ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    patria.czRusko shromažďuje zlato nejrychleji, rezervy ČNB se zmenšily

    Rusko shromažďuje zlato nejrychleji, rezervy ČNB se zmenšily25. 7. 2017 • V tempu shromažďování zlata v devizových rezervách vede Rusko před Tureckem a Kazachstánem. Český zlatý poklad se letos zmenšil. Vyplývá to z pravidelné měsíční zprávy o devizových rezervách ve zlatě jednotlivých států, kterou vydává marketingová organizace nejvýznamnějších těžařů zlata World Gold Council.

    4 minuty čtení na patria.cz

    stars24.czCena zlata: Po dlouhé době opět překonala určitou hranici!

    Cena zlata: Po dlouhé době opět překonala určitou hranici!21. 7. 2017 • Cena zlata v pondělí přesáhla poprvé po roce a půl 2000 dolarů za troyskou unci (oz; 31,1 gramu). Kolem 08:45 SEČ cena mírně klesla na 1988,90 dolaru za unci. Investoři hledají ve zlatém kovu bezpečí v důsledku eskalující rusko-ukrajinské války. Zdražují i další drahé kovy, na maximu je palladium.

    2 minuty čtení na stars24.cz

    tyden.czRusko hromadí zlato, český poklad se scvrkává

    Rusko hromadí zlato, český poklad se scvrkává21. 7. 2017 • Ve shromažďování zlata je jednoznačnou světovou jedničkou Rusko. V Česku se naopak zásoby zmenšují a republice patří až 70. místo na světě. Vyplývá to z pravidelné zprávy organizace Word Gold Council, jejíž údaje o zlatých rezervách stovky zemí porovnala společnost Zlato. Další údaje pocházejí od Mezinárodního měnového fondu a Banky pro mezinárodní vypořádání, což je jakási celosvětová centrální banka."V tempu shromažďování zlata zcela přesvědčivě vede Rusko," komentoval nejnovější dostupné údaje David Marášek ze společnosti Zlato, která provozuje stejnojmenný odborný server. V trezorech ruské státní banky se nachází 1706 tun zlata, což představuje sedmé místo na mezinárodním žebříčku. Zlato tvoří v Rusku 17,1 procenta devizových rezerv."To je o dvě procenta více než před šesti měsíci, ale pokud jde o tempo shromažďování zlata, Rusko zcela přesvědčivě vítězí. Jeho zlatý poklad se rozmnožil o 91 tun," uvedl Marášek. Dlouhodobou světovou jedničkou jsou Spojené státy, které mají údajně 8133,5 tun zlata. Na své zásoby navíc už roky nesáhly.Kazachstán přesunul dvacet tun zlata

    5 minut čtení na tyden.cz

    roklen24.czRyba (Golden Gate): Doporučuji stříbro. Se zlatem podraží o 5 %

    18. 7. 2017 • Investoři zlato a o stříbro vyhledávají především díky jistotě, jakou cenné kovy historicky poskytují. Spoření zlatých či stříbrných slitků je stále oblíbenější, meziročně narostlo o osm procent. Je to dáno především extrémně nízkými sazbami. Cenu zlata výrazně ovlivňují centrální bankéři. V rozhovoru pro server Roklen24 to řekl obchodní ředitel Golden Gate CZ Pavel Ryba.

    5 minut čtení na roklen24.cz

    roklen24.czRyba (Golden Gate): Doporučuji stříbro. Se zlatem podraží o 5 %

    18. 7. 2017 • Investoři zlato a o stříbro vyhledávají především díky jistotě, jakou cenné kovy historicky poskytují. Spoření zlatých či stříbrných slitků je stále oblíbenější, meziročně narostlo o osm procent. Je to dáno především extrémně nízkými sazbami. Cenu zlata výrazně ovlivňují centrální bankéři. V rozhovoru pro server Roklen24 to řekl obchodní ředitel Golden Gate CZ Pavel Ryba.

    5 minut čtení na roklen24.cz

    patria.czTýden technicky: Dolar stále pod tlakem, zlato u psychologických 1200 dolarů

    Týden technicky: Dolar stále pod tlakem, zlato u psychologických 1200 dolarů14. 7. 2017 • Americký dolar se nachází pod tlakem, což dokázala využít britská libra. Naopak zlato se se slábnoucím dolarem přiblížilo psychologické hranici, od které ale i vlivem politické situace v USA nyní odskakuje.

    2 minuty čtení na patria.cz

    roklen24.czProč padá zlato? Může za to bitcoin?

