ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    kurzy.czKdo kupuje zlato?

    Kdo kupuje zlato?28. 4. 2018 • Zdroje poptávky po zlatu ve světě v rozmezí let 2007 a 2016. 5 indikátorů, které vzbuzují akciovou nejistotu Investoři si v minulých letech zvykli na to, že se ceny pohybují jen jedním směrem a že růstový trend...

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlaterezervy.czRuská centrální banka (RCB) koupila v březnu 300.000 uncí zlata

    Ruská centrální banka (RCB) koupila v březnu 300.000 uncí zlata25. 4. 2018 • Již v březnu naše redakce informovala, že Rusko se stalo 5. největším držitelem zlatých rezerv ve světě, jelikož předehnalo Čínu v množství drženého kovu.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    zlato.czRusko zvýšilo export zlata

    Rusko zvýšilo export zlata25. 4. 2018 • Vývoz zlata z Ruska se v loňském roce zvýšil 2,5krát na 56,6 tuny v porovnání s 22,4 tuny v roce 2016. Uvedla to ruská státní puncovna při tamním ministerstvu financí. Pod puncovní komoru spadá dozor nad výrobou, skladováním, dovozem a vývozem vzácných kovů a drahých kamenů.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czZlato z doby bronzové našel v autě

    Zlato z doby bronzové našel v autě25. 4. 2018 • Jeden z nejstarších a nejvzácnějších kusů zlata, který se kdy objevil v Británii, byl nalezen v krabičce náhradních dílů k hodinkám. Krabička ležela v kufru auta, které bylo v roce 2016 koupeno v autobazaru na jihu Oxfordshire.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czCentrální banky a zlato

    Centrální banky a zlato24. 4. 2018 • Globální ekonomika je stále pod tlakem nekontrolovaného tisku peněz, obchodních válek, sankcí, zvyšování úrokových sazeb, možných bublin a dalších okolností. Hlavní problém dneška podle šéfa těžební společnosti First Mining Gold Keitha Neumeyera však spočívá v tom, že vlády tisknou příliš mnoho peněz, které nejsou zajištěny zlatem - což je tendence, jež se v blízké budoucnosti pravděpodobně nezmění.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czRusko se vzdaluje Číně

    Rusko se vzdaluje Číně23. 4. 2018 • Čína dál říká světu, že od října 2016 nepřidala k zlatým rezervám ani gram. Zato Rusko každoročně zvětšuje svůj zlatý poklad. Podle oficiální statistiky Mezinárodního měnového fondu, přeskočilo Rusko Čínu před několika měsíci a pokračuje v hromadění zlata. Tamní centrální banka zaznamenala v březnu další navýšení o 9,33 tuny, čímž se její zásoby zlata zakulatily na 1890 tun, téměř o 50 tun víc než je oficiální čínská rezerva 1842,6 tuny.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    sputniknews.comRusko své zlato nikomu nesvěří. Zlaté cihly v Americe nemá

    Rusko své zlato nikomu nesvěří. Zlaté cihly v Americe nemá21. 4. 2018 • Ruská centrální banka uchovává veškeré své zlaté rezervy doma, neboť pouze v Rusku mohou být zcela v bezpečí, uvedl předseda výboru Státní dumy pro finanční trhy Anatolij Aksakov.

    1 minuta čtení na sputniknews.com

    zlato.czFBI hledá v lesích zlatý poklad z občanské války

    FBI hledá v lesích zlatý poklad z občanské války20. 4. 2018 • Agenti Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) už několik týdnů pročesávají lesy Pensylvánie na severovýchodě Spojených států. Německý list Die Welt je přesvědčen o tom, že nepátrají po obětech dalšího sériového vraha, ani po mrtvých schránkách ruských agentů, jak by velel duch doby. Kopou v naději, že objeví zlatý poklad.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czZlatý týden

    Zlatý týden20. 4. 2018 • Ceny zlata opět vzrostly a už týden se obtáčejí kolem 1345 dolarů za troyskou unci. Dokonce už proběhly spotové (s okamžitým vyrovnáním) obchody kolem 1350,00 dolarů. Rekordní prodej týdne podle serveru FX Street proběhl za cenu 1355,58 dolaru za unci.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czTurecko stáhlo své zlato z USA

