ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czProfesor vyčetl z písně skrýš zlatého pokladu, který nikdo nehledá

    Profesor vyčetl z písně skrýš zlatého pokladu, který nikdo nehledá13. 10. 2017 • Po New Foundlandu, ostrovu u východního pobřeží Kanady, dodnes kolují barvité zkazky o pirátu Peteru Eastonovi a jeho legendárním zlatém pokladu. Místo aby po něm pátrali, místní si o něm už celé věky jen vyprávějí. Teď se však možná úplně všechno změní: vysokoškolský profesor prý rozluštil jinotaje písně o nepolapitelném námořním lupiči a už tuší, kam kapitán plavidla s lebkou a zkříženými hnáty na vlajce ukradené zlato schoval.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    zlataky.czProdukce zlatých mincí světových mincoven, Perth Mint vs. US Mint

    12. 10. 2017 • Podle dostupných informací byl měsíc září opět pro australskou mincovnu úspěšnější než pro americkou. Mincovna Perth Mint vyprodukovala v měsíci září šestkrát více zlatých mincí (v Oz), než americká mincovna. Australská mincovna vyprodukovala 46 415 uncí zlata naopak americká US Mint pouze 8 000 uncí.

    2 minuty čtení na zlataky.cz

    sputniknews.comArcheologové našli zlatou špičku jedné z posledních egyptských pyramid

    Archeologové našli zlatou špičku jedné z posledních egyptských pyramid12. 10. 2017 • Archeologové ze Švýcarska a Francie našli v Sakkáře, v jednom z pyramidových údolí, zlatou špičku pyramidy, která zdobila hrobku matky Pepi II., jednoho z posledních faraonů Staré říše, uvádí Ministerstvo pro záležitosti starodávného Egypta.

    21 minut čtení na sputniknews.com

    zlato.czDalší miliardy dolarů šly v září do zlata

    Další miliardy dolarů šly v září do zlata12. 10. 2017 • Americká akciová burza je na rekordních maximech, volatilita na rekordních minimech a bitcoin je považován za bezpečné útočiště budoucnosti. V této situaci je těžké si představit, že by investoři kupovali zlato. Nicméně bezpočet investorů z celého světa to dělá, což naznačuje, že žlutý kov neztrácí svůj lesk přesto, že na finančním trhu je investice do zlata obecně považována za nevýnosnou. Vědí investoři něco, co média a veřejnost nevědí? Nebo něco tuší?

    1 minuta čtení na zlato.cz

    kurzy.czVyšehradské fórum 2017: O kolapsu měn a civilizací

    11. 10. 2017 • Dnešní svět se nachází na rozhraní a je třeba hledat prostředky pro zajištění stability a resilience pro případ náhlé ztráty složitosti systému. Na základě dlouhodobých časových řad se jako nejspolehlivější jeví specifické komodity jako např. zlato, stříbro apod. Nezapomínejme na to, co se dělo před pouhými několika lety v Argentině,“ připomíná profesor Bárta.

    6 minut čtení na kurzy.cz

    kurzy.czRanní přehled: akciový a devizový trh, významné události

    11. 10. 2017 • USA Dow Jones: 22,831 (+0.3%); S&P500: 2,551 (+0.2%); Nasdaq: 6,587 (+0.1%)Akcie na Wall Street se s mírnými zisky dokázaly vyšplhat na nová historická maxima. Sentimentu pomohla vzhůru při nedostatku makrodat především rostoucí cena ropy (WTI 2,7 %, 50,92 USD) a s ní sektor energií. Černé zlato těží z odhodlání OPECu a Ruska pokračovat v těžebních limitech. Největší zisky si mezi indexy nakonec připsal Dow Jones (0,31 %, 22 830,68 b.) v čele s akciemi spol. Wal-Mart (4,47 %, 84,13 USD). Maloobchodní řetězec představil program zpětného odkupu akcií v hodnotě 20 mld. USD a plán na zvýšení online tržeb na příští rok o 40 %. Zlato (0,31 %, 1 288,03 USD) pokračovalo v růstu s oslabujícím dolarem, který reaguje negativně na spor prezidenta Trumpa a republikánského senátora Boba Corkera ohledně výše amerického dluhu kvůli chystané daňové reformě.

    6 minut čtení na kurzy.cz

    ceskenoviny.czStudie: Ve švýcarských odpadních vodách jsou kila zlata a stříbra

    Studie: Ve švýcarských odpadních vodách jsou kila zlata a stříbra11. 10. 2017 • Do švýcarských čističek odpadních vod podle ústavu Eawag ročně doputuje 3000 kilogramů stříbra a 43 kilogramů zlata. Hodnota těchto kovů se pohybuje kolem 1,5 milionu franků (33,7 milionu Kč). V některých čističkách v jihošvýcarském kantonu Ticino je dokonce koncentrace zlata tak vysoká, že by se ho podle vědců zřejmě vyplatilo ze splašků získávat.

    2 minuty čtení na ceskenoviny.cz

    eurodenik.czVe švýcarských kanálech se podle vědců nachází zlato v hodnotě až 40 milionů Kč

    1 minuta čtení na eurodenik.cz

    roklen24.czKde hledat zlato a stříbro? Švýcarskými kanály teče po kilech...

