ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czMůže ECB oslabit lesk zlata?

    Může ECB oslabit lesk zlata?12. 3. 2019 • Evropská centrální banka (ECB) spustila další kolo levných úvěrů pro komerční banky a prohlásila, že úrokové sazby se do konce roku měnit nebudou. Co to znamená pro zlatý trh?

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czČína opět přidala do rezerv tuny zlata

    12. 3. 2019 • Nejnovější údaje Čínské lidové banky, centrální banky země, uvádějí, že v únoru zvýšila své zlaté rezervy o 9,95 tuny. Nárůst zlata v devizových rezervách Čína začala oznamovat teprve před třemi měsíci, ale většina západních analytiků jim stejně nedůvěřuje.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    kurzy.czTéměř celá roční ruská těžba zlata směřuje do státních rezerv

    Téměř celá roční ruská těžba zlata směřuje do státních rezerv11. 3. 2019 • Dnešní globální svět skrývá množství rizik a problémů, které neustále přibývají a bohužel se neřeší. Od ekonomiky po geopolitiku, problémy jsou všude. Veškeré tyto rizikové oblasti se následně promítají...

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    patria.czVrhněme se na „zlato“, které utíká z Číny

    8. 3. 2019 • „Od počátku devadesátých let až do prvního desetiletí nového tisíciletí se zdálo, že Čína prostě nedělá chyby. Její ekonomika rostla ostrým tempem, její společnosti zabíraly podíl na globálním trhu, její politický systém byl sice autoritářský, ale jevil se stabilní,“ píše na stránkách Bloombergu známý ekonom Noah Smith.

    1 minuta čtení na patria.cz

    kurzy.czVrhněme se na „zlato“, které utíká z Číny

    Vrhněme se na „zlato“, které utíká z Číny8. 3. 2019 • „Od počátku devadesátých let až do prvního desetiletí nového tisíciletí se zdálo, že Čína prostě nedělá chyby. Její ekonomika rostla ostrým tempem, její společnosti zabíraly podíl na globálním trhu, její politický systém byl sice autoritářský, ale jevi...

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czOtázky na zlato pobavily kanadského premiéra

    Otázky na zlato pobavily kanadského premiéra8. 3. 2019 • Kanadský premiér Justin Trudeau se nečekaně objevil na konferenci Prospectors and Developers Convention, která se konala v Torontu. A první věc, na níž se ho účastníci konference ptali, když vstoupil, bylo: Kam směřují ceny zlata?

    1 minuta čtení na zlato.cz

    tyden.czSpolečnost Golden Gate CZ prodala zlato a stříbro za 1,6 miliardy

    Společnost Golden Gate CZ prodala zlato a stříbro za 1,6 miliardy7. 3. 2019 • Společnost Golden Gate CZ prodala v roce 2018 investiční zlato a stříbro za 1,6 miliardy korun. Představuje to meziroční nárůst tržeb o čtyři procenta. V roce...

    2 minuty čtení na tyden.cz

    zlato.czDolar i zlato posílily

    Dolar i zlato posílily7. 3. 2019 • Cena zlata i všech burzovních papírových derivátů od jeho ceny odvozených se ve středu ráno zotavila a začala mírně stoupat. Celý proces začal v Asii a přes Evropu zasáhl i Ameriku.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czJeště letos bude zlato za 1500 dolarů, tvrdí Tucker

    Ještě letos bude zlato za 1500 dolarů, tvrdí Tucker7. 3. 2019 • Ředitel kanadské investiční společnosti Metalla Royalty & Streaming E. B. Tucker předpovídá, že letos dosáhne cena unce zlata pravděpodobně na 1500 amerických dolarů. Současný propad ceny zlata jakoby nebral vůbec vážně, když poznamenal, že jsme jen pár dolarů od zlatého vrcholu roku 2019.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlaterezervy.czAustrálie vytěžila rekordní množství zlata

    Austrálie vytěžila rekordní množství zlata6. 3. 2019 • Hodnota aktuální celkové produkce se odhaduje na 17,3 miliardy AUD (276 miliard CZK). V posledních třech čtvrtletích bylo vyprodukováno vždy přes 80 tun zlata.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    zlato.czZlato prohrálo bitvu, ale ne válku

    Zlato prohrálo bitvu, ale ne válku6. 3. 2019Zlato je v defenzívě, ale boj ještě není u konce. Těmito slovy charakterizoval analytik makléřské společnosti Forex Times (FXTM) Lukman Otunuga současnou situaci na trhu se zlatem, po čtyřicetidolarovém propadu jeho ceny na přelomu týdne.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    reflex.czNelegální těžba zlata na Filipínách aneb Smrtící ponor do bahna pro kousek blyštivého kovu

    Nelegální těžba zlata na Filipínách aneb Smrtící ponor do bahna pro kousek blyštivého kovu5. 3. 2019 • Byl jsem svědkem toho, že lidé pro kousek vytěženého zlata jsou ochotni zajít velmi daleko. Nebo spíš hluboko. Filipínští muži se noří několik metrů pod hladinu vody, kutají v blátivých štolách a se životem je spojuje jen tenká hadička a nevýkonný vzduchový kompresor. Odměna za smrtelně nebezpečnou práci je doslova žebrácká.

    8 minut čtení na reflex.cz

    zlato.czAmerická armáda údajně převzala 50 tun islamistického zlata

    Americká armáda údajně převzala 50 tun islamistického zlata5. 3. 2019 • Zbývající skupiny bojovníků Islámského státu na severovýchodě Sýrie čelí bezprostřední porážce. Stále častěji se tak objevuje otázka, zda právě tam není, nebo nebyl ukrytý zlatý poklad někdejšího chalifátu. Blogerský web Zero Hedge přišel s informací, že Spojené státy údajně daly islamistům nabídku, kterou nebylo možné odmítnout: zlato, nebo život.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    tyden.czKe stému výročí zavedení československé měny vydala ČNB zlatou minci

    Ke stému výročí zavedení československé měny vydala ČNB zlatou minci5. 3. 2019 • Česká národní banka v úterý vydala k výročí 100 let zavedení československé měny pamětní zlatou minci v hodnotě 10 tisíc korun.

    1 minuta čtení na tyden.cz

    parlamentnilisty.czČNB slaví výročí 100 let od zavedení československé měny zlatou mincí v hodnotě 10 000 Kč

    4 minuty čtení na parlamentnilisty.cz

    novinky.czČNB vydala zlatou minci ke stému výročí československé měny

    1 minuta čtení na novinky.cz

    zlato.czČNB vydala zlatou minci k 100. výročí československé měny

    1 minuta čtení na zlato.cz

    roklen24.czČNB oslaví výročí 100 let měny zlatou mincí v hodnotě 10 000 Kč

    2 minuty čtení na roklen24.cz

    aktualne.czDalší mince k výročí koruny je na trhu. I když je pamětní, zájem je mimořádný

    6 minut čtení na aktualne.cz

    eurozpravy.czČNB vydala zlatou minci k 100. výročí československé měny

    2 minuty čtení na eurozpravy.cz

    zlato.czTěžař zlata Newmont odmítl nabídku na převzetí rivalem Barrick

    Těžař zlata Newmont odmítl nabídku na převzetí rivalem Barrick5. 3. 2019 • Vedení americké těžařské společnosti Newmont Mining včera odmítlo nabídku na převzetí podniku kanadským konkurentem Barrick Gold za téměř 18 miliard dolarů (zhruba 400 miliard Kč) v akciích. Spojení podniků by podle agentury Bloomberg vytvořilo největšího těžaře zlata na světě.

    1 minuta čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).