ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    kurzy.czCena zlata opět atakovala hranici 2000 USD za unci

    Cena zlata opět atakovala hranici 2000 USD za unci7. 11. 2023 • Cena zlata se po odrazu od říjnového minima nejen dobře zotavila, ale počátkem tohoto týdne dosáhla nového pětiměsíčního maxima 2 009 USD za unci.

    2 minuty čtení na kurzy.cz

    nova.czČeská národní banka nakupuje zlato. Na konci října vlastnila zhruba 27 tun

    Česká národní banka nakupuje zlato. Na konci října vlastnila zhruba 27 tun7. 11. 2023 • Česká národní banka má letos oproti předešlému roku více než dvojnásobné množství zlata. Téma rozebral ekonom a poradce premiéra Petra Fialy (ODS) Štěpán Křeček.

    1 minuta čtení na nova.cz

    investicniweb.czCena zlata opět atakovala hranici 2 000 USD za unci

    7. 11. 2023 • Cena zlata se po odrazu od říjnového minima nejen dobře zotavila, ale počátkem tohoto týdne dosáhla nového pětiměsíčního maxima 2 009 USD za unci. Následně zaznamenala mírný pokles, který byl pravděpodobně důsledkem mírně překoupeného trhu. Ačkoli krátkodobé technické oscilátory naznačují, že růst je přehnaný, fundamentální faktory v podobě geopolitického napětí mohou růst ceny tohoto drahého kovu nadále podporovat.

    1 minuta čtení na investicniweb.cz

    kurzy.czZlato se nachází ve vlajkové formaci

    Zlato se nachází ve vlajkové formaci7. 11. 2023Zlato přešlo do bočního trendu poté, co jeho impozantní rallye ze sedmiměsíčního minima 1 800 vyčerpala páru mírně nad hranicí 2 000 bodů. Zdá se, že se konsolidační fáze rozvíjí v rámci býčí vlajkové formace, což živí naději, že býci mají převahu.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czSedm důvodů, proč zlato nahradí státní dluhopisy

    Sedm důvodů, proč zlato nahradí státní dluhopisy6. 11. 2023 • Inflace znehodnotila úspory většiny lidí. Přinutila je také snižovat investice do akcií a dluhopisů, které měly udržet kupní sílu jejich úspor, protože neexistuje žádná záruka, že tyto investice udrží krok s inflací.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    roklen24.czProč cena zlata dál neroste?

    Proč cena zlata dál neroste?6. 11. 2023 • Světové trhy si včera v noci oddechly, když předseda Fedu Powell vyslal jasný signál, že Federální rezervní systém přestává zvyšovat sazby. Po neočekávaně nízkém indexu ISM ve výrobě, který byl toho dne zveřejněn, pomohlo Powellovo poselství zlepšit nálady na trzích, které v poslední době trápí geopolitické obavy, rychle rostoucí výnosy z amerických státních dluhopisů, jež s sebou nesou riziko hospodářského oslabení, a nevyrovnaná výsledková sezóna. Drahé kovy však na vyhlídky na ukončení růstu sazeb, které by pro ně byly za normálních okolností příznivým znamením, reagovaly poměrně nevýrazně.

    3 minuty čtení na roklen24.cz

    fxstreet.czVzestup zlata zpomalil, protože se zastavil růst sazeb a vzrostla ochota riskovat

    6. 11. 2023 • Světové trhy si včera v noci oddechly, když předseda Fedu Powell vyslal jasný signál, že Federální rezervní systém přestává zvyšovat sazby. Po neočekávaně nízkém indexu ISM ve výrobě, který byl toho dne zveřejněn, pomohlo Powellovo poselství zlepšit nálady na trzích, které v poslední době trápí geopolitické obavy, rychle rostoucí výnosy z amerických státních dluhopisů, jež s sebou nesou riziko hospodářského oslabení, a nevyrovnaná výsledková sezóna. Drahé kovy však na vyhlídky na ukončení růstu sazeb, které by pro ně byly za normálních okolností příznivým znamením, reagovaly poměrně nevýrazně. V tomto článku se podíváme blíž na to proč.

