ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czPříští rok má být Austrálie v těžbě zlata č. 1

    Příští rok má být Austrálie v těžbě zlata č. 119. 9. 2020 • Austrálie předpokládá, že v roce 2021 předběhne Čínu jako největšího producenta zlata na světě a vytěží 384 tun zlata. Covid-19 pravděpodobně sníží letošní produkci Číny o 8,2 % na 348 tun. Přísnější regulace životního prostředí pak udrží čínskou produkci zlata na této úrovni i v několika dalších letech.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    fxstreet.czZlato roste. Je čas znovu na bezpečná aktiva?

    18. 9. 2020 • Nedostatek nových stimulů z Federálního rezervního systému a znepokojivé údaje o zaměstnanosti v USA vyvolaly na trhu neklid a byly zaznamenány v ceně tradičních bezpečných aktiv:

    3 minuty čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czCena zlata se propadla o více než 1 procento, když dolar prudce posílil poté, co se americký Federální rezervní systém zavázal dlouhodobě udržovat nízké úrokové sazby

    Cena zlata se propadla o více než 1 procento, když dolar prudce posílil poté, co se americký Federální rezervní systém zavázal dlouhodobě udržovat nízké úrokové sazby17. 9. 2020 • Cena zlata se propadla o více než 1 procento, když dolar prudce posílil poté, co se americký Federální rezervní systém zavázal dlouhodobě udržovat nízké úrokové sazby, ale přestal nabízet konkrétní signály o dalších stimulech.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czMédia se spletla. Celníci v českém autě našli jen 66 kilo stříbra a zlata

    Média se spletla. Celníci v českém autě našli jen 66 kilo stříbra a zlata17. 9. 2020 • Na rakousko-lichtenštejnském hraničním přechodu Feldkirch-Wolfurt zkontrolovali rakouští celníci české auto a našli v něm kovové kufříky se 707 stříbrnými cihličkami. Jak píše rakouský deník Heute, když celníci otevřeli kufr auta s vrzajícími tlumiči, nemohli uvěřit svým očím. A to ještě nebylo všechno.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    warengo.comZažíváme klid před bouří, nebo je zlatá horečka definitivně na ústupu?

    Zažíváme klid před bouří, nebo je zlatá horečka definitivně na ústupu?17. 9. 2020 • Cena zlata se oproti srpnovým maximům o přibližně 100 dolarů propadla, měli byste se touto skutečností nějak znepokojovat? Pravděpodobně ne. Zlato má spíše momentálně více prostoru pro růst.

    1 minuta čtení na warengo.com

    kurzy.czCena zlata prudce vzrostla a pohybovala se na téměř dvoutýdenním maximu dosaženém v předchozí seanci

    Cena zlata prudce vzrostla a pohybovala se na téměř dvoutýdenním maximu dosaženém v předchozí seanci16. 9. 2020 • Cena zlata prudce vzrostla a pohybovala se na téměř dvoutýdenním maximu dosaženém v předchozí seanci, protože dolar se konsolidoval v úzkém rozmezí před rozhodnutím o amerického Federálního rezervního systému, které by mělo přijít později během dne.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czCitigroup předpovídá 2200 dolarů za unci zlata do tří měsíců

    Citigroup předpovídá 2200 dolarů za unci zlata do tří měsíců16. 9. 2020 • Analytici čtvrté největší americké banky Citigroup uvádějí tři důvody, proč se zlatí býci poženou dál: rekordní tempo růstu investic do zlatých burzovních fondů, oslabení amerického dolaru a negativní reálné výnosy. To jsou podle nich hlavní hnací síly zdražování zlata.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czProč lidé věří zlatu

    Proč lidé věří zlatu15. 9. 2020Zlato, řekl známý investor Warren Buffett v roce 1998, se vykope ze země v Africe nebo někde jinde, pak ho roztavíme, vykopeme další díru, znovu ji zasypeme a platíme lidem, aby ty díry hlídali. Nemá to žádný užitek. Každý, kdo by se díval z Marsu, by se drbal na hlavě.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    lidovky.czČeská rodina v Rakousku pašovala 665 kilogramů zlata a stříbra v hodnotě více než 18 milionů korun, nyní ji čeká pokuta

    Česká rodina v Rakousku pašovala 665 kilogramů zlata a stříbra v hodnotě více než 18 milionů korun, nyní ji čeká pokuta15. 9. 2020 • Česká rodina chtěla propašovat přes 665 kilogramů zlata a stříbra přes Rakousko. Celníci vzácné kovy objevili v jejím automobilu na západě alpské republiky. Češi se zjevně chtěli vyhnout placení cla a nyní budou muset zaplatit vysokou pokutu, informoval rakouský deník Heute.

