ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    kurzy.czZlato zažívá pullback ze svého rekordního maxima

    Zlato zažívá pullback ze svého rekordního maxima19. 3. 2024 • Po hlubokém proražení 50denního jednoduchého klouzavého průměru (SMA) zažilo zlato mohutný vzestup a na začátku března dosáhlo nového historického maxima 2 195 bodů. Od té doby však zlato prochází drobnou korekcí směrem dolů, protože se přiblížilo...

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    fxstreet.czZlato zažívá pullback ze svého rekordního maxima

    6 minut čtení na fxstreet.cz

    zlato.czBulhaři jsou prý v lásce ke zlatu třetí v Evropě. Opravdu?

    Bulhaři jsou prý v lásce ke zlatu třetí v Evropě. Opravdu?18. 3. 2024 • Bulharsko se údajně ukazuje jako překvapivý lídr v oblasti vlastnictví zlata obyvatelstvem. Podle tamního finančního experta Maxe Baklayana si zajistilo si pozici mezi třemi nejlepšími zeměmi v Evropě, pokud jde o množství zlata na hlavu. Jenže přesná čísla expert neuvádí, takže jej musíme brát s rezervou.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    seznam.czVenezuela má největší zlaté rezervy v Latinské Americe

    Venezuela má největší zlaté rezervy v Latinské Americe18. 3. 2024 • Přestože zlato již neslouží k zajištění měny, většina národních bank stále uchovává nemalé zlaté rezervy.

    1 minuta čtení na seznam.cz

    kryptomagazin.czBitcoin již překonal zlato v alokaci portfolia investorů banky JPMorgan

    Bitcoin již překonal zlato v alokaci portfolia investorů banky JPMorgan18. 3. 2024 • Analytici JPMorgan uvedli, že po zohlednění volatility již alokace bitcoinu v portfoliích investorů předstihla alokaci zlata.

    1 minuta čtení na kryptomagazin.cz

    kryptomagazin.czJak na investice do zlata: Kde zlato bezpečně koupit v roce 2024

    Jak na investice do zlata: Kde zlato bezpečně koupit v roce 202418. 3. 2024 • Investice do zlata mohou investorům pomoci rozložit své portfolio mezi více druhů aktiv. V tomto článku si tuto komoditu blíže představíme.

    2 minuty čtení na kryptomagazin.cz

    zlato.czZlatá vyhlídka podle JPMorgan Chase? Letos až na 2 500 dolarů za unci

    Zlatá vyhlídka podle JPMorgan Chase? Letos až na 2 500 dolarů za unci17. 3. 2024 • Uprostřed minulého týdne se jedněmi z nejcitovanějších staly výroky Natashy Kanevy, šéfky komoditního výzkumu americké banky JPMorgan Chase v rozhovoru pro Bloomberg TV. Označila zlato za nejlepší komoditu, což vyvolalo diskusi o jeho potenciálu vyšplhat se ještě výš.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czZnamená růst akcií i zlata zároveň bublinu, která splaskne?

    Znamená růst akcií i zlata zároveň bublinu, která splaskne?16. 3. 2024 • V mimořádném finančním jevu jsou ceny akcií i zlata na rekordních výšinách současně, což signalizuje možný neklid na akciových trzích. Historicky zlato sloužilo jako protipól akcií, jako bezpečné úložiště během finančních otřesů. Obvykle získávalo hodnotu, když akcie klesaly, i když se už vyskytly případy, byť vzácné, kdy obě třídy aktiv prudce vzrostly v tandemu.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    kurzy.czBitcoin se blíží magické hranici, následuje ho zlato

    Bitcoin se blíží magické hranici, následuje ho zlato16. 3. 2024 • Bitcoin po překonání rekordu i nadále vykazuje výrazný růst poptávky včetně Česka, kde objemy obchodů rostou dvojciferným tempem. Dalším milníkem bude halving v polovině dubna, nicméně je možné, že ještě do té doby překoná další psychologickou hranici 80

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    roklen24.czZničí bitcoin zlato?

