ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    investicniweb.czImpozantní rally ceny zlata: Extrémně býčí signál potvrzen

    Impozantní rally ceny zlata: Extrémně býčí signál potvrzen20. 10. 2023 • Cena zlata začala rychle růst po teroristickém útoku Hamásu na Izrael a během necelých dvou týdnů prorazila nad linii sestupného trendu z posledních pěti měsíců i nad linii 50% retracementu, tedy vzestupu od minima tohoto pětiměsíčního poklesu.

    1 minuta čtení na investicniweb.cz

    dotyk.czV řekách Česka leží zlato až za 500 miliard korun. Nejvíce je ve Vltavě, Otavě a Volyňce

    V řekách Česka leží zlato až za 500 miliard korun. Nejvíce je ve Vltavě, Otavě a Volyňce19. 10. 2023 • Dotyk - O naší krajině se říká, že oplývá mlékem a strdím. Zároveň se však pyšní také nerostným bohatstvím. Zlato se zde těžilo již před čtyřmi tisíci lety. A jak tvrdí geologové, jeho zásob je stále dost. Najdete ho prý v každém českém potoce.

    2 minuty čtení na dotyk.cz

    zlato.czZdražování zlata se zastavilo. Co bude následovat?

    Zdražování zlata se zastavilo. Co bude následovat?19. 10. 2023 • Cena zlata se ve čtvrtek stabilizovala těsně pod 1 950 dolary za unci, v českých korunách u nejkvalitnějšího raženého zlata z rafinerie PAMP dokonce nad 50 tisíci korunami za unci. Podle expertů agentury Reuters obavy spojené s geopolitickými událostmi a vyhlídkami na globální zpomalení jsou hlavním důvodem vysoké ceny zlata.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    kryptomagazin.czZlato agresivně posiluje a blíží se k maximům, pokračuje býčí trh? Jak vysoko se cena zlata může dostat?

    Zlato agresivně posiluje a blíží se k maximům, pokračuje býčí trh? Jak vysoko se cena zlata může dostat?19. 10. 2023 • Cena zlata v posledních dvou týdnech zaznamenala a velmi agresivní růst. Vzrostla šance na to, že býčí trh bude na zlatě konečně pokračovat?

    1 minuta čtení na kryptomagazin.cz

    fxstreet.czIntradenní obchodování: Zlato prolomilo rezistenci trojúhelníkové formace

    19. 10. 2023 • Cena zlata (XAU/USD) na 15minutovém grafu prolomila rezistenci trojúhelníkové formace kolem psychologické hladiny 1948,00 USD. Je tento průraz platný a budeme postupně posilovat k vyšším hodnotám? Nicméně, indikátor Stochastic již signalizuje překoupené podmínky, další růst tak může být limitován.

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    fxstreet.czZLATO se vyšplhalo na dvouměsíční maximum❗

    18. 10. 2023Zlato i stříbro dnes vykazují solidní zisky. Skok přichází, i když jsou výnosy v USA mírně vyšší během dne a lze jej n...

    3 minuty čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czZLATO se vyšplhalo na dvouměsíční maximum

    2 minuty čtení na kurzy.cz

    kurzy.czZlato na svém čtyřtýdenním maximu

    Zlato na svém čtyřtýdenním maximu18. 10. 2023Zlato, které je často považováno za bezpečný investiční přístav, dnes dosáhlo svého čtyřtýdenního maxima. V uplynulém týdnu se také oddělilo od svého tradičního konkurenta - výnosů amerických státních dluhopisů. Tato dvě aktiva mají většinou

    2 minuty čtení na kurzy.cz

    fxstreet.czZlato na svém čtyřtýdenním maximu

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    forbes.czCena zlata letí nahoru. Po výbuchu nemocnice v Gaze je na měsíčním maximu

    18. 10. 2023 • Mimořádné vydání magazínu Forbes Life letos bude vaším nejlepším společníkem nejen na pláži. Připravili jsme pro vás výběr nejlepších šéfkuchařů Česka a ve velkém rozhovoru jsme vyzpovídali jednoho z nich – osminásobného obhajitele michelinské hvězdy Oldřicha Sahajdáka. Vypravili jsme se do Itálie za Čechem Ondřejem Sturcem, na jehož gelato chodí i nároční Italové, a do Slovinska za Anou Roš, […]

