ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    patria.czTichá zlatá rally a její dvojí hrozba

    Tichá zlatá rally a její dvojí hrozba6. 10. 2017 • Koktejl geopolitických rizik a slabší dolar napomohly tomu, že žlutý kov od začátku roku do začátku září zdražil o zhruba 15 procent. Svou roli mohl sehrát i Vladimir Putin, respektive ruská centrální banka, která zlato skupovala takovým tempem, že jeho podíl v ruských devizových rezervách je nejvyšší za 17 let Putinovy vlády. Jenom ve druhém čtvrtletí připadlo 38 procent veškerého zlata nakoupeného centrální bankami právě té ruské. Ruští centrální bankéři tudíž pomocí zlatých nákupů mohou zvyšovat devizové rezervy, aniž by se mohli uchylovat k nákupům zahraničních měn.

    3 minuty čtení na patria.cz

    blesk.czMarta Kubišová si v Jablonci vyrazila zlaťák se svou podobou

    5. 10. 2017 • Zpěvačka Marta Kubišová si dnes v České mincovně v Jablonci nad Nisou vyrazila zlaťák se svou podobou. Jde už o šestou ražbu ze série Slavíci ve zlatě, kterou mincovna vydává jako poctu českým pěveckým legendám. Své podoby ve zlatě už se v minulých letech dočkali Lucie Bílá, Hana Zagorová, Karel Gott, Waldemar Matuška, Miro Žbirka, a na jaře příštího roku je v plánu poslední medaile kolekce s portrétem Petra Jandy.

    3 minuty čtení na blesk.cz

    roklen24.czTři argumenty proti zlatu a proč jsou to nesmysly

    Tři argumenty proti zlatu a proč jsou to nesmysly4. 10. 2017Zlato má tu výhodu, že se jeho cena pohybuje víceméně inverzně vzhledem k akciovým trhům, a tak se může stát bezpečným přístavem v případě vypuknutí finanční krize. Díky jeho omezenému množství a určité představě vnitřní hodnoty však stále mnoho ekonomů nostalgicky vzpomíná na časy, kdy zlato plnilo spíše funkci peněz než funkci investice. Jaké však dnes existují argumenty proti zlatu a zlatému standardu?

    3 minuty čtení na roklen24.cz

    investicni-zlato-tv.czVýhledy zlata-čínský model obchodu s ropou

    3. 10. 2017 • Poprvé od roku 1971-po 41 letech  se stane měnové zlato opět součástí  mezinárodních obchodních transakcí.

    3 minuty čtení na investicni-zlato-tv.cz

    webnoviny.skCenám ropy sa darilo, ale zlato zlacnelo

    1. 10. 2017 • Cenám drahých kovov sa nedarilo. Zlato si v piatok odpísalo 3,90 USD a uzavrelo na úrovni 1 284,80 USD za uncu. Striebro zlacnelo o 17 centov na hodnotu 16,68 USD za uncu.

    1 minuta čtení na webnoviny.sk

    euro.cz9 rad kam investovat, než přijde finanční krize. Díl II.

    30. 9. 2017 • V druhé části třídílného investičního seriálu si představíme pět konzervativních strategií, které se mohou vyplatit v případě nové finanční krize. Ta může v době extrémně dlouhého růstu burzy a nafukování dluhové bubliny přijít prakticky kdykoliv.

    6 minut čtení na euro.cz

    e15.czMartin Burda: Zlato? Pozor na marže obchodníka

    Martin Burda: Zlato? Pozor na marže obchodníka29. 9. 2017 • Zajímá mě, jak výhodné je investovat do zlata. Doporučil byste spíše zlaté slitky, nebo mince? U čeho lze dosáhnout lepšího zhodnocení?

