ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czRuský vrak se zlatem v podpalubí?

    Ruský vrak se zlatem v podpalubí?23. 7. 2018 • Potápěči u jihokorejského ostrova Ullung-do objevili legendární vrak lodi Dmitrij Donskoj z ruské válečné flotily, která byla potopena v roce 1905. Říká se, že na lodi stále leží zlaté cihly a mince v 5500 bednách, jejichž dnešní hodnota se odhaduje na 133 miliard amerických dolarů.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlaterezervy.czČínské zlaté rezervy - skutečnost nebo fikce?

    Čínské zlaté rezervy - skutečnost nebo fikce?20. 7. 2018 • Odpověď na výše uvedenou otázku není podle autora článku jednoznačná – uváděná výše zlatých rezerv Číny je současně fikcí i skutečností a člověk musí pochopit logiku čínských byrokratů, aby mu to dávalo smysl. Pokud jde o zlaté účty, jejichž výši reportuje Čína MMF, jde pravděpodobně o údaj pravdivý, což ale neznamená, že by Čína nedržela další zlato na jiných účtech, které jsou spravovány státem. O takovém zlatě ale Čína reportuje až tehdy, pokud je přesunuto na oficiální devizové účty, což se může dít v několikaletých intervalech.

    2 minuty čtení na zlaterezervy.cz

    zlato.czČínské zlato: skutečnost, nebo fikce?

    20. 7. 2018 • Jedna z největších nezodpovězených otázek, které podle svých slov čelí analytik Lawrie Williams, webový komentátor londýnské firmy Sharps Pixley, je, zda oficiálně oznamované zlaté rezervy Číny jsou skutečností, nebo fikcí. Podle tamní centrální banky, která údaje vykazuje Mezinárodnímu měnovému fond (MMF), zůstaly v posledních 20 měsících rezervy na údaji 1842,6 tuny.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    novinky.czVrak ruského křižníku možná skrývá zlato za tři bilióny

    Vrak ruského křižníku možná skrývá zlato za tři bilióny20. 7. 2018 • Jihokorejští výzkumníci našli potopený ruský křižník Dimitrij Donský. Podle některých spekulací měl na své palubě převážet až 200 tun zlata v hodnotě přes 130 miliard dolarů (asi 2,9 biliónu korun). Na dně moře leží od roku 1905, kdy ruskému námořnictvu naposledy posloužil v bitvě u Cušimy.

    1 minuta čtení na novinky.cz

    kurzy.czMožná se našlo 200 tun zlata za 130 mld. USD?

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    ahaonline.czNašli křižník plný zlata

    1 minuta čtení na ahaonline.cz

    zlato.czCentrální banky zlato neprodávají

    Centrální banky zlato neprodávají19. 7. 2018 • Centrální banky dál zůstávají čistými kupci zlata a v Indii, druhé co se týče zlata nejbohatší zemi světa, se objevuje návrat poptávky po drahém kovu. To jsou dvě hlavní informace ve zprávě banky Standard Chartered. Posilování amerického dolaru je hlavní příčinou současného poklesu ceny zlata, ale uvedený fakt na druhé straně rovněž vyvolává poptávku, dodávají bankovní analytici.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    patria.czTechnika dělá nad zlatem kříž smrti

    Technika dělá nad zlatem kříž smrti19. 7. 2018 • Na komoditním trhu je v současné chvíli pod velkým drobnohledem ropa – černé zlato - které zviditelňují aktivity ropného kartelu OPEC a v neposlední řadě i Donald Trump, který díky levnému palivu v Americe chce sbírat plusové body u budoucích voličů.

    1 minuta čtení na patria.cz

    kurzy.czTechnika dělá nad zlatem kříž smrti

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    mesec.czChystáte se investovat do komodit? Projděte si možnosti a základní pravidla

    Chystáte se investovat do komodit? Projděte si možnosti a základní pravidla18. 7. 2018 • Investice do komodit není nijak složitá a umožní vám ji většina českých bank. Je ale třeba myslet jednak na vysokou počáteční investici a jednak na poměrně vysoké riziko ztráty.

    2 minuty čtení na mesec.cz

    zlato.czEkonomika jako astrologie

    Ekonomika jako astrologie18. 7. 2018 • Ačkoli jsou logické důvody pro výprodej zlata, trh podle analytiků globální banky ScotiaMocatta nevstoupil na medvědí (výprodejový) trh. Ve svém červencovém reportu o drahých kovech analytici uvedli, že je trochu překvapující, že se zlato nestalo bezpečným útočištěm investorů, neboť geopolitické napětí se v důsledku rostoucí globální obchodní války prudce zvýšilo. Analytici však jedním dechem připomněli, že v oblasti bezpečných útočišť má zlato značnou konkurenci.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czZásoby zlata se tenčí

