ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czZlato se jen nadechne

    Zlato se jen nadechne27. 9. 2019 • Podle analytiků je kvůli nekončícím obchodním rozhovorům mezi USA a Čínou, slabému globálnímu růstu a změkčování politiky americké centrální banky (Fed) dalším cílem zlata 1600 dolarů za unci.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    iluxus.czZlatá horečka se vrací v podobě zlatých mincí

    Zlatá horečka se vrací v podobě zlatých mincí25. 9. 2019 • Každý člověk má potřebu zajistit se do budoucna. Finanční obnos vhodný k investici je však u každého odlišný. Investovat se dá různě, do...

    1 minuta čtení na iluxus.cz

    moneymag.czZlato je opředeno mnoha mýty. Vyplatí se do něj investovat?

    Zlato je opředeno mnoha mýty. Vyplatí se do něj investovat?25. 9. 2019 • Čas od času každý investor uvažuje o tom, zda do jeho portfolia náhodou nepatří také zlato. Odborníci ovšem míní, že držení zlata je často motivováno spíše emocemi než hledáním investice jako takové. Ceny zlata jsou dnes hluboko pod svými maximy, navíc se ve srovnání například s akciemi jedná o poměrně volatilní komoditu. Zlato sice může sloužit jako diverzifikace aktiv, jeho podíl v portfoliu investora by ale neměl přesáhnout 1 procento.

    3 minuty čtení na moneymag.cz

    kurzy.czDalší mýtus o zlatu vyvrácen. Vynáší méně a je dokonce volatilnější než akcie

    Další mýtus o zlatu vyvrácen. Vynáší méně a je dokonce volatilnější než akcie25. 9. 2019 • Čas od času každý investor uvažuje o tom, zda do jeho portfolia náhodou nepatří také zlato. Odborníci ovšem míní, že držení zlata je často motivováno spíše emocemi než hledáním investice jako takové.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czPodpora pro zlato

    Podpora pro zlato25. 9. 2019 • Minulý týden zlato zdražilo o 0,6 procenta na 1523,75 dolaru za troyskou unci, ale po uklidňujících tweetech Donalda Trumpa ohledně Íránu a dobrých zprávách o rychlém tempu obnovy produkce ropy ještě do konce září, zájem o zlato oslabil.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czNeřízený brexit zvyšuje zlatou horečku

    Neřízený brexit zvyšuje zlatou horečku24. 9. 2019 • Cena zlata se v pátek zvýšila, protože trh stále neví, jak to po útoku na Saúdskou Arábii dopadne na Blízkém východě, jakým směrem se pohnou čínsko-americké obchodní rozhovory a zda americká centrální banka jen mlží, nebo skutečně hodlá přibrzdit snižování úrokových sazeb.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    ihned.czCeny drahých kovů rekordně rostou, palladium od začátku roku zdražilo o 30 procent. Káva a bavlna naopak zlevňují

    Ceny drahých kovů rekordně rostou, palladium od začátku roku zdražilo o 30 procent. Káva a bavlna naopak zlevňují24. 9. 2019 • Tento rok je na světových finančních trzích nejen ve znamení růstu cen akcií a dluhopisů. Vydělat mohli investoři také na komoditních trzích, a to zejména ti, kteří vsadili na drahé kovy či ropu. Například zlato se tento měsíc vyšplhalo nad úroveň 1500 dolarů za troyskou unci, tedy nejvýše za...

    1 minuta čtení na ihned.cz

    zlato.czCo mluví pro zlato

    Co mluví pro zlato23. 9. 2019 • Dluhopisový král Wall Streetu a generální ředitel společnosti DoubleLine Capital, Jeffrey Gundlach, akceptuje aktuální cenu zlata po jejím nedávnému vzestupu, když poměrně pevně osciluje kolem 1500 dolarů za unci. Méně pozitivní pro zlato je jeho vysoká nabídková cena.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    fio.czExport švýcarského zlata do Velké Británie v srpnu dosáhl nového maxima

    Export švýcarského zlata do Velké Británie v srpnu dosáhl nového maxima20. 9. 2019 • Za vysokým objemem exportu zlata do Velké Británie ze Švýcarska stojí zejména silná poptávka po ETF fondech navázaných na zlato.

    1 minuta čtení na fio.cz

    zlato.czFed cenu zlata neohrozil

    Fed cenu zlata neohrozil20. 9. 2019 • Cena zlata krátce klesla na měsíční minimum 1483 dolarů za unci, než se opět vrátila nad 1500 dolarů, když americká centrální banka (Fed) podnikla kroky k „udržení silné americké ekonomiky“ snížením úrokových sazeb o 25 bodů. Federální výbor pro volný trh (a měnu) však prý není na cestě zvrátit čtvero zvýšení úrokových sazeb uskutečněné od roku 2018.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    ihned.czZlato, dluhopisy, akcie. Kam investovat v době obchodních válek a brexitu? Hitem je ekologie, ale ne ve všech odvětvích

    Zlato, dluhopisy, akcie. Kam investovat v době obchodních válek a brexitu? Hitem je ekologie, ale ne ve všech odvětvích19. 9. 2019 • Cena zlata po dlouhé době opět vystoupala k 1500 dolarům za troyskou unci. Naposledy se tak draze prodávalo před šesti lety, v době následující po velké světové finanční krizi. Stejně jako tehdy i dnes růst ceny signalizuje, že je na trzích mnoho nejistot. Právě před nimi se řada investorů snaží...

    1 minuta čtení na ihned.cz

    roklen24.czZlatá mince v ČNB opět naživo a nově také v digitální podobě

    18. 9. 2019 • U příležitosti Dne otevřených dveří 21. září zpřístupní Česká národní banka veřejnosti druhou největší zlatou minci na světě nejen naživo, ale nově i v digitální podobě. ČNB dnes představuje webový 3D model druhé největší zlaté mince na světě. Následovat bude mobilní aplikace s rozšířenou realitou. Lidé si tak budou moci zlatou minci doslova „odnést domů“.

    4 minuty čtení na roklen24.cz

    kurzy.czBarrick Gold objevil nové významné ložisko zlata v USA

    Barrick Gold objevil nové významné ložisko zlata v USA18. 9. 2019 • Šéf Barricku Mark Bristow uvedl na fóru těžařů zlata v Denveru, že průzkum odhalil nové významné ložisko zlata v oblasti Fourmile v americké Nevadě. Podle Bristowa může být tato oblast spojena s nedalekým dolem ve výstavbě Goldrush, který rovněž patří...

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czDvě podoby zlata

    Dvě podoby zlata17. 9. 2019 • investoři už dlouho uznávají výhody investování do komodit. V průběhu času se ukázalo, že komodity zlepšují celkové výnosy, nabízejí diverzifikaci, chrání před inflací a zklidňují přechod mezi ekonomickými cykly.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    rozhlas.czArméni blokují výstavbu zlatého dolu, který podle nich ohrozí pitnou vodu pro celou zemi

    Arméni blokují výstavbu zlatého dolu, který podle nich ohrozí pitnou vodu pro celou zemi16. 9. 2019 • Lázeňské město Jermuk v jihozápadní Arménii je dlouhá léta známé pro své geotermální prameny, léčbu minerální vodou a obdivuhodné vodopády, od loňského června se ale do Jermuku sjíždí protestující z celé Arménie. Vadí jim chystaný zlatý důl, který podle nich má znečišťovat tamní půdu i vodu. Jejich odpor došel tak daleko, že každý den drží 24hodinovou blokádu, díky níž se podařilo zcela přerušit jeho stavbu.

    5 minut čtení na rozhlas.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).