    2 minuty čtení na e15.cz

    patria.czŠpatné zprávy vyprchaly. Zlato se prodává, dolar jede dál

    Špatné zprávy vyprchaly. Zlato se prodává, dolar jede dál26. 9. 2017 • V průběhu dnešního obchodního dne vyprchaly negativní zprávy ze včerejška. Reakce na další výhrůžky KLDR nebyla prudká, výprodeje technologických akcií se zastavily a následuje odraz mírně výš, nová data náladu nezkazila.

    4 minuty čtení na patria.cz

    national-geographic.czV oceánech je zlato za 771 bilionů dolarů. Nikdo však netuší, jak ho získat

    V oceánech je zlato za 771 bilionů dolarů. Nikdo však netuší, jak ho získat25. 9. 2017 • Ve vodě se ukrývá dohromady asi 20 milionů tun zlata. Kvůli jeho koncentraci je však velmi obtížné ho "vytěžit". Během zlaté horečky se objevil nápad, který nadchnul bohaté investory, ale ne na dlouho.

    3 minuty čtení na national-geographic.cz

    tyden.czPašoval kilo zlata v konečníku. Odhalili ho, protože divně chodil

    Pašoval kilo zlata v konečníku. Odhalili ho, protože divně chodil25. 9. 2017 • Kuriózní případ řešila policie na Srí Lance. Na letišti zadržela muže, který se snažil propašovat do Indie zlato a šperky ve svém konečníku. Zabavené zlato vážilo skoro celý kilogram. O události informoval britský server BBC.

    2 minuty čtení na tyden.cz

    ahaonline.czNěmec tvrdí: U českých hranic je nacistické zlato!

    Němec tvrdí: U českých hranic je nacistické zlato!25. 9. 2017 • Německý hledač pokladů tvrdí, že poblíž bavorské vesnice Arrach, pouhých 15 km od českých hranic, je zakopán nacistický poklad. Prý ho ale nemůže vykopat, protože mu to majitel pozemků nedovolí.

    6 minut čtení na ahaonline.cz

    national-geographic.czV oceánech je zlato za 771 bilionů dolarů. Nikdo však netuší, jak ho získat

    V oceánech je zlato za 771 bilionů dolarů. Nikdo však netuší, jak ho získat25. 9. 2017 • Ve vodě se ukrývá dohromady asi 20 milionů tun zlata. Kvůli jeho koncentraci je však velmi obtížné ho "vytěžit". Během zlaté horečky se objevil nápad, který nadchnul bohaté investory, ale ne na dlouho.

    3 minuty čtení na national-geographic.cz

    patria.czZlato táhne dolů dražší dolar s vyššími výnosy

    Zlato táhne dolů dražší dolar s vyššími výnosy21. 9. 2017 • Dnešní obchodování ještě ovlivnilo včerejší zasedání Fedu. V některých případech dobíhala reakce trhů, které už byly včera večer zavřené, leckde už šlo pouze o dozvuky, případně o korekci prvotního pohybu.

    5 minut čtení na patria.cz

    roklen24.czVojtěch Benda (ČNB): Zlatý poklad je mýtus

    19. 9. 2017 • Česká národní banka se koncem 90. let zbavila většiny svých zlatých rezerv. Zlato totiž již několik desítek let nehraje v měnové politice roli, říká člen bankovní rady ČNB Vojtěch Benda v druhé části rozhovoru na téma devizové rezervy. Diskusi o nákupu zlata v příhodnou chvíli se přesto nebráním, i když by jeho bezpečný podíl na devizových rezervách ČNB nikdy neměl překročit tři procenta, dodává Benda.

    7 minut čtení na roklen24.cz

    novinky.czČNB by měla výrazně navýšit rezervy zlata, shodují se ekonomové

    ČNB by měla výrazně navýšit rezervy zlata, shodují se ekonomové19. 9. 2017 • Česká národní banka by měla navýšit objem zlatých rezerv ze současných deseti tun nejméně na několikanásobek, myslí si ekonomové oslovení Novinkami. Jde podle nich o vhodný krok ve chvíli, kdy objem devizových rezerv nabobtnal kvůli intervencím.

    3 minuty čtení na novinky.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).