    Zásoby zlata se tenčí17. 7. 2018 • Těžební společnosti již nenalézají nová ložiska zlata, která by dokázala nahradit stárnoucí doly. Šéfové těžebních gigantů říkají, že nabídka zlata alarmujícím tempem klesá. Aktuálně se tak naskýtá zajímavá nákupní příležitost, která se již nemusí opakovat, píše ekonomický server Business Insider. Zlato totiž díky posílení amerického dolaru v posledních několika týdnech podstatně zlevnilo.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    e15.czZlato je nejlevnější za poslední rok obchodní válce navzdory

    Zlato je nejlevnější za poslední rok obchodní válce navzdory17. 7. 2018 • Finanční svět prožívá navzdory rodící se obchodní válce své nejklidnější okamžiky za poslední rok. Svědčí o tom alespoň cena zlata, která je nejníže od července loňského roku. Jen od poloviny dubna, tedy od okamžiku, kdy začal světový kapitál drahý kov hromadně opouštět, prodělali burziáni na zlatě bezmála deset procent. Právě zářivý kov přitom v těžkých časech obvykle slouží jako bezpečný přístav pro opatrné hráče. Tradiční roli zlata ale podle znalců přebraly virtuální měny.

    1 minuta čtení na e15.cz

    kurzy.czZlato před blížící se schůzkou prezidentů Trumpa s Putinem posiluje

    Zlato před blížící se schůzkou prezidentů Trumpa s Putinem posiluje16. 7. 2018 • Cena zlata se v pondělí vrací poté, co dolar oslabil v souvislosti s prvním oficiálním setkáním mezi prezidentem Spojených států Donaldem Trumpem a ruským prezidentem Vladimírem Putinem na summitu v Helsinkách.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    euro.czČeši věří zlatu a drahým kovům, investuje však jen pětina lidí

    Češi věří zlatu a drahým kovům, investuje však jen pětina lidí15. 7. 2018 • Nejstabilnější alternativní investicí je pro Čechy zlato nebo jiné drahé kovy. Drahé kovy jako nástroj pro uložení peněz preferuje 48 procent lidí. S velkým odstupem následuje umění (11 procent), starožitnosti (devět procent) nebo kryptoměny (pět procent).

    2 minuty čtení na euro.cz

    e15.czPro polovinu Čechů je nejstabilnější investicí zlato a drahé kovy

    3 minuty čtení na e15.cz

    zlato.czPro polovinu Čechů je nejstabilnější investicí zlato a drahé kovy

    3 minuty čtení na zlato.cz

    irozhlas.czPro Čechy jsou nejstabilnější investicí zlato a drahé kovy. Roste také objem peněz v investičních fondech

    1 minuta čtení na irozhlas.cz

    echo24.czJak Češi investují? Pro polovinu je nejstabilnější zlato a drahé kovy

    2 minuty čtení na echo24.cz

    ceskenoviny.czPro polovinu Čechů je nejstabilnější investicí zlato a drahé kovy

    3 minuty čtení na ceskenoviny.cz

    reflex.czNejvětší, nejkrvavější a plný zlata. Podívejte se do nejslavnějšího zlatého dolu v Brazílii

    Největší, nejkrvavější a plný zlata. Podívejte se do nejslavnějšího zlatého dolu v Brazílii13. 7. 2018 • Nedávný dvoudílný film České televize Dukla syrově přiblížil život horníků v Havířově a probudil tak zájem nejen o důlní neštěstí, ale i o život horníků a jejich historii. Dějiny hornictví psal i největší povrchový zlatý důl v Brazílii, který je považovaný za smutnou ikonu hornického řemesla i zlaté horečky, která zachvátila Brazílii na konci 70. let. Kromě zlata vzešlo z dolu i mnoho násilných úmrtí a nárůst prostituce.

    4 minuty čtení na reflex.cz

    zlato.czMongolská záhada

    Mongolská záhada12. 7. 2018 • Centrální banka Mongolska uvedla, že v první polovině letošního roku koupila od právnických a fyzických osob 7,1 tun zlata, což je meziročně o šest procent víc. Informaci přinesla čínská tisková agentura Sin-chua, podle níž se očekává, že hlavní nákupy zlata proběhnou v srpnu, v září a v říjnu, kdy je v Mongolsku vrcholná těžební sezóna.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czPřiznali zapřený poklad. Teď jim hrozí i vězení

    Přiznali zapřený poklad. Teď jim hrozí i vězení11. 7. 2018 • Je to příběh jako z dobrodružného románu. Dva hledači militarií, předmětů s vojenskou tématikou, propátrávali loni v létě se svými sondami okolí Ellwangenu. A narazili přitom na jeden z nejpozoruhodnějších pokladů objevených ve spolkové zemi Bádensko-Württembersku na jihozápadě Německa. Řešili tak dilema: Nahlásit, anebo si ho nechat?

    1 minuta čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).