ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlaterezervy.czZlato posiluje navzdory klesající ceně (týdenní zpráva)

    Zlato posiluje navzdory klesající ceně (týdenní zpráva)11. 7. 2023 • Na trhu se zlatem došlo k velké změně poté, co Rusko napadlo Ukrajinu a Západ zabavil Ruské centrální bance aktiva denominovaná v eurech a dolarech. Korelace mezi cenou zlata a výnosem TIPS začala slábnout na začátku roku 2022.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    info.czNekupuj zlato, je to trik! Proč není žlutý kov takový investiční hit, jak je nám podsouváno

    Nekupuj zlato, je to trik! Proč není žlutý kov takový investiční hit, jak je nám podsouváno11. 7. 2023 • KOMENTÁŘ VOJTĚCHA KRISTENA | Nejlepší marketing mezi všemi aktivy na trhu musí mít zlato. Jak jinak by tak mizerná investice mohla být tolik oblíbená?

    2 minuty čtení na info.cz

    zlato.czStále víc zemí stěhuje své zlato do bezpečí

    Stále víc zemí stěhuje své zlato do bezpečí11. 7. 2023 • Roste počet zemí, které, aby se vyhnuly případným sankcím, přemisťují zlaté rezervy do vlastních sejfů, a zároveň zvyšují jeho množství jako pojistky proti vysoké inflaci. Centrální banky znepokojené rozhodnutím USA a dalších států zmrazit ruská aktiva se rozhodly nakupovat fyzické zlato místo derivátů nebo podílů ve zlatých fondech.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    parlamentnilisty.czPusto prázdno v trezorech. Banky nechtějí dopadnout jako Rusové

    Pusto prázdno v trezorech. Banky nechtějí dopadnout jako Rusové11. 7. 2023 • Centrální banky podle nového průzkumu firmy Invesco rekordně nakupují fyzické zlato a stahují svá aktiva ze zahraničí domů. Obávají se, že by jejich rezervy mohly být v budoucnu zmrazeny jako ty patřící Rusku. Západní státy totiž v rámci válečných sankcí loni bezprecedentně zmrazily téměř polovinu z 640 miliard dolarů ruských státních rezerv zlata a zahraniční měny. Průzkum dále nasvědčuje, že centrální banky přestávají věřit americkému dolaru. Jasnou alternativu ve formě nové globální rezervní měny však zatím nevidí.

    1 minuta čtení na parlamentnilisty.cz

    zlato.czCenu zlata ovlivňují hlavně bezvěrci

    Cenu zlata ovlivňují hlavně bezvěrci10. 7. 2023 • Švýcarská rafinerie vzácných kovů MKS PAMP ve své pololetní zprávě prognózuje cenu zlata pro druhé pololetí v rozmezí 1 800 až 2 100 dolarů za troyskou unci. Ve svých předpovědích bývá docela přesná, což dokazuje prognóza na letošní průměrnou cenu zlata 1 930 dolarů za unci, přičemž přesný výsledek nakonec byl 1 933 dolary za unci.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    hn.czCentrální banky kupují rekordní množství zlata. Děje se tak po invazi na Ukrajinu

    Centrální banky kupují rekordní množství zlata. Děje se tak po invazi na Ukrajinu10. 7. 2023 • Již třináctým rokem v řadě jsou centrální banky ve světě tzv. čistým kupcem zlata. To znamená, že v součtu nakoupí více zlata, než prodají. Loňský rok však zcela vyčníval. Celkové nákupy 1136 tun vzácného kovu byly suverénně nejvyšší v historii časové řady od začátku 50. let. Pro srovnání, o rok...

    2 minuty čtení na hn.cz

    denikn.czCentrální banky stahují zlato ze západních trezorů

    Centrální banky stahují zlato ze západních trezorů10. 7. 2023 • Protiruské sankce donutily světové centrální banky, aby změnily strategie pro správu devizových rezerv nebo zásob zlata. Vyplývá to z průzkumu společnosti Invesco. Řada světových bank a státních fondů označila sankce za bezprecedentní. Každoroční průzkum odhalil například změnu strategie týkající se nákupu zlata. To měly některé státy uložené v západních finančních centrech, například…

