ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czSpekulanti vybírají zisky

    Spekulanti vybírají zisky5. 3. 2019 • Aby zlato z týdne na týden oslabilo o padesát dolarů není náhoda. Podle analytiků za to může především kritika prezidenta USA kvůli příliš silnému dolaru. Jak informovala agentura Reuters americký prezident Donald Trump znovu kritizoval zvýšování úrokových sazeb americké centrální banky a tím i posilování dolaru. To sice americkou měnu oslabilo, ale s ním se netradičně svezlo i zlato.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czRumunsko chce stáhnout ze zahraničí téměř veškeré zlaté rezervy

    Rumunsko chce stáhnout ze zahraničí téměř veškeré zlaté rezervy4. 3. 2019 • Předseda rumunské vládní Sociálnědemokratické strany (PSD) Liviu Dragnea podal návrh zákona, který předpokládá okamžité stažení 95 procent v zahraničí uložených zlatých rezerv a jejich uskladnění na území Rumunska. Informovala o tom agentura APA. Podle ekonomů může být pravým důvodem tohoto kroku prázdná státní pokladna.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    echo24.czRumunsko „na dně“? Stát chce stáhnout ze zahraničí téměř veškeré zlaté rezervy

    Rumunsko „na dně“? Stát chce stáhnout ze zahraničí téměř veškeré zlaté rezervy2. 3. 2019 • Předseda rumunské vládní Sociálnědemokratické strany (PSD) Liviu Dragnea podal návrh zákona, který předpokládá okamžité stažení 95 procent v zahraničí uložených zlatých rezerv a jejich uskladnění na území Rumunska. Informovala o tom agentura APA. Podle ekonomů může být pravým důvodem tohoto kroku prázdná státní pokladna.

    2 minuty čtení na echo24.cz

    lidovky.czRumunsko chce stáhnout ze zahraničí své zlaté rezervy. Důvodem může být prázdná státní pokladna

    Rumunsko chce stáhnout ze zahraničí své zlaté rezervy. Důvodem může být prázdná státní pokladna2. 3. 2019 • Předseda rumunské vládní Sociálnědemokratické strany (PSD) Liviu Dragnea podal návrh zákona, který předpokládá okamžité stažení 95 procent v zahraničí uložených zlatých rezerv a jejich uskladnění na území Rumunska. Informovala o tom agentura APA. Podle ekonomů může být pravým důvodem tohoto kroku prázdná státní pokladna.

    2 minuty čtení na lidovky.cz

    fxstreet.czTechnická analýza: Zlato

    1. 3. 2019 • Cenový vývoj na zlatě byl v uplynulém týdnu zvláště zajímavý. Zlato dokázalo vzrůst až k horní limitě trojúhelníkové formace, kterou buduje už několik let. Tento drahý kov podpořil zápis z posledního zasedání Fedu a zároveň některá vyjádření členů FOMC o překážkách dalšího růstu sazeb. Výběr zisků však srazil ceny zlata na konci týdne až o 40 dolarů. Pokud se podíváme na uptrend, kterým zlato prochází už od listopadu, neměla by nás ani vyšší korekce překvapit. Zlato se aktuálně přiblížilo zpět úrovni supportu na 1 300 dolarech, kde se také nachází 23,6 % retracement posledního růstového impulsu.

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czRozhovory nejisté, zlato vyčkává

    Rozhovory nejisté, zlato vyčkává1. 3. 2019 • Cena zlata ve středu dočasně klesla, a to navzdory rostoucí nejistotě ohledně vyhlídky na obchodní dohodu mezi Čínou a USA. Opce na nákup papírových derivátů zlata v divizi Comex Newyorské obchodní burzy den předtím klesly o 0,1 % na 1319,75 dolarů za unci. Během následujícího dne se však zlato o 0,3 % pozvedlo a vrátilo se na svou v poslední době stabilní cenu v okolí 1325 dolarů za unci.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czOdvezli osm tun venezuelského zlata

    Odvezli osm tun venezuelského zlata1. 3. 2019 • Nejméně osm tun zlata v minulém týdnu zmizelo z trezoru Venezuelské centrální banky. Agentuře Reuters to potvrdil jak jeden opoziční zákonodárce, tak i tři vládní zdroje. Podle všeho jde o důsledek zoufalého nedostatku deviz v souvislosti s utahováním sankcí na vládu prezidenta Nicolase Madura.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    ahaonline.czHledač pokladů s detektorem: Našel valouny ryzího zlata

    Hledač pokladů s detektorem: Našel valouny ryzího zlata28. 2. 2019 • Neuvěřitelné štěstí měl amatérský hledač pokladů, který našel u Vodňan dva valouny zlata o váze 15,4 a 10,3 gramu. Vzácný nález skončil v Prácheňském muzeu a od dnešního dne je přístupný veřejnosti.

