ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    ihned.czAkcie pro zlatokopy

    Akcie pro zlatokopy19. 9. 2017 • Poměr mezi indexem Dow Jones a cenou zlata aktuálně ukazuje, že na akciích není žádná závratná bublina. Ještě bych se akcií úplně nezbavoval.

    2 minuty čtení na ihned.cz

    patria.czZlato a jen ztrácejí, zato euro se dolarem přetlačit nenechalo

    Zlato a jen ztrácejí, zato euro se dolarem přetlačit nenechalo18. 9. 2017 • Inflace v eurozóně nepřekvapila - nebyla revidována - a další data na programu nebyla. Relativní klid panuje také v bezpečnostní oblasti, aspoň tedy kolem hlavního ohniska - Severní Koreje.

    4 minuty čtení na patria.cz

    idnes.czZlato z dob faraonů si nechte, řekl duchovní lidem v Egyptě. Odborníci zuří

    Zlato z dob faraonů si nechte, řekl duchovní lidem v Egyptě. Odborníci zuří18. 9. 2017 • Bývalý předseda egyptské nejvyšší islámské organizace Dar al-Ifta, Abdel Hamid el-Atrash, naštval tamní akademiky, archeology i politiky ediktem o archeologických vykopávkách. Prohlásil v něm, že všechny historické cennosti, které Egypťané najdou na svých pozemcích, si mohou nechat. To je přitom v zemi nelegální a lidem za to hrozí vysoké tresty.

    3 minuty čtení na idnes.cz

    zlataky.czTOP důvody proč ve svém portfóliu vlastnít zlato a stříbro

    TOP důvody proč ve svém portfóliu vlastnít zlato a stříbro18. 9. 2017 • Každý z nás v dnešní době přemýšlí, jak nejlépe uchovat své bohatství, jak jej ochránit před negativními vlivy dnešního globálního světa a rovněž hledá místo, kde by se jeho majetek kvalitně zhodnotil. Je mnoho titulů, které nabízejí potenciál zhodnocení majetku. Investor se může vydat cestou investování na akciových trzích, může nakupovat nemovitosti, pozemky, drahé kovy apod. Každá investice má své.

    14 minut čtení na zlataky.cz

    novinky.czZlatý poklad je mýtus, říká radní ČNB

    Zlatý poklad je mýtus, říká radní ČNB16. 9. 2017 • Česká národní banka by v budoucnu mohla zvýšit podíl zlata na devizových rezervách. Zřejmě ale nepůjde o dramatický nárůst, protože budoucnost ceny zlata je velmi nejistá, řekl člen bankovní rady ČNB Vojtěch Benda. Zlato označuje za „talisman“ a nízké zlaté rezervy Česka podle něj nepředstavují žádný problém.

    3 minuty čtení na novinky.cz

    roklen24.czObchodování zlata v novém. Digitálně díky blockchainu

    Obchodování zlata v novém. Digitálně díky blockchainu12. 9. 2017 • Revoluce finančních trhů vyvolaná technologií blockchain se možná začne přesouvat i na jeden z nejstarších trhů na světě. Tím je ten komoditní se zaměřením na zlato. Tři zahraniční firmy se totiž dohodly, že „převedou“ žlutý kov do digitálního věku. To by mělo významně urychlit transakce miliard dolarů ve zlatě, které se každý den zobchodují. Informace o tomto projektu přinesla agentura Bloomberg.

    4 minuty čtení na roklen24.cz

    sputniknews.comUSA ze Sýrie vyvezly okolo 50 tun zlata, píšou média

    USA ze Sýrie vyvezly okolo 50 tun zlata, píšou média10. 9. 2017 • Armáda Spojených států amerických ze Syrské arabské republiky vyvezla asi 50 tun zlata, informuje o tom národní agentura SANA s odkazem na místní zdroje.

    1 minuta čtení na sputniknews.com

    patria.czCeny zlata nezvedá Kim, říká Goldman Sachs

    Ceny zlata nezvedá Kim, říká Goldman Sachs6. 9. 2017Zlato bylo tento týden nejdražší za poslední rok. Napětí kolem Severní Koreje ale cenu žlutého kovu v poslední době nezvedá, říká Goldman Sachs. Za rally z posledních týdnů je podle ní třeba hledat nejistotu, kterou vyvolává prezident USA Donald Trump.

