ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czZlato přeskočilo 2 300 dolarů a experti říkají, že tím to nekončí

    Zlato přeskočilo 2 300 dolarů a experti říkají, že tím to nekončí6. 4. 2024 • V březnu zdražila unce zlata v přepočtu na českou měnu o pět a půl tisíce korun. Předtím se muselo na stejný zisk zlata čekat tři roky. Už jen spatřit cenu 2 300 dolarů za unci v červených číslech je skutečná rarita, nicméně se ukázalo, že i březnový nákup unce zlata za padesát tisíc korun byl už čtvrtého dubna ziskový.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    fajntip.czZlato láká Čechy do světa investic: Proč je teď ten pravý čas koupit?

    Zlato láká Čechy do světa investic: Proč je teď ten pravý čas koupit?6. 4. 2024 • Investice do zlata je veřejností vnímáno jako něco exotického, možná až nejistého a rizikového. Faktem však je, že tento drahý kov neztrácí na své hodnotě a v

    1 minuta čtení na fajntip.cz

    echo24.czJedno aktivum trhá rekordy: zlato

    Jedno aktivum trhá rekordy: zlato5. 4. 2024 • Když se podíváme na finanční trhy posledních dnů, málokteré aktivum – až na jedno – vykazuje v jakémkoliv ohledu nějak extrémní pohyb:

    5 minut čtení na echo24.cz

    faei.czCena zlata stále stoupá. Zásadní vliv na růst má Čína i státní dluh USA

    5. 4. 2024 • Mimořádně silná poptávka po zlatě čínské centrální banky i soukromého sektoru v posledních dvou letech zvyšuje cenu zlata. Ta trhá rekordy a dávno překročila magickou hranici dvou tisíc dolarů za unci. Podle odborníků je to teprve začátek.

    3 minuty čtení na faei.cz

    zlato.czZlatá plachetnice pluje proti větru a nikdo neví proč

    Zlatá plachetnice pluje proti větru a nikdo neví proč5. 4. 2024Zlato píše jeden ze svých nejlepších thrillerů. Nikdo netuší, jak dopadne. Ani nejzasvěcenější dedukce expertů nedokážou spolehlivě odhalit, kdo nebo co extrémní zdražení zlata způsobil a jestli v tom hodlá pokračovat. Ve středu totiž padl další rekord, když cena unce zlata vyskočila na 2 287,38 dolaru. Přitom by dle fundamentů a technických analýz měla propadat. A to dost výrazně.

    4 minuty čtení na zlato.cz

    seznamzpravy.czAkce Turek. Finanční správa zabavila 13 kilogramů zlata a chce je prodat

    Akce Turek. Finanční správa zabavila 13 kilogramů zlata a chce je prodat5. 4. 2024 • Finanční správa České republiky řeší nevšední případ, a to co si počít s 13 kilogramy zabaveného zlata. To si bude moci od pondělí kdokoliv zakoupit v rámci dražby.

    1 minuta čtení na seznamzpravy.cz

    mesec.czFinanční správa vydraží 13 kg zabavených zlatých šperků z Turecka

    1 minuta čtení na mesec.cz

    zlato.czFinanční správa nabídne k prodeji 9000 zabavených zlatých šperků

    2 minuty čtení na zlato.cz

    kurzy.czFinanční správa draží v rámci akce „Turek“ 13 kg zlatých šperků za 32 milionů

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    finex.czCena zlata trhá rekordy, býčí trend na zlatě právě probíhá. Dosáhne zlato do konce roku 3 000 dolarů za unci?

    Cena zlata trhá rekordy, býčí trend na zlatě právě probíhá. Dosáhne zlato do konce roku 3 000 dolarů za unci?5. 4. 2024 • Cena zlata se vyšplhala až nad 2 300 dolarů za unci, což je nový rekord. Trh se zlatem tím zřejmě na první pohled potvrdil pokračující býčí trend.

    2 minuty čtení na finex.cz

    newstream.czZlato láme rekordy. A má před sebou fantastický výhled

    Zlato láme rekordy. A má před sebou fantastický výhled5. 4. 2024Zlato ve čtvrtek překonalo hranici 2 300 dolarů za unci. A drahý kov má před sebou býčí výhled. Do roka by to mohlo podle investičního veterána a ředitele společnosti Swiss Asia Capital Juerga Kienera dotáhnout až na hodnotu 2 600 dolarů.

