ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czRusko navýšilo zlaté rezervy, Čína dál mlčí

    Rusko navýšilo zlaté rezervy, Čína dál mlčí26. 6. 2017 • Ruská centrální banka zaznamenala v květnu nárůst zásob zlata. Byl to již pátý měsíc v řadě, kdy Rusové posilovali svůj zlatý poklad. Oproti dubnovému nárůstu o 6,2 tuny byl květen s růstem o 21,8 tuny podstatně výživnější. Přesto zůstává tato převážně asijská země se zlatými rezervami 1708 tun (přes celkový letošní nárůst okolo sta tun) mezi světovými držiteli zlata na šestém místě za další asijskou velmocí Čínou. Ruské zásoby nejvzácnějšího kovu jsou stále zhruba na padesáti procentech německých rezerv.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    moneymag.czZájem o zlato je rekordní

    Zájem o zlato je rekordní13. 6. 2017 • Česká společnost Golden Gate CZ prodala za letošních 10 měsíců investiční drahé kovy za 3 miliardy Kč. To představuje meziroční nárůst tržeb o 110 procent. Firma prodala za toto období 1 428 kg investičního zlata, 37 tun stříbra a 21 kg platiny.

    2 minuty čtení na moneymag.cz

    moneymag.czJe zlato opravdu sázka na jistotu?

    Je zlato opravdu sázka na jistotu?13. 6. 2017Zlato, bezpečné vládní dluhopisy a některé měny, například americký dolar. Ty všechny jsou často vnímány jako bezpečná volba pro období recese. V tuto dobu je totiž zachování kapitálu najednou důležitější než jeho zhodnocování, informuje Ole Hansen, hlavní komoditní stratég Saxo Bank.

    3 minuty čtení na moneymag.cz

    patria.czSurovina, před kterou letos bledne i zlato

    Surovina, před kterou letos bledne i zlato12. 6. 2017 • Vlastníte zlatý prut a považujete zlato za dobrou investici mezi komoditami? Daleko lepší výsledky než tato má letos jiná komodita. Palladium je od začátku roku zatím vyšší o zhruba 32 procent.

    1 minuta čtení na patria.cz

    roklen24.czVí něco, co my ne? Miliardáři začínají kupovat zlato

    11. 6. 2017 • Není investor jako investor a nejlepší je učit se od těch nejúspěšnějších. Ray Dalio nebo Stan Druckenmiller jsou profesionální obchodníci s analytickými týmy, kteří se umí ponořit hluboko do komplexnosti a jemných nuancí trhu. Teď vkládají nemalou část svých prostředků do zlata. Infografiku, která zodpoví „proč“, přinesl Visual Capitalist.

    2 minuty čtení na roklen24.cz

    roklen24.czIn Gold We Trust: Cena zlata může vystřelit na 5000 dolarů

    7. 6. 2017 • Recese americké ekonomiky se nezadržitelně blíží, otázkou už není ani tak zda, jako spíše kdy k tomu dojde. Důvěra v centrální banky je ohrožena, úroveň zadlužení nekontrolovatelně roste a finančním trhům hrozí výrazné šoky. To jsou vyhlídky, které představila lichtenštejnská investiční společnost Incrementum v aktuální verzi celosvětově nejčtenější zprávy o zlatu nazvané „In Gold We Trust“. Investorům však nabízí východisko. Tím, komu se v tomto pochmurném výhledu blýská na zlaté časy, je…

    4 minuty čtení na roklen24.cz

    patria.czZlato může letos stoupnout i na čtyřletá maxima. Fed ale nesmí zlobit

    Zlato může letos stoupnout i na čtyřletá maxima. Fed ale nesmí zlobit5. 6. 2017 • Cena zlata se vyhoupla nejvýše za posledních šest týdnů, a další růst by ji letos mohl dostat i na čtyřletá maxima. Americká centrální banka po slabších datech z domácího trhu práce totiž pravděpodobně nezrychlí tempo zvyšování výpůjčních nákladů, přepokládají analytici z poradenské společnosti Metals Focus.

