ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    penize.czCo jste o zlatě nevěděli a báli jste se zeptat

    Co jste o zlatě nevěděli a báli jste se zeptat17. 8. 2017Zlato fascinuje lidstvo už tisíciletí. Kvůli němu se vedly války či strádali zlatokopové a jiní nadšenci. Jeden pořádný valoun zlata je mohl zajistit na zbytek života. Repliku toho největšího najdete na pražské výstavě České zlato.

    1 minuta čtení na penize.cz

    penize.czReferendum: Zachraňte švýcarské zlato!

    Referendum: Zachraňte švýcarské zlato!16. 8. 2017 • 30. listopadu se ve Švýcarsku koná referendum, které se týká zlatých rezerv Švýcarské národní banky. Referendum může silně ovlivnit cenu zlata a kurz švýcarského franku. Může ale dokonce – aspoň částečně – vést k návratu k měnám krytým zlatem.

    1 minuta čtení na penize.cz

    penize.czNeptej se prodavače zlata, jestli koupit zlatou cihlu

    Neptej se prodavače zlata, jestli koupit zlatou cihlu16. 8. 2017 • Četl jsem článek s názvem Jak správně a efektivně spořit do zlata. Dal jsem Kanceláři pro uvádění románových příběhů na pravou míru pár dní na reakci, leč nepřišla. Ujmu se toho tedy sám, vždyť před otevřením článku Pavla Ryby by vám aspoň na pár vteřin mělo z prohližeče vyskočit varování Tento text může vážně ohrozit vaše finanční zdraví.

    5 minut čtení na penize.cz

    penize.czNejen zlato: Komodity jsou nejlevnější za deset let

    Nejen zlato: Komodity jsou nejlevnější za deset let16. 8. 2017 • Ceny burzovně obchodovaných komodit pátým rokem vytrvale klesají. Mnohé jsou na desetiletém minimu. Je za tím převis nabídky nad poptávkou a silný dolar.

    3 minuty čtení na penize.cz

    zlataky.czHlad ruského medvěda po zlatě neupadá

    Hlad ruského medvěda po zlatě neupadá16. 8. 2017 • Ruská centrální banka pokračuje v posilování svých zlatých rezerv. V letních měsících došlo k určitému poklesu ceny žlutého kovu, což bylo určitě příjemné i pro ruskou centrální banku. Avšak na to, zda Rusko nakupuje, či vyčkává, nemá roční období žádný vliv. Průběžně své rezervy neustále navyšuje a velmi rychle se přibližuje k rezervám Číny, které jsou již na dohled. Ruská centrální banka také v červnu nakoupila dalších 300 tisíc uncí zlata, což je cca 9,33 tun.

    10 minut čtení na zlataky.cz

    penize.czOčima expertů: Čas kupovat zlato? Čeká nás zlatá raketa?

    Očima expertů: Čas kupovat zlato? Čeká nás zlatá raketa?15. 8. 2017 • Finanční trhy se pohybují v nejistotě, velké ekonomiky si stále neumí poradit s vysokým zadlužením a situace na Blízkém východě, konkrétně v Sýrii, je velmi vážná. Jde o faktory, která opět vystřelí cenu zlata vzhůru? Zeptali jsme se odborníků ze světa financí.

    5 minut čtení na penize.cz

    penize.czMalé peníze: Jak kupovat zlato

    Malé peníze: Jak kupovat zlato15. 8. 2017 • Ach opět to zlato, ten třpytivý vzácný kov! Po celé věky dokáže znovu a poblouzňovat celé generace... Proč se zase zdvihá poptávka po tomto pro laika nevhodném způsobu investování?

    1 minuta čtení na penize.cz

    roklen24.czKam teče zlato? Pět největších světových dovozců

    11. 8. 2017 • Kde se těží zlato, možná víte. Ale kam potom vlastně míří? Podívejme se na pět zemí, do kterých se v loňském roce zlatých cihel dovezlo absolutně nejvíc. Tento opravdu zajímavý přehled sestavil server The Mottley Fool.

