ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    rozhlas.czV Kyrgyzstánu hrozí ekologická katastrofa kvůli zlatu

    V Kyrgyzstánu hrozí ekologická katastrofa kvůli zlatu12. 5. 2018 • Sůl nad zlato? Čím dál jasněji dnes v době sucha platí, že voda je nad zlato. V některých případech to platí doslova, jako třeba v Kyrgyzstánu, kde se může zlatý důl v blízkosti velké přehradní nádrže s chatrnou hrází rázem změnit v noční můru.

    3 minuty čtení na rozhlas.cz

    roklen24.czCena zlata byla na minimech. Velcí investoři nakupují

    11. 5. 2018 • Cena zlata se v minulých dnech dostala na letošní minima. Dnes opět začala růst a pohybuje se okolo 1320 dolarů. Ve středu ale klesla na 1303 dolarů za unci, což představuje nejnižší hodnotu za poslední půl rok. Tento vývoj podle agentury Bloomberg motivuje významné investory k nákupu žlutého kovu jako protikrizového aktiva.

    2 minuty čtení na roklen24.cz

    kurzy.czBřeznové výběry na Šanghajské zlaté burze (SGE) vzrostly o 63 %

    Březnové výběry na Šanghajské zlaté burze (SGE) vzrostly o 63 %10. 5. 2018 • Šanghajská zlatá burza opět potvrzuje, že je jednoznačně místem, kde obchodníci nakupují fyzické zlato a její popularita a místo ve světě se stále upevňuje. Potvrzují to...

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    patria.czNejúspěšnější investor zlato v oblibě nemá

    Nejúspěšnější investor zlato v oblibě nemá10. 5. 2018 • Legendární a jeden z nejúspěšnějších investorů světa miliardář Warren Buffett nemá rád investice do zlata. A to až tak, že na toto téma promluvil velmi důrazně při posledním komentáři k výsledkům jeho firmy Berkshire Hathaway.

    1 minuta čtení na patria.cz

    zlato.czAmerické zlaté fondy posilují

    Americké zlaté fondy posilují10. 5. 2018 • Jeden investor, samozřejmě anonymně, nakoupil na newyorské komoditní burze milion akcií zlatého fondu SPDR Gold Shares v hodnotě 124,5 milionu dolarů. Byl to největší jednorázový obchod tohoto fondu od 10. ledna. Zlato navzdory své volatilitě v letošním roce zůstalo jedním z nejlepších aktiv, protože vyneslo 2,5 procenta.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    kurzy.czNejúspěšnější investor zlato v oblibě nemá

    Nejúspěšnější investor zlato v oblibě nemá10. 5. 2018 • Legendární a jeden z nejúspěšnějších investorů světa miliardář Warren Buffett nemá rád investice do zlata. A to až tak, že na toto téma promluvil velmi důrazně při posledním komentáři k výsledkům jeho firmy Berkshire Hathaway.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    fxstreet.czZlato – Možný návrat k kritické podpoře

    10. 5. 2018 • Během posledních několika dnů došlo k dalšímu zhodnocení dolaru, což vedlo k poklesu ceny zlata. Aktuálně se zlato obc...

    2 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czJak centrální banky ovlivnily trh se zlatem

    Jak centrální banky ovlivnily trh se zlatem10. 5. 2018 • Přechod od prodeje k nákupům zlata ze strany centrálních bank měl a stále má velký dopad na trh se zlatem. Centrální banky vyprodávaly ohromné množství zlata až do roku 2009. Po rozpadu trhu během krize v roce 2008 se však staly čistými odběrateli tohoto kovu.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    idnes.czVyplatí se dát peníze do zlata? Ano, ovšem jen za určitých podmínek

    Vyplatí se dát peníze do zlata? Ano, ovšem jen za určitých podmínek10. 5. 2018 • Cena vždy vyletí nahoru, jakmile dojde k další krizi. Vyplatí se dávat peníze do zlata? Odpověď není zdaleka tak jednoznačná, jak by se mohlo zdát.

    5 minut čtení na idnes.cz

    zlato.czKazachstán už má víc zlata než Británie

    Kazachstán už má víc zlata než Británie9. 5. 2018 • Uběhl měsíc a Kazachstán přidal ke svému zlatému pokladu dalších 100 tisíc uncí tohoto vzácného kovu (přes tři tuny). A tak to běží měsíc co měsíc od roku 2015. Média spíš sledují, kolik zlata přidalo Rusko a kolik ho skrývá Čína. Kazachstán stojí zcela mimo jejich pozornost. A přitom tato země nakupuje zlato už 66 měsíců v řadě.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlaterezervy.czHedgeové fondy vsadily na pokles zlata (týdenní zpráva o situaci na trhu zlata a stříbra - 19. týden 2018)

    Hedgeové fondy vsadily na pokles zlata (týdenní zpráva o situaci na trhu zlata a stříbra - 19. týden 2018)7. 5. 2018 • Ať tak či onak, trh se zlatem je v blízkosti dalšího primárního dna, které nemůže být o mnoho níže, než minimum 1.302 USD z minulého úterý. K tomuto závěru mě vede aktuální struktura COT, kterou momentálně považuji za velmi býčí.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    zlato.czBank of America: Cena zlata půjde na pětiletá maxima

    Bank of America: Cena zlata půjde na pětiletá maxima7. 5. 2018Zlato zahájilo svůj třetí týden v červených číslech, jelikož investoři opět objevili svou starou lásku k jinému aktivu, k americkému dolaru. Zlato však půjde nahoru, prohlásil v televizi CNBC technický stratég velkobanky Bank of America Merrill Lynch Paul Ciana. Jakmile se to zlomí, zaznamená takové rekordy, jaké nepamatujeme půl desetiletí, řekl.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    mesec.czPředstavy o formě investice se napříč věkem liší. Mladí věří kryptoměnám, starší zlatu

    7. 5. 2018 • Všechny tři generace se shodly pouze na tom, že jednoznačně výhodnou investici představuje koupě nemovitosti. Jinak se názory na investování liší.

    1 minuta čtení na mesec.cz

    eurozpravy.czSedm horníků zemřelo při zemětřesení v JAR

    Sedm horníků zemřelo při zemětřesení v JAR5. 5. 2018 • Johannesburg - Sedm horníků zemřelo v jihoafrickém dole na zlato, když se tam po slabém zemětřesení sesulo kamení.

    1 minuta čtení na eurozpravy.cz

    zlato.czSedm horníků zemřelo při zemětřesení v dole na zlato v JAR

    1 minuta čtení na zlato.cz

    novinky.czSedm horníků zemřelo při zemětřesení v dole na zlato v JAR

    1 minuta čtení na novinky.cz

    tyden.czTragédie v dolech. V JAR a Pákistánu umírali horníci

    1 minuta čtení na tyden.cz

    patria.czZlato se začalo chovat záhadně. Míří k předchozím maximům?

    Zlato se začalo chovat záhadně. Míří k předchozím maximům?4. 5. 2018 • Možná, že ze zlaté horečky pokrizových let jsme se nyní přesunuli do opačného extrému, kdy tato komodita u investorů žádné velké vzrušení nevyvolává.

    1 minuta čtení na patria.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).