    1 minuta čtení na patria.cz

    patria.czZlato září. Trumpův skandál se rozrůstá

    Zlato září. Trumpův skandál se rozrůstá17. 5. 2017 • Trumpův skandál pomáhá zlatu. Cena žlutého kovu roste dnes pátý den za sebou, nejdéle za poslední měsíc. Od začátku roku je zlato zatím dražší o více než 8 procent.

    1 minuta čtení na patria.cz

    roklen24.czKdo doopravdy kontroluje cenu zlata a stříbra?

    5. 5. 2017 • Někteří analytici se domnívají, že tržní cenu drahých kovů ovládají centrální banky v čele s americkým Fedem. Ten prý může zařídit, aby cena zlata vystoupala, anebo aby spadla až k nule, kdykoli se mu to hodí. Avšak data tvrdí něco jiného. Kdo doopravdy kontroluje cenu zlata i stříbra? To prozradil server SRSroccoReport.com.

    2 minuty čtení na roklen24.cz

    novinky.czPo útoku USA na Sýrii zdražila ropa a zlato

    Po útoku USA na Sýrii zdražila ropa a zlato7. 4. 2017 • Po útoku Spojených států na vojenskou základnu v Sýrii v pátek stouply ceny ropy. Zdražují také tzv. bezpečná aktiva, jako zlato nebo japonský jen, uvedl server BBC. Dolar mírně oslabil.

    1 minuta čtení na novinky.cz

    patria.czÚder v Sýrii vytáhl zlato. Je nejdražší od šoku po Trumpově zvolení

    Úder v Sýrii vytáhl zlato. Je nejdražší od šoku po Trumpově zvolení7. 4. 2017 • Americký úder v Sýrii nezůstal bez odezvy na zlatě. Žlutý kov se dnes dostal na nejvyšší hodnoty za pět měsíců, přičemž na cestě vzhůru dokázal prolomit důležitou technikou hranici.

    1 minuta čtení na patria.cz

    patria.czZlato je na cestě k nejlepšímu kvartálu za poslední rok

    Zlato je na cestě k nejlepšímu kvartálu za poslední rok31. 3. 2017 • Končící čtvrtletí by pro zlato mohlo být nejlepší za poslední rok. Na spotovém trhu se žlutý kov naposledy obchodoval kolem 1 245 dolarů za unci, což oproti předešlému závěru znamená zhruba čtvrtprocentní nárůst.

    1 minuta čtení na patria.cz

    novinky.czSalvador jako první země na světě zakázal těžbu kovů

    Salvador jako první země na světě zakázal těžbu kovů30. 3. 2017 • Salvador se stal první zemí světa, která na celém svém území zakázala těžbu kovů. Středeční rozhodnutí salvadorského kongresu přišlo po dlouhotrvajícím sporu s kanadsko-australskou firmou OceanaGold kvůli ekologicky spornému projektu na těžbu zlata, uvedl ekonomický list Financial Times. Salvador je nejmenší zemí Střední Ameriky.

    2 minuty čtení na novinky.cz

    ihned.czZ berlínského muzea ukradli pamětní stokilovou zlatou minci. Její hodnota je přes sto milionů

    Z berlínského muzea ukradli pamětní stokilovou zlatou minci. Její hodnota je přes sto milionů27. 3. 2017 • V centru Berlína odnesli neznámí pachatelé stokilovou minci, její cena na trhu by se mohla jen na základě hmotnosti zlata pohybovat v přepočtu kolem sta milionů korun. Ukradli pamětní minci Big Maple Leaf s portrétem britské královny Alžběty II. na jedné a javorovým listem na druhé straně. Pět zlatých mincí Big Maple Leaf odlitých ze zlata o ryzosti 99,999 procenta obsahu zlata v kovu vyrazila kanadská královská mincovna v roce 2007.

    1 minuta čtení na ihned.cz

    roklen24.czFed úřaduje a stříbro poráží zlato na celé čáře

    16. 3. 2017 • Investory do stříbra čekají, na rozdíl od jejich zlatých protějšků, velice úspěšné časy. Alespoň takhle to předpovídají analytici agentury Bloomberg po včerejším zasedání Fedu. Americká centrální banka totiž změnou monetární politiky opět nastartovala růst cen vzácných kovů.

    2 minuty čtení na roklen24.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).