    4 minuty čtení na roklen24.cz

    novinky.czTrumpova „ohnivá odveta“ zasáhla evropské akcie. Posiluje frank a zdražuje zlato

    Trumpova „ohnivá odveta“ zasáhla evropské akcie. Posiluje frank a zdražuje zlato9. 8. 2017 • Výroky amerického prezidenta Donalda Trumpa o „ohnivé zlobě“ na adresu Severní Koreje a následná výhrůžná reakce KLDR vystrašily investory do akcií v Evropě. Ceny akcií napříč kontinentem klesly, zatímco investoři nakupují bezpečná aktiva jako švýcarský frank nebo zlato, uvedla ve středu agentura Reuters.

    1 minuta čtení na novinky.cz

    zlataky.czNejlepší měsíce pro zlato jsou za dveřmi

    Nejlepší měsíce pro zlato jsou za dveřmi8. 8. 2017Zlato se v poslední době opět postupně probouzí a míří k vyšším hodnotám a můžeme říci, že je jen otázkou času, kdy se opět dostane na „magickou“ úroveň 1 300 dolarů za unci. Růstový trend s určitou volatilitou stále pokračuje od roku 2016, kdy došlo k docela výraznému odrazu z min. hodnot, které jsme mohli vidět na konci roku 2015 a započal tak nový býčí trend.

    12 minut čtení na zlataky.cz

    patria.czDramatický pokles. ETF fondy už zlato tolik netáhne

    Dramatický pokles. ETF fondy už zlato tolik netáhne4. 8. 2017 • Veřejně obchodované fondy ztrácejí chuť na zlato. Zatímco loni byl jejich zájem o žlutý kov kvůli politické i hospodářské nestabilitě na rekordu, letošek je zatím výrazně slabší.

    3 minuty čtení na patria.cz

    patria.czČervenec byl pro komodity solidní měsíc, ropa i zlato rostly

    Červenec byl pro komodity solidní měsíc, ropa i zlato rostly31. 7. 2017 • Ropa má šanci připsat si vůbec první měsíční nárůst od začátku roku. Dařilo se i dalším komoditám, zlato může zapsat nejlepší měsíc od února. K největšímu nárůstu od ledna má na londýnské burze kovů namířeno měď.

    4 minuty čtení na patria.cz

    zlataky.czPokles německých zlatých rezerv

    Pokles německých zlatých rezerv26. 7. 2017 • Na počátku února 2017 oznámila německá centrální banka stahování svých zlatých rezerv zpět do Německa. Jde o zlato, které má uskladněné v trezorech v Paříži, Londýně a New Yorku. Plán tohoto přesunu německého „pokladu“ zpět do trezorů ve Frankfurtu by měl být dokončen někdy v roce 2020, kdy by se měla vrátit cca polovina z celkových německých zlatých rezerv. Vypadá to ale, že se plán urychluje a polovina bude zpět do konce roku 2017.

    9 minut čtení na zlataky.cz

    novinky.czNejrychleji hromadí zlato v rezervách Rusko. Český poklad se scvrkl

    Nejrychleji hromadí zlato v rezervách Rusko. Český poklad se scvrkl25. 7. 2017 • V tempu shromažďování zlata v devizových rezervách vede Rusko před Tureckem a Kazachstánem. Český zlatý poklad se letos zmenšil. Vyplývá to z pravidelné měsíční zprávy o devizových rezervách ve zlatě jednotlivých států, kterou vydává marketingová organizace nejvýznamnějších těžařů zlata World Gold Council.

    2 minuty čtení na novinky.cz

    novinky.czTanzanie poslala těžaři zlata účet na daňový nedoplatek za čtyři bilióny

    Tanzanie poslala těžaři zlata účet na daňový nedoplatek za čtyři bilióny25. 7. 2017 • Vláda africké Tanzanie poslala těžařské firmě Acacia Mining účet za daňový nedoplatek ve výši 190 miliard dolarů (4,2 biliónu korun). To je téměř dvousetnásobek ročních tržeb firmy. Informovala o tom agentura Bloomberg.

    2 minuty čtení na novinky.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).