    Zničí bitcoin zlato?15. 3. 2024 • Před akciemi Tesla již varujeme posledních několik měsíců. Je třeba říci, že se naše slova vyplnila. Tesla je letos nejhorší akcií z S&P 500, když od začátku roku odepsala téměř 30 % své hodnoty. Následující kvartál by také nemusel být moc povedený. Co stojí za problémy Tesly? Ještě větší problémy bude patrně mít sociální síť TikTok. Americká sněmovna reprezentantů totiž tento týden schválila zákaz této sociální sítě v USA. Ten ještě není definitivní, zákon musí odsouhlasit senát a podepsat Joe Biden. TikTok by pak měl 6 měsíců na to, aby našel kupce pro svá americká aktiva. Kdo z této situace může vzejít jako vítěz?

    1 minuta čtení na roklen24.cz

    zlato.czFinancial Times: Tajemná eskalace zlata mate analytiky

    Financial Times: Tajemná eskalace zlata mate analytiky14. 3. 2024 • Cena zlata stoupla o sedm procent za týden a dosáhla rekordních hodnot. Dlouholetí pozorovatelé trhu se ale podivují, čím to je. Někteří to připisují očekáváním poklesu úrokových sazeb v USA, což by zvýšilo přitažlivost zlata. Avšak několik komentátorů tvrdí, že žádný z faktorů, které za posledních 16 měsíců vedly k růstu zlata, zřejmě není katalyzátorem této eskalace.

    4 minuty čtení na zlato.cz

    kurzy.czInvestiční aktiva podle návratnosti a rizika měřeného jedním méně obvyklým způsobem. Extrémem bylo zlato i evropské akcie

    Investiční aktiva podle návratnosti a rizika měřeného jedním méně obvyklým způsobem. Extrémem bylo zlato i evropské akcie14. 3. 2024 • Pokud porovnáváme jen návratnost různých investičních aktiv, může se lehce stát, že porovnáváme jablka a hrušky. Pokud se toho chceme vyvarovat, měli bychom zohlednit i rizikovost aktiv.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    patria.czInvestiční aktiva podle návratnosti a rizika měřeného jedním méně obvyklým způsobem. Extrémem bylo zlato i evropské akcie

    1 minuta čtení na patria.cz

    zlato.czAktuální propad ceny zlata by před týdnem byl rekordem

    Aktuální propad ceny zlata by před týdnem byl rekordem13. 3. 2024 • Ještě se nestalo, aby cena unce zlata propadla, a přesto se v Londýně prodávala za víc než 2 160 dolarů, v přepočtu za víc než 50 tisíc korun. A to média psala, jak těžce byl vzácný kov zasažen.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    finex.czZlato na vrcholu! Vše, co potřebujete vědět o jeho aktuálním růstu

    Zlato na vrcholu! Vše, co potřebujete vědět o jeho aktuálním růstu13. 3. 2024 • Ceny zlata prudce vzrostly a dosáhly nových rekordních hodnot. Proč jsou nyní tak vysoko? Co je ovlivňuje? A mohou jít ještě výš?

    2 minuty čtení na finex.cz

    kryptomagazin.czZlato dosáhlo nového historického maxima, poroste jeho cena i nadále?

    Zlato dosáhlo nového historického maxima, poroste jeho cena i nadále?13. 3. 2024 • Potvrzený průlom otevírá dveře k vyšším cenám, a protože šlo o průlom na nová historická maxima, mohlo by se zlato ve střednědobém horizontu posunout mnohem výše.

    1 minuta čtení na kryptomagazin.cz

    zlaterezervy.czCena zlata: nákupní panika na americkém trhu Comex (pravidelná zpráva)

    Cena zlata: nákupní panika na americkém trhu Comex (pravidelná zpráva)12. 3. 2024 • To, co zažíváme v těchto dnech, pokud jde o zlato, je neobvyklé. Minulý týden dosahovala cena zlata každý den nového rekordu. Celkem bylo zaznamenáno dokonce šest rekordních dnů v řadě.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).