    2 minuty čtení na patria.cz

    novinky.czStavebko je mezi Čechy nejoblíbenější, dohánějí ho ale investice do zlata

    Stavebko je mezi Čechy nejoblíbenější, dohánějí ho ale investice do zlata4. 9. 2017 • Podle Barometru obliby spoření je stavební spoření již sedmý kvartál za sebou nejvíce preferovaným způsobem ukládání peněz. Ve 3. čtvrtletí ho za zvlášť zajímavé k ukládání nebo spoření považovaly tři pětiny lidí. Polovinu Čechů však zaujaly i investice do drahých kovů.

    1 minuta čtení na novinky.cz

    ihned.czDo dražby jde unikátní svatováclavský dukát č. 17

    Do dražby jde unikátní svatováclavský dukát č. 171. 9. 2017 • Svatováclavský dukát s číslem 17 z roku 1923 za vyvolávací cenu 35 000 eur bude největším lákadlem numizmatické aukce pořádané 7. září v pražském hotelu International společností ANTIUM AURUM. V dražbě bude nabídnuto 252 mincí a 24 medailí a sad medailí v mimořádných zachovalostech. Všechny mince budou mít navíc certifikát stupně zachovalosti americké společnosti Numismatic Guaranty Corporation.

    1 minuta čtení na ihned.cz

    ihned.czHodnota bitcoinu překonala hranici 100 tisíc korun. Posiluje i poptávka po zlatě

    Hodnota bitcoinu překonala hranici 100 tisíc korun. Posiluje i poptávka po zlatě30. 8. 2017 • Kryptoměna bitcoin znovu posiluje. Zatímco před týdnem stál bitcoin 82 tisíc, nyní překročil stotisícovou hranici. Za růst hodnoty může podle ekonomů napjatá situace na Korejském poloostrově. Analytici očekávají, že centrální banky se pokusí digitální měnu dříve či později zregulovat.

    1 minuta čtení na ihned.cz

    zlataky.czCelosvětová produkce zlata a stříbra: Fakta a konspirace

    Celosvětová produkce zlata a stříbra: Fakta a konspirace30. 8. 2017 • Mnoho investorů do drahých kovů si pokládá otázku: „Jaké množství daného kovu na světě je, a kolik se jej vytěžilo?" Bohužel, přesně se to určit nedá a existuje spousta odhadů a také různých teorií o množství kovů na celém světě. Otázky si hlavně pokládáme u zlata a stříbra. Údaje o množství zlata se různí, některé informace uvádějí cca 155 000 tun, jiné zase cca 175 000 – 180 000 tun. Rovněž se udává, že historicky bylo celkově vytěženo cca 5 miliard uncí zlata a cca 48 miliard uncí stříbra (cca 1,5 milionů tun). Je třeba také vzít v úvahu, že obchodovatelného stříbra je cca 10krát méně než zlata, tedy cca 3,2 miliard uncí obchodovatelného zlata vs. 0,3 miliard uncí obchodovatelného stříbra.

    9 minut čtení na zlataky.cz

    ihned.czŘecko by mohlo těžit nejvíce zlata v EU. Vláda ale s udělením licencí váhá

    Řecko by mohlo těžit nejvíce zlata v EU. Vláda ale s udělením licencí váhá24. 8. 2017 • Řecko by mohlo výrazně zvýšit těžbu a vývoz zlata, což by velice prospělo jeho hluboce zadlužené ekonomice. Vláda v Aténách však váhá s udělením těžebních licencí kanadské firmě Eldorado Gold. Ta má rozpracovány dva velké projekty na severořeckém poloostrově Chalkidiki.

    2 minuty čtení na ihned.cz

    patria.czNěmecké zlato se potají vrátilo do Frankfurtu. Bundesbank ho za studené války schovala u spojenců

    Německé zlato se potají vrátilo do Frankfurtu. Bundesbank ho za studené války schovala u spojenců23. 8. 2017 • Německá centrální banka podle agentury Reuters přepravila většinu svého zlata, které ukryla za studené války ve světě, zpět do Frankfurtu. Tajná operace trvala pět let.

    1 minuta čtení na patria.cz

    penize.czInvestiční zlato aneb finanční rezerva skrytá v cihle

    Investiční zlato aneb finanční rezerva skrytá v cihle17. 8. 2017 • Češi objevují v posledních letech čím dál víc kouzlo ukládání peněz do investičního zlata. Mohou si vybírat z malých zlatých mincí i slitků, které dosahují váhy až jednoho kilogramu. Zlato je chrání před inflací, protože si stále udržuje stejnou kupní sílu.

    2 minuty čtení na penize.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).