    1 minuta čtení na lidovky.cz

    idnes.czČeská rodina popírá pašování zlata a stříbra, chtěla ho uložit ve Švýcarsku

    1 minuta čtení na idnes.cz

    ceskenoviny.czČeská rodina zadržená se stříbrem a zlatem popírá pašování

    1 minuta čtení na ceskenoviny.cz

    nova.czČeská rodina ukrývala v autě přes půl tuny zlata a stříbra, chytili ji celníci!

    1 minuta čtení na nova.cz

    extra.czPřekvapení na rakouských hranicích: Česká rodinka se snažila propašovat několikasetki­lový poklad

    1 minuta čtení na extra.cz

    idnes.czČeši přes Rakousko pašovali 665 kg zlata a stříbra, chtěli se vyhnout clu

    1 minuta čtení na idnes.cz

    irozhlas.czČeská rodina chtěla propašovat zlato a stříbro za téměř 19 milionů korun. Odhalili je rakouští celníci

    1 minuta čtení na irozhlas.cz

    mesec.czČeská národní banka vydala poslední zlatou minci ze série Hrady ČR

    14. 9. 2020 • NB) vydává poslední minci z pětiletého cyklu pamětních zlatých mincí Hrady České republiky. Motivem této pamětní mince je Hrad Buchlov. Její nominální hodnota je 5000 korun a koupit si ji můžete od 6. října 2020. Hrad Buchlov je v pořadí desátou zlatou mincí, která celý cyklus uzavírá. ČNB už v této sérii nechala vytvořit zlaté mince s motivy hradů Kost, Bezděz, Bouzov, Pernštejn, Zvíkov, Rabí, Veveří, Švihov a Bečov nad Teplou.

    1 minuta čtení na mesec.cz

    zlaterezervy.czČeká trh se zlatem na zasedání FEDu? (týdenní zpráva o vývoji ceny zlata v USD)

    Čeká trh se zlatem na zasedání FEDu? (týdenní zpráva o vývoji ceny zlata v USD)14. 9. 2020 • Pokud se zlatu podaří v následujících týdnech proobchodovat zpět nad cenu 2.000 USD za unci, pak další cenový cíl nad touto psychologickou bariérou je z pohledu technické analýzy úroveň kolem hodnoty 2.200 USD za unci.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    fxstreet.czZlato konsoliduje, ropa stále pod tlakem

    Zlato konsoliduje, ropa stále pod tlakem14. 9. 2020 • Vzácné kovy dál konsolidovaly v poměrně širokém pásmu, přičemž zlato i stříbro se obchodují výše. Známky zhoršování vztahů mezi USA a Čínou, spolu s trvalou poptávkou po zajištění proti inflaci, která se projevuje ve zvýšené poptávce fondů ETF po zlatě, pomohly vyvážit nepříznivé vlivy všeobecně klesající ochoty riskovat.

    6 minut čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czZlato konsoliduje, ropa stále pod tlakem

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    kurzy.czCena zlata vzrostla a zvrátila většinu ztrát z předchozích seancí

    Cena zlata vzrostla a zvrátila většinu ztrát z předchozích seancí14. 9. 2020 • Cena zlata vzrostla a zvrátila většinu ztrát z předchozích seancí; oživení bylo podpořeno slabším dolarem a očekáváním, že Federální rezervní systém USA zaujme na svém dvoudenním zasedání měnové politiky koncem tohoto týdne holubičí postoj.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czProč by ceny zlata měly zůstat vysoké

    Proč by ceny zlata měly zůstat vysoké14. 9. 2020 • Přestože cena zlata v srpnu dosáhla rekordních hodnot přes 2000 USD za unci, fondy se zlatými deriváty obchodované na burze přilákaly nová aktiva již devátý měsíc po sobě, i když tempo se podle nových údajů organizace zlatého průmyslu pro rozvoj trhu, Světové rady pro zlato (WGC), zpomalilo.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czPři neštěstí v konžském dole zahynulo přes 50 horníků

    Při neštěstí v konžském dole zahynulo přes 50 horníků14. 9. 2020 • Přes 50 lidí zahynulo při neštěstí ve třech štolách dolu na zlato v provincii Jižní Kivu na východě Konga. Důl poblíž města Kamituga byl poničen v důsledku sesuvů půdy po několikadenních silných deštích, informovaly o tom podle agentury AP místní úřady.

    1 minuta čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).