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    zlato.czPadl světový rekord v těžbě zlata

    Padl světový rekord v těžbě zlata5. 11. 2023 • Těžba zlata dosáhla ve třetím čtvrtletí nového světového rekordu a stejný rekord padl i v součtu všech letošních čtvrtletí. V konkrétních číslech to znamená, že od začátku prázdnin do konce září bylo na trh vrženo 971 tun zlata, což napomohlo součtu 2 744 tun zlata od začátku roku. Jestli se něco nezvrtne, bude loňská rekordní těžba letos opět překonána.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    denikn.czInvestoři hojně nakupují zlato v obavách

    Investoři hojně nakupují zlato v obavách5. 11. 2023 • …z rozšiřování konfliktu na Blízkém východě. Jeho cena za měsíc vzrostla téměř o desetinu, ukazuje graf. Většímu zhodnocení však brání trh s dluhopisy, který nabízí nejvyšší výnosy za více než patnáct let

    1 minuta čtení na denikn.cz

    denikn.czKonflikt v Izraeli táhne cenu zlata vzhůru, ale nad psychologickou hranici se nedokáže usadit

    Konflikt v Izraeli táhne cenu zlata vzhůru, ale nad psychologickou hranici se nedokáže usadit5. 11. 2023 • Cena zlata vzrostla za necelý měsíc téměř o desetinu. Investoři ho nakupují v obavách z rozšiřování konfliktu na Blízkém východě. Většímu zhodnocení zlata brání trh s dluhopisy, který nabízí nejvyšší výnosy od roku 2007.

    1 minuta čtení na denikn.cz

    fxstreet.czSvětové centrální banky nadále zvyšují své zlaté rezervy

    Světové centrální banky nadále zvyšují své zlaté rezervy3. 11. 2023 • Září bylo podle Krishana Gopaula, senior analytika World Gold Council, dalším významným měsícem pro nákupy zlata centrálními bankami po celém světě. Údaje MMF ukazují, že globální zlaté rezervy centrálních bank vzrostly v září o 78 tun. Hrubý objem prodeje činil pouhou 1 tunu, který byl kompenzován hrubým objemem nákupů ve výši 78 tun. Hlavní kupující byli z rozvíjejících se trhů.

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    zlato.czČeši se zlatým dolem v Arménii jsou na londýnské burze

    Češi se zlatým dolem v Arménii jsou na londýnské burze3. 11. 2023 • Na hlavní trh Londýnské burzy cenných papírů (LSE, London Stock Exchange) vstoupila tento týden v pořadí již pátá česká firma, a to Mineral Ventures Invest (MVI) spadající do holdingu tuzemské akciové společnosti Zlato. MVI se stala majoritním vlastníkem (51 %) irské důlní a těžební společnosti IMC Exploration Group (IMC), která je jako jeden z více než 2 000 akciových titulů kotovaná na prestižní londýnské burze.

    6 minut čtení na zlato.cz

    faei.czČeši se zlatým dolem v Arménii jsou na prestižní londýnské burze

    5 minut čtení na faei.cz

    nova.czČeši se zlatým dolem v Arménii jsou na Londýnské burze

    6 minut čtení na nova.cz

    newstream.czZlato čeká sešup, shodli se profesionální brokeři na Global Investment Summitu

    Zlato čeká sešup, shodli se profesionální brokeři na Global Investment Summitu3. 11. 2023 • Až 80 procent drobných obchodníků na finančních trzích prodělá. Profesionální matadoři říkají, že je to práce jako každá jiná a úspěch sám nepřijde. Účastníkům investičního summitu prozradili, do čeho teď investují. Pro mnohé bude překvapení, že zlatu až tolik nevěří.

    3 minuty čtení na newstream.cz

    zlato.czZlato miluje bídu a smrt

    Zlato miluje bídu a smrt2. 11. 2023 • Už čtyřikrát skočila cena zlata nad laťku 2 000 dolarů za unci, ale ta po chvíli otálení vždy spadla. Poprvé za covidu, pak po přepadení Ukrajiny hordami zlodějů z Ruska, potřetí při pádech bank v USA a Credit Suisse ve Švýcarsku a počtvrté před očekáváním totální izraelské pomsty Hamásu.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czGiambruno: Nejvýznamnější zisky zlata jsou stále před námi

    Giambruno: Nejvýznamnější zisky zlata jsou stále před námi1. 11. 2023 • Inflace znehodnotila úspory většiny lidí. Přinutila je také snižovat investice do akcií a dluhopisů, které měly udržet kupní sílu jejich úspor, protože neexistuje žádná záruka, že tyto investice udrží krok s inflací.

    4 minuty čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).