    1 minuta čtení na denikn.cz

    denik.czMoje-zlato.cz, spolehlivý partner pro ziskové investice do drahých kovů

    Moje-zlato.cz, spolehlivý partner pro ziskové investice do drahých kovů10. 7. 2023 • Nová příležitost pro investory v Ostravě je zlatá: Moje-zlato.cz otevřelo svou prodejnu a centrum inovativních investic do drahých kovů. Na své si přijdou příznivci konzervativních i alternativních komoditních investic

    3 minuty čtení na denik.cz

    zlato.czČína už má víc zlata než Rusko

    Čína už má víc zlata než Rusko9. 7. 2023 • Už osmý měsíc v řadě zvyšovala své zlaté rezervy Čína, přičemž nákupy se neřídí jen ekonomickými a geopolitickými riziky, ale také touhou odklonit se od amerického dolaru.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czProč centrální banky tolik baží po zlatu

    Proč centrální banky tolik baží po zlatu8. 7. 2023 • Za posledních třináct let byly centrální banky čistými kupci zlata, což znamená, že ho vždy víc koupily, než prodaly. Málokdo se ale zabývá tím, od koho zlato vlastně kupují. Pro každého kupujícího musí přece existovat prodávající, konstatuje Rich Checkan ze společnosti Asset Strategies International.

    4 minuty čtení na zlato.cz

    novinky.czZlato chrání před inflací, míní většina Čechů

    8. 7. 2023 • Inflace v Česku sice pozvolna klesá, nicméně stále ještě dosahuje dvouciferné hodnoty. Není tedy divu, že lidé k ukládání či investování volných finančních prostředků volí zlato. Téměř tři pětiny Čechů ho považují za investici, která před inflací chrání.

    1 minuta čtení na novinky.cz

    epenize.euČeši považují zlato za nejlepší ochranu před inflací

    1 minuta čtení na epenize.eu

    zlato.czPrůzkum: Investoři do zlata plánují další nákupy

    Průzkum: Investoři do zlata plánují další nákupy7. 7. 2023 • Investoři, kteří už mají zlato ve svých portfoliích, letos plánují své alokace zlata zvýšit, vychází z průzkumu, který nedávno zveřejnila State Street Global Advisors. Studie zahrnuje odpovědi víc než tisíce investorů s alespoň 250 tisíci dolary v investicích.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    newstream.czBudování zlatého pokladu. Hodnota zlata v portfoliu ČNB od začátku roku vzrostla o desítky procent

    Budování zlatého pokladu. Hodnota zlata v portfoliu ČNB od začátku roku vzrostla o desítky procent7. 7. 2023 • Hodnota zlata v portfoliu České národní banky se od začátku roku zvýšila o 65 procent na 26,049 miliardy korun. Vyplývá to z bilance centrální banky k 30. červnu, kterou banka zveřejnila na svých internetových stránkách. Guvernér ČNB Aleš Michl už v minulosti oznámil záměr nakoupit do rezerv více zlata. ČNB detaily ohledně správy devizových rezerv nekomentuje.

    1 minuta čtení na newstream.cz

    investicniweb.czHodnota zlata v portfoliu ČNB od začátku roku vzrostla o 65 %

    1 minuta čtení na investicniweb.cz

    fxstreet.czHodnota zlata v portfoliu ČNB od začátku roku vzrostla o 65 procent

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    zlato.czHodnota zlata v portfoliu ČNB od začátku roku vzrostla o 65 procent

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czHodnota zlata v portfoliu ČNB od začátku roku vzrostla o 65 procent

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czČNB má ve zlatě už přes miliardu dolarů

    ČNB má ve zlatě už přes miliardu dolarů6. 7. 2023 • Objem zlata uloženého v centrálních bankách celého světa klesl o 27 tun, v čemž má opět prsty Turecko. V květnu tamní centrální banka prodala 63 tuny zlata. Od března téměř 160 tun, což odpovídá nákupům zlata za předchozích 12 měsíců.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    peak.czVztah Čechů k investičním drahým kovům? Do zlata investuje každý šestý

    Vztah Čechů k investičním drahým kovům? Do zlata investuje každý šestý5. 7. 2023 • Přibližně každý šestý Čech investoval do zlata za účelem budoucího zhodnocení, každý desátý pak má doma zlatou minci.

    1 minuta čtení na peak.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).