ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    kryptomagazin.czCena zlata dosáhla rekordního maxima

    Cena zlata dosáhla rekordního maxima22. 3. 2024 • Ve čtvrtek se zlato dostalo na své historické maximum kolem 2222 dolarů za unci. Reagovalo tak na středeční zasedání FOMC.

    1 minuta čtení na kryptomagazin.cz

    zlato.czI přes rekordní ceny zlatá jízda neskončila, říká Bank of America

    I přes rekordní ceny zlatá jízda neskončila, říká Bank of America22. 3. 2024 • Cena zlata sice spadla z rekordních výšin nad kótou 2 200 dolarů, ale Bank of America si myslí, že další rekordní ceny zlata ještě přijdou. Ve čtvrtek se spotová cena troyské unce zlata vyšplhala na absolutní maximum 2 222,14 amerického dolaru a cena burzovních derivátů zlata dokonce na 2 224,80 dolaru.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    svoboda.infoZlato jako výhodná a bezpečná investice

    22. 3. 2024 • Investice do zlata je často vnímána jako bezpečná operace, zejména v dobách ekonomické nejistoty a nestability. Proč je vlastně investice do zlata považována za bezpečnou investici? Zlato je vnímáno jako hodnota, která umožňuje uchování financí. Z historického hlediska je bráno jako zdroj bohatství a je považováno za jistou formu peněz. Jeho hodnota je v dlouhodobém horizontu relativně stabilní, a to zajišťuje jeho atraktivitu. Zlato drží hodnotu i při inflaci. Když hodnota měny klesá, cena zlata se obvykle zvyšuje.

    6 minut čtení na svoboda.info

    forbes.czCena zlata opět na maximu. Mohou za to kroky Fedu i nákupy od centrálních bank

    21. 3. 2024 • Březnové číslo Forbesu je plné podnikatelů. A dokonce EY podnikatelů roku! Vítěz letošního ročníku Sotirios Zavalianis, příběh jeho i všech dalších finalistů a spousta další silné podnikatelské inspirace. Velká porce je jí rovnou na titulní straně: Ondřeje Kaniu celý život všichni podceňují. Po úspěchu ve školství si ale myslí na další velký zářez. Tentokrát jím má být fotbal. A řekne […]

    10 minut čtení na forbes.cz

    ceskenoviny.czCena zlata se vyšplhala na další rekord, zdolala 2200 USD za troyskou unci

    21. 3. 2024 • Londýn - Cena zlata se dnes vyšplhala na další rekord, zdolala 2200 dolarů (zhruba 51.000 Kč) za troyskou unci (oz; 31,1 gramu). Za jejím růstem stojí zejména vyhlídky na snižování úrokových sazeb ve Spojených státech. Podle analytiků podporují cenu zlata rovněž nákupy tohoto kovu od mnoha centrálních bank, takže existuje prostor pro její další růst, uvedl server americké televize CNBC.

    1 minuta čtení na ceskenoviny.cz

    newstream.czZlato dál pádí vpřed. Jeho hodnota přepsala další rekord

    Zlato dál pádí vpřed. Jeho hodnota přepsala další rekord21. 3. 2024 • Cena zlata se vyšplhala na další rekord, zdolala 2200 dolarů (zhruba 51 tisíc korun) za troyskou unci (oz; 31,1 gramu). Za jejím růstem stojí zejména vyhlídky na snižování úrokových sazeb ve Spojených státech. Podle analytiků podporují cenu zlata rovněž nákupy tohoto kovu od mnoha centrálních bank, takže existuje prostor pro její další růst, uvedl server americké televize CNBC.

    1 minuta čtení na newstream.cz

    fxstreet.czZlato je na rekordu. Co to znamená pro vývoj úroků na hypotékách v Česku?