    2 minuty čtení na roklen24.cz

    forbes.czForbes Espresso: Kolik zlata je ve švýcarských kanálech

    1 minuta čtení na forbes.cz

    nova.czVe Švýcarsku skončí tisíce kil zlata ve splašcích! Mohli by ho rýžovat

    5 minut čtení na nova.cz

    hnonline.skŠvajčiari ročne vypustia do odpadových vôd zlato a striebro za milión eur

    8 minut čtení na hnonline.sk

    tyden.czŠvýcarsko by mohlo zlato a stříbro "těžit" ze splašků

    2 minuty čtení na tyden.cz

    enviweb.czVe švýcarských odpadních vodách jsou kila zlata a stříbra, ukázala studie

    1 minuta čtení na enviweb.cz

    finance.czInflace je tu. Zlato skupují banky i drobní investoři

    Inflace je tu. Zlato skupují banky i drobní investoři10. 10. 2017 • Po zlatých cihličkách nebo sběratelských mincích je vysoká poptávka, a to kvůli inflaci i nejistotě ekonomického vývoje. Cena drahého kovu je vyšší, i když netrhá rekordy jako loni. I to investory láká.

    1 minuta čtení na finance.cz

    finance.czAmerické akciové trhy mírně korigují.

    9. 10. 2017 • V pondělní seanci se americké akciové trhy pohybují lehce v červeném teritoriu. Index Dow Jones se nachází lehce v červeném se ztrátou 0,03% a širší S&P 500 koriguje a je slabší o 0,08%. Aktivita na trzích je zatím nižší, protože americké, kanadské a japonské trhy mají dnes bankovní prázdniny a to z důvodů tamních svátků. I přes americký svátek „ Columbus Day “ však zůstávají US trhy otevřené. Investoři zatím vyčkávají na středeční zápis z posledního zasedání FEDu a také důležitá pro jejich rozhodování bude v tomto týdnu páteční statistika vývoje americké inflace a report maloobchodních tržeb. Určitým rizikem tohoto týdne bude také situace mezi USA a Severní Koreou, jež se přenáší na půdu OSN, které bude muset přijmout určitá opatření a zklidnit situaci na diplomatickém poli.

    4 minuty čtení na finance.cz

    enviweb.czVliv státu na nakládání se strategickými surovinami se má zvýšit

    9. 10. 2017 • Vliv státu na nakládání se strategickými nerostnými surovinami v Česku se má zvýšit. Pomoci s tím mají státní podnik Diamo a Česká geologická služba (ČGS). Vyplývá to ze zprávy o nutnosti zajištění ekonomických zájmů státu v této oblasti, kterou ve středu projedná vláda. S předložením materiálu nesouhlasí Těžební unie. V připomínkách k dokumentu uvedla, že jde o nepřiměřené omezování podnikatelského prostředí. Členy sdružení je přes 100 společností z oboru.

    4 minuty čtení na enviweb.cz

    novinky.czStát chce dostat strategické suroviny pod kontrolu

    2 minuty čtení na novinky.cz

    kurzy.czVyšehradské fórum 2017: Euro je na pokraji kolapsu, šíří problémy v EU

    Vyšehradské fórum 2017: Euro je na pokraji kolapsu, šíří problémy v EU8. 10. 2017 • Euro je na pokraji kolapsu a je čas, aby Evropská centrální banka odhalila stav ekonomiky. Evropská měna je sužovaná skandály a země Eurozóny čelí bezprecedentním dluhům, zaznělo na konferenci Vyšehradské fórum 2017 v pražském Kongresovém centru.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    kurzy.czDrahé kovy jsou lepší než virtuální měny

    Drahé kovy jsou lepší než virtuální měny7. 10. 2017 • Podle analytiků Godlman Sachs mají zlato a drahé kovy obecně ve věku virtuálních měn investorům stále co nabídnout, zůstávají relevantní třídou aktiv a neměly by chybět v žádném seriózním portfoliu.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    kurzy.czDrahé kovy mají i v době virtuálních měn stále co nabídnout

    Drahé kovy mají i v době virtuálních měn stále co nabídnout7. 10. 2017 • Podle analytiků Godlman Sachs mají zlato a drahé kovy obecně ve věku virtuálních měn investorům stále co nabídnout, zůstávají relevantní třídou aktiv a neměly by chybět v žádném seriózním portfoliu.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    e15.czRusko masivně nakupuje zlato, má největší zásoby za celou Putinovu éru

    Rusko masivně nakupuje zlato, má největší zásoby za celou Putinovu éru7. 10. 2017 • Ruská federace dosáhla vrcholu svých zlatých rezerv za posledních 17 let, kdy je v čele země Vladimir Putin. Jen ve druhém čtvrtletí si Rusko připočetlo 38 procent zlata nakoupených centrálními bankami.

    3 minuty čtení na e15.cz

    kurzy.czIndický hlad po stříbře aneb další hnací motor pro růst ceny

    6. 10. 2017 • Ve východních zemích, a to především v zemích Asie, je všeobecně známá obliba žlutého kovu. Kultura, myšlení lidí, historický vývoj atd., to vše vytváří...

    1 minuta čtení na kurzy.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).