    12. 7. 2017 • Drahé kovy v posledním týdnu znatelně ztrácí na ceně. Zvláště zlato a stříbro. Unce stříbra dnes stojí zhruba o šest procent méně než na začátku roku, přestože ještě v dubnu stříbro rostlo o 16 procent. Zlato spadlo na ceny z ledna poté, co se na jaře obchodovalo o 11 procent výše.

    4 minuty čtení na roklen24.cz

    sputniknews.comZlatá horečka: Čína zvyšuje své zlaté rezervy již čtvrtý měsíc v kuse

    Zlatá horečka: Čína zvyšuje své zlaté rezervy již čtvrtý měsíc v kuse10. 7. 2017 • Pokračující růst poptávky po zlatých cihlách v Pekingu se odehrává na pozadí podobných pokusů ostatních centrálních bank odmítnout americký dolar v důsledku zpomalení globálního ekonomického růstu.

    1 minuta čtení na sputniknews.com

    sputniknews.comHistorické bankovky vysvětlují, proč investovat do zlata a nevěřit penězům

    Historické bankovky vysvětlují, proč investovat do zlata a nevěřit penězům10. 7. 2017 • Podíváte-li se na historii podílových fondů, málokdy vás statistika pustí do hlubší minulosti. Jejich výkonnost bývá méně průkazná. Zažili jsme i krachy burzy. Statistika* rovněž říká, že dvěma třetinám střednědobých investorů nevychází strategie. Naštěstí je tu několik tisíc let osvědčený produkt, o jehož vlastnostech vypovídají staré bankovky.

    7 minut čtení na sputniknews.com

    sputniknews.comSnahy USA o snížení ceny zlata pro podporu dolaru umožňují Rusku a Číně ho nakupovat

    Snahy USA o snížení ceny zlata pro podporu dolaru umožňují Rusku a Číně ho nakupovat10. 7. 2017 • Snahy USA o snížení ceny zlata, aby tím podpořily dolar, umožňují Rusku a Číně vytvořit obrovské rezervy skutečného zlata díky tomu, že ho mohou nakoupit za o hodně nižší ceny.

    1 minuta čtení na sputniknews.com

    sputniknews.comV Jižní Koreji našel uklizeč v popelnici zlato za statisíce dolarů

    V Jižní Koreji našel uklizeč v popelnici zlato za statisíce dolarů10. 7. 2017 • Uklizeč našel v popelnici na mezinárodním letišti korejského Inčchonu jednokilogramové zlaté pruty v celkové částce 350 milionů wonů (asi 327 tisíc USD), oznámil list The Korea Times.

    1 minuta čtení na sputniknews.com

    novinky.czInvestovat můžete i do zlata či ropy

    Investovat můžete i do zlata či ropy10. 7. 2017 • Stále více Čechů se přesvědčuje o tom, že výnosně se dá investovat nejen do akcií či dluhopisů, ale také do komodit, jako jsou zlato, ropa, diamanty, šperky, a třeba i do obrazů, vína, kávy, nebo dokonce čokolády.

    5 minut čtení na novinky.cz

    patria.czZa kolik nyní nakupovat zlato?

    Za kolik nyní nakupovat zlato?5. 7. 2017Zlato se bude v nejbližší budoucnosti pravděpodobně obchodovat mezi 1 200 až 1 300 dolary za unci s tím, jak se jeho cena orientuje podle posunu amerických reálných úrokových sazeb.

    1 minuta čtení na patria.cz

    patria.czCo když Fed povede Ivanka Trump, akcie padnou o čtvrtinu a zlato zpevní o půlku?

    Co když Fed povede Ivanka Trump, akcie padnou o čtvrtinu a zlato zpevní o půlku?3. 7. 2017 • Tři otázky v titulku si kladou respektovaný ekonom UBS Paul Donovan a bývalý republikánský kongresman a libertarián Ron Paul. Co tedy máme čekat?Nejméně jedno zvýšení sazeb amerického Fedu v letošním roce očekává ekonom UBS Paul Donovan.

    1 minuta čtení na patria.cz

    roklen24.czZlato jako ochrana před inflací? Mnohem lepší je měď

    30. 6. 2017Zlato je po staletí zahrnuto v portfoliích investorů, kteří se obávají nejrůznějších finančních rizik. Dokonce i největší světové centrální banky ho nakupují jako rezervní aktivum. Problém ale nastává v momentě, kdy přijde inflace. V tu chvíli je mnohem lepší přesedlat ze zlata na měď.

    5 minut čtení na roklen24.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).