    20. 3. 2024 • Ekonomové u nás i v zahraničí vedou veledůležitou debatu o možné trvalejší změně úrovně přirozené úrokové míry (r*). Zvyšuje se oproti letům před covidem, nebo ne? Pro její zvýšení hovoří třeba i rekordní zadlužování Spojených států, které tam podle některých expertů staví na hlavu zavedenou logiku provádění monetární politiky. Proti by však měla vypovídat nynější rekordní cena zlata. To žádný úrok nenese. Proč by tedy tolik rostlo, pokud by se nečekal obecný pokles úrokových sazeb a normalizace r*? Jak to tedy je?

    3 minuty čtení na fxstreet.cz

    fxstreet.czZlato je na vzestupu!

    Zlato je na vzestupu!20. 3. 2024 • Bude rok 2024 rokem kovů? Zlato právě dosáhlo nového rekordního maxima díky silné maloobchodní poptávce a rekordním nákupům centrálních bank. S vyhlídkou na snížení sazeb v USA ještě v tomto roce by mohlo dojít k dalšímu posílení.

    3 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czCo vyhnalo cenu zlata tak vysoko?

    Co vyhnalo cenu zlata tak vysoko?20. 3. 2024 • Proč je dnes zlato tak drahé? Co bude s kovem dál? Jasné otázky mají poměrně jasné odpovědi. V březnu cena zlata prudce vzrostla a dosáhla rekordu 2 195 dolarů za unci. Tento prudký skok investory překvapil.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    novinky.czV ruském zlatém dole zůstalo uvězněno 13 horníků

    20. 3. 2024 • Ve zlatém dole Pioněr v ruské Amurské oblasti došlo k závalu. Spojení se třinácti horníky, kteří se v pondělí večer v době neštěstí nacházeli pod zemí, se do úterního rána nepodařilo navázat, informuje ruský list Kommersant.

    1 minuta čtení na novinky.cz

    zlaterezervy.czTrh se zlatem: tento průlom je zatím jednoznačný, zvrátí FED trajektorii zlata? (pravidelná zpráva)

    Trh se zlatem: tento průlom je zatím jednoznačný, zvrátí FED trajektorii zlata? (pravidelná zpráva)19. 3. 2024 • Jak ve svých zprávách opakovaně uvádí významný analytik AG Thorson, nacházíme se na počátku významného "zlomu" ve zlatě podobného tomu z let 2004 - 2006. Jakmile tehdy zlato překonalo cenu 450 dolarů za unci, trh se už nikdy neohlédl zpět.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    fxstreet.czCena zlata stále stoupá. Zásadní vliv na růst má Čína i státní dluh USA

    Cena zlata stále stoupá. Zásadní vliv na růst má Čína i státní dluh USA19. 3. 2024 • Mimořádně silná poptávka po zlatě čínské centrální banky i soukromého sektoru v posledních dvou letech zvyšuje cenu zlata. Ta trhá rekordy a dávno překročila magickou hranici dvou tisíc dolarů za unci. Podle odborníků je to teprve začátek.

    3 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czŠedá eminence zlato

    Šedá eminence zlato19. 3. 2024 • Ekonomické sankce uvalené na Rusko směřují na lodní dopravu a obchod, ale trhu se zlatem se z velké části nedotkly. Po přepadení Ukrajiny přerušila Velká Británie, centrum světového obchodu s fyzickým zlatem, veškerý dovoz zlata z Ruska. Také Spojené státy a Kanada se ruského zlata ani nedotknou. Ale jiné státy zábrany nemají.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    kryptomagazin.czCena zlata pod vlivem politiky Federálního rezervního systému

    Cena zlata pod vlivem politiky Federálního rezervního systému19. 3. 2024 • Primárním účelem držení nebo investování do zlata je chránit své portfolio před vysokou inflací. Zlato bylo považováno za inflační zajištění.

    2 minuty čtení na kryptomagazin.cz

    kryptomagazin.czGrummes: Cena zlata do léta dosáhne 2 535 dolarů

    19. 3. 2024 • Trh se zlatem po dosažení rekordních maxim nadále konsoliduje. Jeden z tržních stratégů uvedl, že drahý kov však zamíří výše.

    1 minuta čtení na kryptomagazin.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).