ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlaterezervy.czZlato se drží nad 200denním průměrem, avšak za nízkých objemů (týdenní zpráva)

    Zlato se drží nad 200denním průměrem, avšak za nízkých objemů (týdenní zpráva)30. 5. 2022 • Ve sportu existuje známá hláška, že historie se neptá. Důležitý je konečný výsledek, a to, jak se k němu došlo, nakonec časem většina zapomene. To jsme mohli vidět např. na právě ukončeném mistroství světa v hokeji. Podobná situace je nyní na zlatě.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    finex.czSelhává zlato jako zajištění proti inflaci? Vývoj jeho ceny za poslední rok je velmi výmluvný

    Selhává zlato jako zajištění proti inflaci? Vývoj jeho ceny za poslední rok je velmi výmluvný30. 5. 2022Zlato je často propagováno jako způsob zajištění proti inflaci – riziku, které je nyní pro investory na prvním místě. Drahý kov však tento přívlastek nyní nenaplňuje. Z historických čísel nelze vyčíst, zda tomu tak někdy skutečně bylo a vývoj za poslední dva roky tento opakovaně zmiňovaný benefit zlata rovněž vyvrací.

    1 minuta čtení na finex.cz

    zlato.czČesko nechce zůstat mimo středoevropskou zlatou horečku

    Česko nechce zůstat mimo středoevropskou zlatou horečku30. 5. 2022 • Vzhledem k tomu, že všichni regionální sousedé Česka, až na Slovensko, v poslední době buď repatriovali velké množství zlata (Německo a Rakousko), nebo velké množství zlata nakoupili (Polsko a Maďarsko), zdá se, že Česká republika to nyní vzala na vědomí a nechce zůstat mimo tuto středoevropskou zlatou horečku.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czZlato je stále nejoblíbenější investicí Turků

    Zlato je stále nejoblíbenější investicí Turků28. 5. 2022 • Podle nedávného průzkumu dvě pětiny Turků stále preferují investice do zlata před ostatními finančními nástroji. Turci tradičně považují drahý kov za nejbezpečnější sázku na ochranu svých úspor a dosažení finančních zisků, napsal turecký deník Hurriyet Daily. Spotřebitelské ceny v zemi se v dubnu oproti březnu zvýšily o 7,25 procenta, neboť Turecko se dlouhodobě potýká s inflací.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    kurzy.czZlato je vždy bezpečným aktivem

    Zlato je vždy bezpečným aktivem27. 5. 2022 • Na trhu se zlatem je nová býčí dynamika, protože nejnovější údaje o trhu s bydlením byly ve čtvrtek poslední špatnou zprávou. Před touto zprávou data ukázala, že americká ekonomika v prvním čtvrtletí klesla o 1,5 %, což je více, než se očekávalo.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czCeny zlata klesají. Fed potvrdil agresivní postoj své politiky

    Ceny zlata klesají. Fed potvrdil agresivní postoj své politiky27. 5. 2022 • Ceny zlata ve čtvrtek klesly, protože agresivní plán Federálního rezervního systému, americké centrální banky, na zpřísnění měnové politiky snížil přitažlivost tohoto kovu a další tlak na něj vyvolalo také oživení amerických akcií.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    seznamzpravy.czCentrální banky nakupují zlato nejvíc v historii

    Centrální banky nakupují zlato nejvíc v historii26. 5. 2022 • Centrální banky po celém světě letos hromadí zlaté rezervy takovým tempem, jaké tu nebylo desítky let. Za třetí čtvrtletí přibylo do sejfů bank 399 tun tohoto kovu, od začátku roku pak 673 tun. ČNB se ale v nákupech drží zpátky.

    1 minuta čtení na seznamzpravy.cz

    fxstreet.czZlato signalizuje hlubší pokles

    26. 5. 2022Zlato v posledních hodinách kleslo a signalizovalo tak, že dnešní odraz by mohl být jen dočasný. V době psaní článku se obchodovalo na úrovni 1 846. Z krátkodobého hlediska uvízlo v úzkém rozpětí. Z technického hlediska byla cenová akce po opuštění vzestupného kanálu známkou možného pohybu směrem dolů.

    3 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czPředpověď zlata za 4 800 dolarů do roku 2030 zůstává nedotčena

    Předpověď zlata za 4 800 dolarů do roku 2030 zůstává nedotčena26. 5. 2022 • Zanícené analytiky zlata jistě potěší, že bylo vydáno nejnovější vydání nesmírně obsáhlého výročního pojednání společnosti Incrementum AG „In Gold we Trust“ (Ve zlato věříme), které je k dispozici zdarma ke stažení v různých formách a ve třech jazycích: Angličtině, němčině a španělštině.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    kurzy.czSilná investiční poptávka po zlatě

    Silná investiční poptávka po zlatě25. 5. 2022Zlato mohlo zažít turbulentní měsíce, kdy ceny klesly z 2000 dolarů. Nyní však Královská mincovna říká, že poptávka po investicích roste, zejména po ETC krytých zlatem. Ve zprávě vydané minulý týden HANetf uvedl, že Royal Mint Physical Gold ETC (RMAU)&hel

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czAtraktivitu zlata zvyšují oslabený dolar a akcie

    Atraktivitu zlata zvyšují oslabený dolar a akcie25. 5. 2022 • Ceny zlata v úterý vzrostly zpět na úroveň dvoutýdenního maxima z předchozího dne a rozšířily zisky na pátou seanci v řadě, protože výprodej dolaru a pokles akciových trhů posílil přitažlivost zlata jako bezpečného přístavu. Informovala o tom agentura Reuters.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    reflex.czProč veříme zlatu? V době válek a krizí rapidně roste zájem o investice do drahých kovů

    Proč veříme zlatu? V době válek a krizí rapidně roste zájem o investice do drahých kovů25. 5. 2022 • Válka na Ukrajině přinesla mezi běžné lidi nezvykle velkou poptávku po zlatě. Otázkou je, proč právě zlato. Proč mu lidé po staletí tak věří? V čem spočívá jeho kouzlo a tajemství? Není zlato už přežitek? Neměli by lidé v nejistých dobách spíš vzhlížet k moderním kryptoměnám?

    2 minuty čtení na reflex.cz

    fxstreet.czZlato se vyšplhalo na více než týdenní maximum

    25. 5. 2022 • V pondělí ráno byl zaznamenán růst zlata a zlato tak dosáhlo více než týdenního maxima. Slábnoucí dolar i nadále podporuje drahý kov cenou v zelené barvě, přestože stoupající výnosy amerických vládních dluhopisů snížily zisky.

    3 minuty čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czZlato reaguje na slábnoucí dolar

    Zlato reaguje na slábnoucí dolar24. 5. 2022 • Trh se zlatem dosáhl další významné psychologické úrovně – ceny se vrátily na 1 850 USD za unci. Podle analytiků získává drahý kov novou býčí dynamiku, protože americký dolar je pod dalším prodejním tlakem.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    fxstreet.czSilná investiční poptávka po zlatě

    Silná investiční poptávka po zlatě24. 5. 2022Zlato mohlo zažít turbulentní měsíce, kdy ceny klesly z 2000 dolarů. Nyní však Královská mincovna říká, že poptávka po...

    3 minuty čtení na fxstreet.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).