ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    roklen24.czFed úřaduje a stříbro poráží zlato na celé čáře

    16. 3. 2017 • Investory do stříbra čekají, na rozdíl od jejich zlatých protějšků, velice úspěšné časy. Alespoň takhle to předpovídají analytici agentury Bloomberg po včerejším zasedání Fedu. Americká centrální banka totiž změnou monetární politiky opět nastartovala růst cen vzácných kovů.

    2 minuty čtení na roklen24.cz

    patria.czTýden technicky: Tento týden je ropa a zlato na červené cestě, která nemusí být ještě u konce

    Týden technicky: Tento týden je ropa a zlato na červené cestě, která nemusí být ještě u konce10. 3. 2017 • Americký trh práce tento týden nezklamal a i páteční data potvrzují silný přírůstek zaměstnaných. Ke konci druhého březnového týdne však mírně překvapila ECB, která zdá se přelaďuje na jestřábí notu, i když se Mario Draghi snažil své výroky korigovat.

    1 minuta čtení na patria.cz

    patria.czZlato je pod 1. 200 dolary. O dvě stovky letos zdraží, čeká Bank of America

    Zlato je pod 1. 200 dolary. O dvě stovky letos zdraží, čeká Bank of America10. 3. 2017Zlato má za sebou špatný týden. Cena žlutého kovu se dostala až pod 1 200 dolarů za unci, a prolomila tak psychologickou hranici, pod kterou se dostala naposledy na konci ledna.

    1 minuta čtení na patria.cz

    patria.czVíkendář: Nová zlatá horečka na rozvíjejících se trzích?

    Víkendář: Nová zlatá horečka na rozvíjejících se trzích?4. 3. 2017 • Zhruba před rokem měla brazilská těžební společnost Vale velké problémy, protože ceny železné rudy se nacházely na historických minimech. A Čína, která je hlavním trhem, na kterém tato společnost závisí, budila obavy z nekontrolovaného propadu.

    1 minuta čtení na patria.cz

    patria.czBitcoin už je dražší než unce zlata

    Bitcoin už je dražší než unce zlata3. 3. 2017 • Hodnota kybernetické měny bitcoin poprvé překonala cenu jedné unce zlata. Na konci čtvrtečního obchodování se jeden bitcoin prodával za 1268 dolarů, zatímco zlato stálo 1233 USD za troyskou unci.

    1 minuta čtení na patria.cz

    patria.czZlato je nejvýše od Trumpova týdne vítězství

    Zlato je nejvýše od Trumpova týdne vítězství24. 2. 2017Zlato se vyhouplo nad 1 250 dolarů, nejvýše od týdne, kdy byl Donald Trump zvolen americkým prezidentem. Nárůst má dva hlavní důvody: politickou nejistotu, která investory žene do bezpečných aktiv, a vývoj kurzu amerického dolaru, který se po po středečním zveřejnění zápisků z posledního zasedání měnového výboru Fedu ocitl pod tlakem.

    1 minuta čtení na patria.cz

    patria.czTýden technicky: Zlato prorazilo technickou úroveň 1 250 USD za unci

    Týden technicky: Zlato prorazilo technickou úroveň 1 250 USD za unci24. 2. 2017Zlatu se závěrem týdne podařilo prorazit hodnotu 1 250 USD za trojskou unci, což mu může otevřít cestu k dalším ziskům. Naopak dnes se nevede dobře akciím, které zahajují drobnou korekcí.

    1 minuta čtení na patria.cz

    patria.czZlato se chová divně. Úřaduje velký kupec?

    Zlato se chová divně. Úřaduje velký kupec?21. 2. 2017 • Růst sazeb Fedu, špatně pro zlato. Jenže tato obecná poučka v poslední době opakovaně neplatí. Neplatila v prosinci 2015, neplatí od konce roku 2016.

    1 minuta čtení na patria.cz

    informuji.czZlato: těžební skandál v hlavní roli s Matthewem McConaugheym

    Zlato: těžební skandál v hlavní roli s Matthewem McConaugheym18. 2. 2017 • Recenze: Když si něco hodně, opravdu hodně přejete, a alespoň náznakem se to splní, nebudete si přece ověřovat fakta a snažit se to zpochybnit. Byli byste sami proti sobě. A o tom je Zlato - o obrovském průšvihu, který začal obyčejnou touhou vykopat ze země něco, co tam možná vůbec není.

    1 minuta čtení na informuji.cz

    patria.czEvropská nejistota: Katalyzátor pro zlato?

    Evropská nejistota: Katalyzátor pro zlato?17. 2. 2017 • Pro zlato by letošní rok mohl představovat změnu. Zatímco v minulých letech cenou dění v Číně, Indii a v USA, letos by se investoři mohli zajímat z jiného popudu.

    2 minuty čtení na patria.cz

    patria.czChuť riskovat vede investory od dluhopisů k akciím a od zlata k dolaru

    Chuť riskovat vede investory od dluhopisů k akciím a od zlata k dolaru13. 2. 2017 • Na finančních trzích dnes zavládla pozitivní nálada vůči riziku. Akcie stoupají, a to v případě amerických burz na nová maxima. Evropské indexy zase vykazují za dnešek vyšší tempo růstu.

    1 minuta čtení na patria.cz

    novinky.czČNB rozpouští zlatý poklad

    ČNB rozpouští zlatý poklad10. 2. 2017 • Český zlatý poklad, který se vytvořil po vzniku naší státnosti i s pomocí národní sbírky a je od počátku jejím symbolem, se nenápadně a v tichosti rozpouští. Česká národní banka (ČNB) zlaté rezervy rozprodává na mince, které si kupují soukromí investoři.

    1 minuta čtení na novinky.cz

    patria.czChaos kolem Trumpa znamenal body plus pro zlato

    Chaos kolem Trumpa znamenal body plus pro zlato31. 1. 2017 • Úspěšný měsíc se slušným finišem, takový může být první měsíc roku pro zlato. Žlutý kov těžil z nervozity z nového amerického prezidenta Donalda Trumpa a dokázal se vyhoupnout nad 1 200 dolarů za unci.

    2 minuty čtení na patria.cz

    patria.czNervozita finančních trhů táhne vzhůru jen a zlato

    Nervozita finančních trhů táhne vzhůru jen a zlato30. 1. 2017 • Finanční trhy na začátku týdne vstřebávaly další z výnosů amerického prezidenta, který omezuje imigraci. Trhy ho nesou nelibě vzhledem k tomu, že jde o další krok, který sleduje budování bariér, zatímco podpora ekonomiky zatím tak konkrétní není.

    1 minuta čtení na patria.cz

    sputniknews.comPo výrocích Trumpa dolar vůči světovým měnám zlevňuje, zlato naopak zdražuje

    Po výrocích Trumpa dolar vůči světovým měnám zlevňuje, zlato naopak zdražuje22. 1. 2017 • V úterý kurz dolaru začal vůči většině světových měn vykazovat negativní dynamiku. Stalo se tak po prohlášení prezidenta USA Donalda Trumpa týkajícího se měnové politiky Federálního rezervního systému (FED). Svědčí o tom výsledky dražeb.

    1 minuta čtení na sputniknews.com
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).