    Turecko stáhlo své zlato z USA19. 4. 2018 • Turecká centrální banka stáhla tu část svých zlatých rezerv, kterou měla uskladněnu v americké centrální bance. Zlato ovšem místo do Turecka přestěhovala do nadnárodní Bank of International Settlements a Bank of England. Podle deníku Hurriyet citujícího informaci centrální banky došlo k přesunu zlata v důsledku krize politických vztahů se Spojenými státy.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    sputniknews.comNávrat tureckého zlata je „znakem blížícího se konce“ finančního systému, kde vládnou USA

    1 minuta čtení na sputniknews.com

    sputniknews.comTurecko si z USA vzalo své zlaté rezervy

    1 minuta čtení na sputniknews.com

    fxstreet.czDolar a jeho úrokové sazby klesly, zlato si polepšilo

    18. 4. 2018 • Dolar minulý týden dosáhl na letošní maximum, od té doby ale klesá v důsledku nečekaně nízké inflace, stejně jako kles...

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    fxstreet.czObchodní válka EU versus USA a vývoj cen zlata

    18. 4. 2018 • V dnešním světě neubývajících nejistot není od věci otázka, jaký bude mít dopad hrozící obchodní válka mezi EU a USA po zavedení tarifů na dovoz oceli a hliníku do USA, ohlášené Trumpem. Neohrozí ekonomický růst? Jak se promítne na akciové trhy, na vývoj kurzu eura k dolaru i dalším měnám? Nevyvolá případná obchodní válka výraznější turbulence na finančních trzích? Neovlivní cenu zlata a nezvýší zájem o investování do zlata, resp. certifikovaných zlatých slitků a zejména mincí? Na řadu otázek bude možné dát přesnější odpovědi podle toho, jak se bude situace vyvíjet. Pokud jde o poslední z nich, je nutné uvažovat dva aspekty této problematiky:

    6 minut čtení na fxstreet.cz

    zlaterezervy.czMěnové, obchodní a konvenční války jak na běžícím pásu. Naposledy USA vs. Sýrie (Rusko). Máme se začít bát? A co na to zlato?

    Měnové, obchodní a konvenční války jak na běžícím pásu. Naposledy USA vs. Sýrie (Rusko). Máme se začít bát? A co na to zlato?18. 4. 2018 • Představte si, vaše rodina žije ve vašem domě již po mnoho generací a vše plyne bez problémů. Ovšem co se v poslední době změnilo, je váš soused. U souseda se totiž ukázal spolubydlící, kterému se váš dům zalíbil a nejraději by jej chtěl pro sebe, a proto vám začal škodit, aby vás vypudil. Víte, že do vašeho domu posílá otravný hmyz a jiné škůdce, které musíte likvidovat. Ale jelikož z mnoha důvodů neuplatňujete chemické řešení, pracně hubíte hmyz běžnými konvenčními zbraněmi. Tlučete je, ale přitom trpíte. Uběhlo již mnoho dlouhých let a jste ve vítězné situaci: celý dům jste již vyčistil a máte v rohu před sebou posledního hmyzáka. A právě v tento okamžik, kdy soused je již plně vyčerpán svým bojem a vy jste si vědom svého vítězství, “hrábne” vám v hlavě a rozhodnete se zajet do obchodu a přivézt z něj sud té nejsilnější chemikálie, která je k dostání, a na jednoho obyčejného švába jej celý doslova vystříkáte….

    2 minuty čtení na zlaterezervy.cz

    ctidoma.czBedny zlata ukradené americkými špiony? Štěchovický poklad stále žije

    Bedny zlata ukradené americkými špiony? Štěchovický poklad stále žije18. 4. 2018 • Když už si nacisté v roce 1945 uvědomovali, že válka nedopadne tak, jak si představovali, tak museli rychle jednat. Všechny poklady, tajné dokumenty a předměty, které jsou zahaleny legendami, údajně uložili do těžko přístupných štol kousek za Prahou. Někteří po Štěchovickém pokladu dodnes pátrají.

    2 minuty čtení na ctidoma.cz

    zlato.czProč je zlato bezpečným útočištěm

    Proč je zlato bezpečným útočištěm18. 4. 2018Zlato je skvěle propojeno s dolarem a od té doby, co je dolar slabý, je jeho cena poměrně vysoká. Nyní 1340 dolarů za troyskou unci. Nastane významná eskalace války v Sýrii? Ne, pokud cena zlata začne klesat. V dobách geopolitické nejistoty má takzvané bezpečné útočiště – zlato, tendenci přebírat roli dolaru, protože investoři se do něj přesouvají jako do nejstaršího a nejbezpečnějšího úložiště bohatství na světě.

    2 minuty čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).