ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    kurzy.czDrahé kovy vzrostly díky slabšímu USD 💵

    Drahé kovy vzrostly díky slabšímu USD 💵30. 3. 2023Zlato se drží poblíž 2 000 USD za unci a obnovuje růstový pohyb tváří v tvář slábnoucímu býčímu impulsu na Wall Street a klesající síle USD. Nejistota v bankovním sektoru přiměje investory k příchodu na trh s drahými kovy. Rostoucí ceny slitků poháněj...

    2 minuty čtení na kurzy.cz

    fxstreet.czKomodity: Zlato testuje support symetrického trojúhelníku

    30. 3. 2023 • Cena zlata (XAU/USD) se na 1hodinovém grafu obchoduje v symetrickém trojúhelníku a aktuálně dochází k otestování jeho supportu kolem hladiny 1960,00 USD. Nyní bude důležité, jakým směrem cena tuto formaci prorazí a tím dojde k zahájení nového krátkodobého trendu. Dojde tedy k průrazu zmiňovaného supportu, nebo se naopak dočkáme odrazu a následného růstu zpět směrem k rezistenci formace? Nicméně, indikátor Stochastic již signalizuje přeprodané podmínky, další pokles tak může být limitován.

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    zlato.czCena zlata se zamotává do inflace a úrokových sazeb

    Cena zlata se zamotává do inflace a úrokových sazeb29. 3. 2023 • Cena zlata klesá, ale zase ne o tolik, aby to svědčilo o definitivním uklidnění trhů. Investice do zlata bývají nazývané investicemi ze strachu, a ten se zřejmě rozpouští v investicích s větším rizikem a pochopitelně i s větším výnosem.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    lidovky.czHorníci se prohrabávají ze zavaleného zlatého dolu

    Horníci se prohrabávají ze zavaleného zlatého dolu29. 3. 2023 • Absence bezpečnostních postupů a náležitého vybavení horníků v Kongu je příčinou častých závalů dolů, které jsou mnohdy i nelegální. Horníci jsou pak uvězněni pod zemí s mizivou šancí na přežití. Štěstí však měli horníci v provincii Jižní Kivu. Ze záběrů ověřených agenturou Reuters je vidět, jak horník nečekaně vyskočí ze zavaleného dolu a přihlížející propukají v jásot plný překvapení a radosti. Jeden ze zachraňujících tak okamžitě přidá na úsilí a začíná hrabat. Postupně se nakonec podařilo ze zavaleného dolu vylézt několka horníkům.

    1 minuta čtení na lidovky.cz

    idnes.czHorníci se prohrabávají ze zavaleného zlatého dolu

    1 minuta čtení na idnes.cz

    zlato.czZlato vyčkává na další vývoj

    Zlato vyčkává na další vývoj28. 3. 2023 • Cena zlata se usadila kolem 1 950 dolarů za troyskou unci, protože se americkým investorům zřejmě vrátila chuť riskovat. Asi uvěřili, že akce americké i evropské centrální banky na zmírnění obav z krachu globálního bankovního systému zabraly, což zpomalilo příliv investic do zlata.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    kurzy.czKam by se mohla cena zlata v příštích měsících posunout?

    Kam by se mohla cena zlata v příštích měsících posunout?28. 3. 2023 • Ve světě se začalo hovořit o tzv. finanční krizi, která v kombinaci s vysokou inflací bude pro investory obtížným obdobím. Mnozí se proto nyní začali zabývat tím, jak udržet svůj kapitál v bezpečí, a čekají, jaká další překvapení aktiva zasáhnou.

    2 minuty čtení na kurzy.cz

    zlato.czAmatérský zlatokop našel v Austrálii kámen obsahující zlato za 3,5 milionu Kč

    Amatérský zlatokop našel v Austrálii kámen obsahující zlato za 3,5 milionu Kč28. 3. 2023 • Australan, vybavený levným detektorem kovu, našel ve státě Viktorie kámen o hmotnosti 4,6 kilogramu obsahující zlato v hodnotě 240 000 australských dolarů (3,5 milionu Kč). Informoval o tom dnes zpravodajský server BBC News.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    ceskenoviny.czAmatérský zlatokop našel v Austrálii kámen obsahující zlato za 3,5 milionu Kč

    1 minuta čtení na ceskenoviny.cz

    denik.czKámen za miliony. Amatérský zlatokop našel v Austrálii pětikilogramový nugget