    1 minuta čtení na newstream.cz

    fxstreet.czZlato za cenu 3 000 dolarů je jen otázkou času

    5. 4. 2024 • Stabilní inflace v USA a dobré ekonomické údaje donutí Federální rezervní systém pokračovat v agresivní měnové politic...

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    e15.czRanní check: Ceny zlata a kakaa trhají rekordy. Banky slaví poplatkové žně

    Ranní check: Ceny zlata a kakaa trhají rekordy. Banky slaví poplatkové žně5. 4. 2024 • Akcie technologické Nvidie se možná díky svému více než osmdesátiprocentnímu letošnímu růstu staly kultem, ještě podstatně zajímavější investiční příběh se ale dal paradoxně najít v hrnku s kakaem. Nejrychleji zdražující komodita světa dala investorům jen od ledna vydělat téměř dvouapůlnásobek vkladu, a za poslední rok pak dokonce takřka 260 procent. Cenový boom je výsledkem souběhu unikátních tržních hrozeb v kombinaci s poptávkovým šílenstvím mistrů čokolády. Ti se totiž obávají, že do svých cukrovinek nezískají dostatek klíčové výrobní suroviny, a raději nakupují kakao v předstihu. A to doslova za každou cenu. 

    3 minuty čtení na e15.cz

    echo24.czJedno aktivum trhá rekordy: zlato

    5. 4. 2024 • Když se podíváme na finanční trhy posledních dnů, málokteré aktivum – až na jedno – vykazuje v jakémkoliv ohledu nějak extrémní pohyb:

    5 minut čtení na echo24.cz

    prahanadlani.czJedno aktivum trhá rekordy: zlato

    1 minuta čtení na prahanadlani.cz

    zlaterezervy.czZlato zůstává silné navzdory rostoucím úrokovým sazbám (pravidelná zpráva)

    Zlato zůstává silné navzdory rostoucím úrokovým sazbám (pravidelná zpráva)4. 4. 2024 • V současné době zažíváme jakousi anomálii - drahé kovy rostou navzdory rostoucím výnosům dluhopisů. "Někdo velký" nakupuje bez ohledu na tradiční vnější faktory.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    stream.czPilíšek: Cena zlata by do čtyř let měla stoupnout minimálně na 3 000 USD za unci

    Pilíšek: Cena zlata by do čtyř let měla stoupnout minimálně na 3 000 USD za unci4. 4. 2024 • Investoři, kteří nakupují fyzické zlato průběžně, se samozřejmě při stoupající ceně mohou zdráhat. Má smysl čekat i na drobné výkyvy ceny níže, typicky se ale situace řečí pravidelnými nákupy, vysvětluje Roman Pilíšek ze společnosti ZLATÉ REZERVY. Shrnul také hlavní faktory za prudkým růstem ceny zlata (plánované uvolňování měnové politiky Fedu, geopolitické konflikty a s nimi související nejistota, nákupy zlata centrálními bankami) a nabídl svůj názor na možný další vývoj kurzu žlutého kovu. Boj s inflací podle něj ani zdaleka nemusí být u konce, pokud Fed bude snižovat sazby tak, jak naznačuje.

    1 minuta čtení na stream.cz

    dumfinanci.czZlato roste, ale proč?

    Zlato roste, ale proč?4. 4. 2024 • Cena zlata dosáhla nového historického maxima a stále roste. V době psaní článku se pohybovala mezi 2280 až 2300 dolarů za trojskou unci. Je to překvapivý vývoj, protože od poloviny roku 2020 do konce října 2023 zlato stagnovalo. Mnozí se domnívají, že zlato dohání inflační vlnu, ale tento pohled je zavádějící.

    2 minuty čtení na dumfinanci.cz

    seznamzpravy.czPozor na zlatou horečku. Vydělat na ní chtějí i nekalí prodejci

    Pozor na zlatou horečku. Vydělat na ní chtějí i nekalí prodejci4. 4. 2024Zlato dále zdražuje a posouvá svá historická cenová maxima. Odborníci však varují, že investovat do zlata v období, kdy je jeho cena nejvyšší, nemusí být nejlepší nápad. Navíc varují před takzvanými „šmejdy“ na trhu.

    1 minuta čtení na seznamzpravy.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).