ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    sputniknews.comSen o hledání pokladu: Kde je ukryto zlato Třetí říše (VIDEO)

    Sen o hledání pokladu: Kde je ukryto zlato Třetí říše (VIDEO)19. 3. 2019Zlato nacistů zůstává jedním z hlavních předmětů hledačů pokladů během posledních desetiletí. V současné době byly nalezeny pouze 2/3 z pokladů, které nacisté vyvezli z okupovaných evropských zemí.

    1 minuta čtení na sputniknews.com

    zlato.czTrh se zlatými šperky loni vzrostl a byl nejvyšší od roku 2010

    Trh se zlatými šperky loni vzrostl a byl nejvyšší od roku 201019. 3. 2019 • Pokračující růst ekonomiky loni pocítili i výrobci a prodejci šperků z drahých kovů. Počet zlatých, stříbrných a platinových šperků, které Puncovní úřad loni opatřil ochrannou značkou, meziročně vzrostl. V případě zlatých šperků byl růst téměř pětinový a počet zlatých šperků byl nejvyšší od roku 2010. Vyplývá to z výroční zprávy Puncovního úřadu za rok 2018.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    tyden.czTrh se zlatými šperky loni vzrostl a byl nejvyšší od roku 2010

    3 minuty čtení na tyden.cz

    zlato.czBritská úvaha o žlutém kovu a brexitu

    Britská úvaha o žlutém kovu a brexitu19. 3. 2019 • Když začnou být investoři nervózní, má cena zlata tendenci růst. Sice pozvolna, kolísavě, ale stále. Za deset uncí zlata si lze dnes koupit totéž, co před sto lety, například automobil. To se o žádné měně světa říci nedá.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czVzácné kovy září

    Vzácné kovy září19. 3. 2019 • Ceny palladia, platiny a zlata měly dobrý začátek roku. Zůstáváme pozitivní u zlata s koncem roku na úrovni 1400 dolarů za troyskou unci. Aktuálně vidíme menší růst ceny stříbra. Platina zůstává levným a atraktivním drahým kovem a palladium je vysoce rizikové a drahé (dražší než zlato). Taková je nejnovější bilance vzácných kovů ve zprávě nizozemské banky ABN Amro.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czRůst cen podpoří zájem o zlato

    Růst cen podpoří zájem o zlato18. 3. 2019 • Historicky nejnižší úrokové sazby po celém světě způsobují, že investoři špatně odhadují inflační očekávání a tak by jakýkoli cenový šok v rámci globální ekonomiky mohl být katalyzátorem, který podle analýzy skotské Aberdeen Standard Investments pohání ceny zlata zpět nad 1350 amerických dolarů za troyskou unci.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    roklen24.czLekce z roku 2008: Zlato jedním z hlavních indikátorů

    Lekce z roku 2008: Zlato jedním z hlavních indikátorů17. 3. 2019 • Globální trhy se teď řídí podle investorů, kteří přecházejí na hotovost nebo pokladniční poukázky a kterým nejde o zajištění, diverzifikaci ani bezpečné útočiště. Zaměřují se pouze na zachování kapitálu. Nejde jim o to, aby jim peníze vynášely, ale aby je dostali zpět. Takové chování je typické pro konec cyklu a k jeho zvrácení je zapotřebí katalyzátoru, kterým může být podle nás jedině koordinovaná globální politická odezva. Ale něco takového se snažil Donald Trump v posledních letech ze všech sil zadupat do země, takže to rozhodně nebude jednoduché.

    3 minuty čtení na roklen24.cz

    roklen24.czZlato jako zajištění proti inflaci? Ano, ale ne pro jednu generaci

    16. 3. 2019Zlato je často vnímáno jako bezpečný přístav pro investory v době turbulence na trzích. Stejně tak je vnímáno jako nástroj zajištění proti inflaci. Podle Marka Hulberta z Market Watch (MW) však neplatí teorie, že zlato reaguje na očekávanou inflaci spíše než na tu již vykázanou se zpožděním. Na vývoj žlutého kovu se musíme podívat z historické perspektivy.

