9. 2020 • Americký sběratel a obchodník se starožitnostmi Forrest Fenn, který se proslavil tím, že spustil honbu za pokladem ve Skalistých horách, kde ukryl truhlu plnou zlata a dalších cenností, zemřel. Bylo mu 90 let. Informovala o tom agentura AP. Fenn podle policie zemřel z přirozených příčin ve svém domě v Sante Fe v Novém Mexiku.

    3 minuty čtení na echo24.cz

    zlaterezervy.czTestování pásma 1.900 - 1.920 USD za unci pokračuje (týdenní zpráva o vývoji ceny zlata v USD i CZK)

    9. 9. 2020 • Závěrem lze dodat, že po bouřlivějším létě nastalo na trzích se vzácnými kovy dočasné uklidnění a pravděpodobnost dalšího vertikálního vývoje se zvyšuje. Momentálně se čeká na fundamentální spouštěč, který vyšle cenu jedním či druhým směrem.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    kurzy.czCena zlata dále klesala, protože silnější dolar kompenzoval přetrvávající ekonomické obavy z SARS COV 2 krize.

    Cena zlata dále klesala, protože silnější dolar kompenzoval přetrvávající ekonomické obavy z SARS COV 2 krize.9. 9. 2020 • Cena zlata dále klesala, protože silnější dolar kompenzoval přetrvávající ekonomické obavy z SARS COV 2 krize, zatímco trhy čekají na výsledky zasedání Evropské centrální banky, aby získaly další podněty pro výhled měnové politiky.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czZlato údajně Rusku vynáší víc než plyn

    Zlato údajně Rusku vynáší víc než plyn9. 9. 2020 • Ruská centrální banka přestala od dubna zvyšovat své zlaté rezervy. Do té doby bylo Rusko zdaleka největším shromažďovatelm zlata, což ho s 2300 tunami magického kovu vyneslo na páté místo na světě co do velikosti devizových rezerv ve zlatě.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    roklen24.czPozor, zlatý býk na obzoru!

    Pozor, zlatý býk na obzoru!8. 9. 2020 • Z honby za hotovostí, ke které došlo v minulém měsíci, se zlato rychle zotavilo. K nejnovějšímu posílení na sedmileté maximum nad 1700 USD za unci došlo, kdy americký Fed před Velikonocemi oznámil další záchranný balíček o objemu 2,3 bilionu dolarů. Zatím poslední program, který má pomoci zachovat kapitálové toky i uprostřed pandemie, spolu s již dříve oznámeným řízením výnosové křivky bude znamenat nižší reálné výnosy, které jsou již teď na -0,56 %. Zejména pokud se všechny současné iniciativy centrálních bank nakonec začnou promítat do vyšší inflace.

    3 minuty čtení na roklen24.cz

    roklen24.czTržní mračna se stahují. Zlato jako světlo na konci tunelu?

    Tržní mračna se stahují. Zlato jako světlo na konci tunelu?8. 9. 2020 • Narušené globální zásobovací trasy a náhlá změna celosvětových spotřebních zvyklostí přispěly k tomu, že akcie aerolinek, restaurací, hotelů i letovisek po celém světě zamířily prudce dolů. Trh s ropou si prošel vlastní krizí, když se země OPEC snažily najít společnou řeč s Ruskem, aby zmírnily největší propad všeobecné poptávky od globální finanční krize. Čína už vykazuje první známky pomalého zotavování, a tak se pozornost upřela na největší světovou ekonomiku, tedy na USA.

    4 minuty čtení na roklen24.cz

    kurzy.czVývoj poptávky centrálních bank po žlutém kovu

    7. 9. 2020 • Centrální banky patří stále mezi významné hráče na poli celosvětové poptávky po žlutém kovu. Tuto pozici významně potvrdily v roce 2018 a také 2019, kdy ...

    3 minuty čtení na kurzy.cz

    kurzy.czPapír, kam se jen podíváš, i žlutý kov musí neustále odolávat tomuto náporu

    7. 9. 2020 • V dnešním nejistém světě, který se neustále mění, je plný hrozeb a nepředvídatelných situací, hraje zlato stále větší roli. Velcí investoři, světové ...

    5 minut čtení na kurzy.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).