    1 minuta čtení na ahaonline.cz

    sputniknews.comMédia: Maduro vyvezl osm tun zlata z venezuelské centrální banky

    Média: Maduro vyvezl osm tun zlata z venezuelské centrální banky28. 2. 2019 • Venezuelský prezident Nicolás Maduro před dvěma týdny obvinil britskou centrální banku z toho, že zmrazila kolem 80 tun venezuelského zlata. Opozice přitom obviňuje Madura, že nelegálně prodal zlato z rezerv centrální banky země.

    1 minuta čtení na sputniknews.com

    kurzy.czPárty na zlatu zatím končí

    Párty na zlatu zatím končí28. 2. 2019 • Na konci minulého roku byla podle investiční společnosti Pictet poptávka po zlatu silná, výrazně vzrostla zejména ze strany výrobců šperků a investorů.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    halonoviny.czZájem o zlato přiživují obavy z krize - Haló noviny

    Zájem o zlato přiživují obavy z krize - Haló noviny28. 2. 2019 • Světová rada pro zlato. Za rostoucí poptávkou stojí podle expertů hlavně nákupy centrálních bank a vysoká poptávka drobných investorů. Ti loni nakoupili 1090 tun zlata ve formě mincí a cihel.

    1 minuta čtení na halonoviny.cz

    zlato.czZlatem proti inflaci

    Zlatem proti inflaci28. 2. 2019 • Bankovní dům JPMorgan Chase upozornil investory, aby nepodceňovali dlouhodobá inflační rizika a nepřehlíželi zlato jako pojistku proti inflaci. Ve zprávě zveřejněné minulý týden uvedl analytik JPMorgan John Normand, že cenné papíry chráněné proti inflaci a zlato zůstávají v prostředí stoupající inflace nejodolnější zárukou.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czZlato jako ochrana Ruska před sankcemi

    Zlato jako ochrana Ruska před sankcemi27. 2. 2019 • Rusko přestalo vyvážet zlato. Veškerou těžbu podle serveru uawire.org nakupuje ruská centrální banka kvůli obavám z dalších amerických sankcí. Rusko podle ministerstva financí v loňském roce vyprodukovalo 314,42 tun zlata, což je o dvě procenta více než v roce 2017.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    irozhlas.czSesuv půdy na ilegálním zlatém dole zavalil pod zemí 60 lidí, jeden člověk zemřel

    Sesuv půdy na ilegálním zlatém dole zavalil pod zemí 60 lidí, jeden člověk zemřel27. 2. 2019 • „Když na místě těžily zlato desítky lidí, trámy a podpůrné desky, které používali, se zlomily kvůli nestabilní půdě a četným důlním štolám,“ uvedl mluvčí úřadu Sutopo Purwo Nugroho.

    1 minuta čtení na irozhlas.cz

    eurozpravy.czSesuv půdy v Indonésii uvěznil desítky lidí, sedm zabil

    2 minuty čtení na eurozpravy.cz

    seznamzpravy.czV Indonésii se zřítil ilegální důl na zlato a zavalil 60 lidí, neštěstí si vyžádalo zatím tři oběti

    1 minuta čtení na seznamzpravy.cz

    eurozpravy.czBahno a kamení zavalilo 60 lidí v dole na Sulawesi, nejméně jeden mrtvých

    1 minuta čtení na eurozpravy.cz

    zlato.czZlato vydělalo na oslabení dolaru

    Zlato vydělalo na oslabení dolaru26. 2. 2019 • Cena zlata v pondělí vzrostla, protože dolar proti čínskému juanu oslabil poté, co americký prezident Donald Trump odložil zvýšení cel na čínské zboží. Juan dokonce posílil na svou nejvyšší úroveň od poloviny července. Silný juan zároveň pro největšího světového spotřebitele zlata – Čínu – žlutý kov zlevňuje.

    1 minuta čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).