    5 minut čtení na roklen24.cz

    roklen24.czZlato jako zajištění proti inflaci? Ano, ale ne pro jednu generaci

    16. 3. 2019Zlato je často vnímáno jako bezpečný přístav pro investory v době turbulence na trzích. Stejně tak je vnímáno jako nástroj zajištění proti inflaci. Podle Marka Hulberta z Market Watch (MW) však neplatí teorie, že zlato reaguje na očekávanou inflaci spíše než na tu již vykázanou se zpožděním. Na vývoj žlutého kovu se musíme podívat z historické perspektivy.

    5 minut čtení na roklen24.cz

    kurzy.czPřichází čas na investici do zlata?

    Přichází čas na investici do zlata?15. 3. 2019 • Možný vrchol akciového býčího trendu, pozdní fáze ekonomického cyklu nebo růst volatility. To vše jsou podmínky, které vedou investory k úvahám nad tím, zda jsou jejich portfolia na takové podmínky připravena.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czDolar na pozadí brexitu oslabil zlato

    Dolar na pozadí brexitu oslabil zlato15. 3. 2019 • Mýdlová opera v britské sněmovně a americký dolar jsou dva hlavní faktory, které dnes ovlivňují cenu žlutého kovu. Dolar ve čtvrtek znovu získal půdu pod nohama a nejistota kolem brexitu se zmírnila, takže zlato zastavilo svůj růst a začalo oscilovat kolem psychologické hranice 1300 dolarů za troyskou unci.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czZlato se opět třpytí

    Zlato se opět třpytí14. 3. 2019 • Cena zlata se po dvou týdnech vrátila nad klíčovou úroveň 1300 dolarů za troyskou unci. Podle agentury Reuters je to následkem brexitového chaosu v britském parlanentu a poklesem hodnoty dolaru po měkčích ekonomických údajích USA.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czČína se loni překvapivě stala největším dovozcem vzácných kovů

    Čína se loni překvapivě stala největším dovozcem vzácných kovů14. 3. 2019 • Čína se loni překvapivě stala největším světovým dovozcem vzácných kovů. S dovoláním na údaje výzkumné firmy Adamas Intelligence to dnes uvedla agentura Reuters. Čína je největším světovým producentem kovů vzácných zemin, což je skupina 17 nerostů používaných při výrobě široké škály produktů od elektrických vozů až po spotřební elektroniku. Čína je přitom už léta i jejich největším vývozcem.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czJedinou jistotou je nejistota

    Jedinou jistotou je nejistota14. 3. 2019 • Slabší ekonomický růst USA dopadne na americký dolar, což požene cenu zlata k 1400 dolarům za troyskou unci. Tak líčí nejbližší budoucnost analýza francouzské investiční banky Natixis. Průměrná roční cena zlata by podle její prognózy měla činit 1330 dolarů za unci a v příštím roce 1395.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czČína zřejmě mění dolary za zlato

    Čína zřejmě mění dolary za zlato13. 3. 2019 • Marketingová organizace World Gold Council (WGC) zveřejnila seznam první stovky centrálních bank seřazených podle velikosti zlatých rezerv. Celkové nákupy centrálních bank činily v lednu 48 tun zlata, prodeje 13 tun, celkově tak v globálních zlatých rezervách přibylo 35 tun zlata.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    denik.czMuzeum získalo do sbírek dva zlaté nugety

    Muzeum získalo do sbírek dva zlaté nugety13. 3. 2019 • Písek – Expozici Zlato v Pootaví obohatily od nové sezony dva nugety zlata o vysoké ryzosti. Prácheňské muzeum je odkoupilo od amatérského hledače kovových předmětů za pomoci detektoru, který je našel na Vodňansku.

    1 minuta čtení na denik.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).