    1 minuta čtení na denik.cz

    refresher.czAmatérský zlatokop našel rekordní hroudu zlata za miliony korun. Stačil mu k tomu obyčejný detektor kovů

    1 minuta čtení na refresher.cz

    forbes.czTři a půl milionu ve zlatě. Za nález valounu vděčí Australan obyčejnému detektoru kovu

    2 minuty čtení na forbes.cz

    kurzy.cz🟡Zlato se propadá o téměř 1,5 %

    🟡Zlato se propadá o téměř 1,5 %27. 3. 2023 • Začátek posledního březnového týdne vypadá hodně srovnatelně s koncem toho předchozího, kdy se náklady na pojištění dluhu Deutsche Bank proti riziku nesplacení v pátek vyšplhaly na nejvyšší hodnotu v historii, dnes se však nálada zlepšila, a to předevš...

    2 minuty čtení na kurzy.cz

    finex.czZlato na nových maximech, jaká bude jeho budoucnost? Analýza COT reportu

    Zlato na nových maximech, jaká bude jeho budoucnost? Analýza COT reportu27. 3. 2023Zlato pokořilo psychologickou hranici 2 000 USD! Hledání bezpečného přístavu pro investiční kapitál je nekončící proces, při kterém jsou peníze přesouvány z jednoho aktiva do druhého, s cílem udržet hodnotu kapitálu, ideálně ji však ještě zvýšit. Zlato za posledních 6 měsíců předvedlo ukázkový růst, při kterém se cena této komodity zvýšila o více než 24 %.

    1 minuta čtení na finex.cz

    zlato.czDvě prognózy a každá jiná

    Dvě prognózy a každá jiná26. 3. 2023 • Krátkodobí investoři v březnu na drahých kovech vydělali přes devět procent, protože se zlato a stříbro po únorovém poklesu vrací na špici investiční hitparády. Málokdy je možné vidět podporu zlata z tolika různých směrů a navíc ve stejnou dobu. To zvyšuje vyhlídky na ještě vyšší cenu v nadcházejících měsících.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    novinky.czZlato před inflací ochrání nejvíc, míní Češi

    26. 3. 2023 • Inflace již delší dobu dosahuje dvouciferných hodnot, což má pochopitelně výrazný vliv i na vklady českých domácností. Češi proto spíše než tradiční spořicí produkty nejčastěji kvůli ochraně před inflací volí uložení peněz do investičního zlata, ale i nemovitostních fondů či třeba pořízení nemovitosti.

    1 minuta čtení na novinky.cz

    zlato.czGoldman Sachs věří zlatu víc než ropě

    Goldman Sachs věří zlatu víc než ropě25. 3. 2023 • Investiční banka Goldman Sachs zvýšila svou předpověď ceny zlata, které označila za nejlepší zajištění proti finančním rizikům a zopakovala svůj býčí pohled na komodity, protože bankovní krize se na těchto materiálních trzích dle jejich názoru ještě neprojevila.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czCeny zlata stoupají, ropa se nachází na úrovni kolem 70 USD

    25. 3. 2023 • Ve čtvrtek došlo ke růstu cen zlata, které se nacházely pod klíčovou úrovní 2 000 USD v souvislosti s předpokladem, že bude mít FED omezený prostor pro pokračování zvyšování úrokových sazeb.

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    zlato.czSvět procitl. Zlato je opět lepší než dolar

    Svět procitl. Zlato je opět lepší než dolar24. 3. 2023 • Cena zlata už třetí týden v řadě překonává dolar, protože známky méně agresivního Fedu (centrální banky USA, pozn. aut.) v útoku na růst úrokových sazeb a nepokoje v bankovním sektoru vystrašily spekulanty z Wall Streetu natolik, že přestali myslet na vysoké zisky a začali se starat o zajištění toho, co už dokázali vydělat. A znovu objevili kouzlo zlata.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    finmag.czBitcoin je ve všem lepší než zlato, říká zakladatel kryptoburzy Coinmate

    Bitcoin je ve všem lepší než zlato, říká zakladatel kryptoburzy Coinmate23. 3. 2023 • „Bitcoinu už smrt prorokovali mnozí, ale je tu stále s námi a drží si hodnotu víc než kdy dřív. Nemyslím si ale, že se jím jednou bude v Česku platit stejně jako korunou,“ říká spoluzakladatel české kryptoburzy Coinmate.io Roman Valihrach.

    4 minuty čtení na finmag.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).