    1 minuta čtení na forbes.cz

    zlato.czCena zlata po výbuchu nemocnice v Gaze vystoupila na měsíční maximum

    2 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czCena zlata po výbuchu nemocnice v Gaze vystoupila na měsíční maximum

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    zlato.czIndie prohrává boj s dovozem zlata

    Indie prohrává boj s dovozem zlata17. 10. 2023 • Ropa, uhlí a zlato jsou komodity, na kterých je Indie životně závislá. Ropa ji stojí 162 miliardy dolarů ročně a zlato 35 miliard, uhlí 49 miliard dolarů. Jakýkoli tlak na dostupnost nebo cenu těchto komodit tak vystavuje indickou ekonomiku deficitu obchodní bilance a navíc dovozu inflace.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czCo se teď čeká od zlata

    Co se teď čeká od zlata16. 10. 2023 • Došlo ke vzácné shodě. Podle průzkumu Kitco News se jak Wall Street, tak Main Street shodují v tom, že cena zlata bude tento týden vyšší. Tvrdí to deset ze čtrnácti oslovených analytiků z velkého byznysu tak i 431 z 595 drobných a středních investorů v internetové anketě. Celkem tedy shodných 72 procent z obou táborů.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    hlidacipes.orgInvestor Brůna: Zlato těží z krize a paniky. Do hry o peníze ale emoce nepatří

    Investor Brůna: Zlato těží z krize a paniky. Do hry o peníze ale emoce nepatří16. 10. 2023 • KOMENTÁŘ. Teroristický útok Hamásu proti Izraeli, válka Ruska na Ukrajině nebo pandemie covidu mají v investičním světě něco společného. Podobné negativní a tragické události totiž vyvolávají zářivý růst ceny zlata a způsobují honbu lidí za nákupy drahých kovů. Právě to je však z investičního pohledu špatně. Racionální investoři si nesmí nechat zastřít mysl ani potoky krve na

    2 minuty čtení na hlidacipes.org

    zlato.czCena zlata poroste navzdory inflaci v USA, tvrdí experti

    Cena zlata poroste navzdory inflaci v USA, tvrdí experti15. 10. 2023 • Válka mezi Izraelem a islamisty z Gazy má na cenu zlata zřejmě větší dopad, než by se čekalo. Převážila dokonce zprávu o nečekaném růstu inflace v USA, což by mohlo změnit postoj americké centrální banky (Fed) zatím nezvyšovat úrokové sazby a neposilovat dolar. Výnosy z investic do dolaru a dolarových dluhopisů proto hned vzrostly.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    patriotmagazin.czRáj, kde z bankomatů vyjíždí zlato. Zažijte to nejlepší z Dubaje a Abú Dhabí

    Ráj, kde z bankomatů vyjíždí zlato. Zažijte to nejlepší z Dubaje a Abú Dhabí14. 10. 2023 • Už jste navštívili spoustu míst a jen máloco vás dokáže překvapit? A co byste řekli zemi, kde vedle luxusního automobilu „parkuje“ velbloud a z bankomatů krom bankovek vyjíždí zlato? Ve Spojených arabských emirátech je možné vše. Pro začátek třeba prožít skvělou dovolenou.

    3 minuty čtení na patriotmagazin.cz

    zlato.czČína si v září koupila dalších 26 tun zlata

    Čína si v září koupila dalších 26 tun zlata14. 10. 2023 • Čína v září už jedenáctý měsíc po sobě navýšila zlaté rezervy. Tentokrát oznámila nákup 26 tun vzácného kovu. Někteří experti se domnívají, že právě horlivé nákupy zlata čínskou centrální bankou i veřejností stabilizují cenu zlata navzdory tlaku vysokých úrokových sazeb všude na celém světě.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    kurzy.czZlato: O kolik předčí výnos akcie s přicházející recesí?

    Zlato: O kolik předčí výnos akcie s přicházející recesí?14. 10. 2023 • Incrementum nám nedávno připomnělo, jak se chová cena zlata v situacích nadcházející recese. Na aktualizovaném obrázku výše je ukázán vývoj ceny od chvíle, kdy se obrátí běžný sklon křivky výnosů na dluhopisech (v tomto případě 1-10ti letých).

    1 minuta čtení na kurzy.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).