ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    fxstreet.czAnalýza indikátoru cloud Ichimoku pro zlato na 8. září 2022

    8. 9. 2022 • Cena zlata se odrazila ke krátkodobé rezistenci cloudu na ceně 1 727 USD. Price action je medvědí. Cena byla na rezistenci cloudu odmítnuta a obrací se dolů. Krátkodobě zůstanou býci zlata slabí, dokud bude cena pod (cloudem) Kumo. Na ceně 1 709 USD nalezneme Tenkan-sen (indikátor červené linie) a Kijun-sen (indikátor žluté linie). Jedná se o krátkodobý support. Na ceně 1 707 USD nalezneme spodní hranici cloudu. Jedná se o významný krátkodobý support. Neudrží-li se zlato nad těmito úrovněmi, bude klesat. Neschopnost býků prorazit nad cloud je známkou slabosti. Pokud cena prorazí i pod support, budeme mít potvrzeno, že medvědi mají trend stále plně pod kontrolou.

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    zlato.czRuské banky za dva měsíce snížily zásoby zlata o 20 procent

    Ruské banky za dva měsíce snížily zásoby zlata o 20 procent8. 9. 2022 • Informace o obchodech se zlatem v Rusku jsou kusé. Ruský ekonomický portál RBK nedávno napsal, že množství drahých kovů v ruských bankách se k 1. dubnu snížilo o 17,2 procenta, ale u fyzického zlata se zásoby snížily mnohem citelněji. Za dva měsíce o 20,7 procenta, jak vyplývá ze statistik ruské centrální banky. Byly nejnižší od srpna 2019. Ale tehdy byly zásoby zlata v bankách rekordní.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    e15.czInvestice, která nikdy nezažije bankrot

    Investice, která nikdy nezažije bankrot8. 9. 2022 • Hledáte způsob, jak nejlépe investovat a v podstatě neprodělat? Co zkusit se zaměřit na něco, co mělo a má stále budoucnost a hodnotu, která neztrácí cenu.

    1 minuta čtení na e15.cz

    fxstreet.czTipy na obchodování zlata

    7. 9. 2022 • Obchodní plán pro zlato naznačil pokles cen. K tomu včera skutečně došlo, kotace ale nedosáhla cílové úrovně 1 675. Po...

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czUmíte si představit, že by zlato ztratilo přes polovinu hodnoty?

    Umíte si představit, že by zlato ztratilo přes polovinu hodnoty?7. 9. 2022Zlato se liší od téměř všech ostatních aktiv, protože se používá mnoha způsoby. Investoři a centrální banky vlastní zlato (59 %), aby generovali výnosy a chránili své bohatství. Šperky tvoří hlavní část spotřebitelské poptávky po zlatě (34 %). Zlato je také klíčovou součástí elektronických zařízení od mobilních telefonů po televizory (7 %).

    2 minuty čtení na zlato.cz

    kurzy.czDlouhodobý býčí trend zlata spěje ke konci

    Dlouhodobý býčí trend zlata spěje ke konci6. 9. 2022 • Trh se zlatem je v nejisté pozici. Poslední týdenní průzkum trhu se zlatem naznačuje, že na trhu je málo optimismu. V krátkodobé analýze zůstávají analytici z Wall Street mírně optimističtí, protože americký dolar považují za nadhodnocený; medvědí...

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czPohádka o zlatém rublu žila jen několik dní

    Pohádka o zlatém rublu žila jen několik dní6. 9. 2022 • Světem proběhla zpráva, že Ruská centrální banka (Bank Rossii) spojila ruský rubl se zlatem, ale není to pravda. Na konci března sice oznámila, že nakoupí zlato od ruských komerčních bank za pevnou cenu 5 000 rublů za gram. V té době ale převládala na volném trhu cena 6 000 rublů za gram. Jelikož nabídková cena byla nižší než na volném trhu, nemělo pro komerční banky smysl té centrální něco prodávat.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czZlato vs dolar: bitva obrů. Stále remíza?

    5. 9. 2022 • Co se týče rivality mezi dvěma spolehlivými obrannými aktivy, konkrétně zlatem a americkou měnou, zůstává pojem vítězs...

    8 minut čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czZlato vs dolar: bitva obrů. Stále remíza?

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czZlato ztratilo, ale akcie ještě víc

    Zlato ztratilo, ale akcie ještě víc5. 9. 2022 • Projev předsedy americké centrální banky (Fed) Jeroma Powella na ekonomickém sympoziu v Kansas City před týdnem má na trhy přetrvávající vliv. Drahé kovy i akcie minulý týden většinou výrazně oslabily, když dolarové indexy vyskočily opět nahoru.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    newstream.czAnalytik: Zlato i stříbro zlevnilo. Stejně jako barometr ekonomické nálady, měď

    Analytik: Zlato i stříbro zlevnilo. Stejně jako barometr ekonomické nálady, měď4. 9. 2022 • Cena evropského plynu vzrostla od začátku roku do konce srpna o více než 170 procent, severomořská ropa Brent zdražila o téměř 30 procent. Naopak drahé i průmyslové kovy vesměs zlevnily. Ceny hlavních zemědělských komodit rostly jen mírně. Řekl analytik XTB Štěpán Hájek. Ceny komodit na světových trzích letos podle něj prošly extrémními výkyvy.

    1 minuta čtení na newstream.cz

    cryptosvet.czZlato a drahé kovy v červených číslech

    Zlato a drahé kovy v červených číslech3. 9. 2022 • V letošním roce se v USA i v Evropské unii inflace dostala přes 9 %, což se pro analytiky, kteří jim důvěřovali, proměnilo v dosud nejneočekávanější pokles drahých kovů.

    1 minuta čtení na cryptosvet.cz

    zlato.czInvestujte do zlata, dokud ČNB uměle drží vysoký kurs koruny, radí analytik

    Investujte do zlata, dokud ČNB uměle drží vysoký kurs koruny, radí analytik2. 9. 2022 • Nákupní okénko se otevírá dokořán. Cena zlata začala minulé pondělí klesat na nejnižší úroveň za celý srpen. Pod tlakem silného dolaru, který ještě posílil předseda Fedu, americké centrální banky, Jerome Powell, poté, co oznámil pokračování agresivní měnové politiky ke zkrocení inflace. Stejně, jako členka představenstva Evropské centrální banky (ECB), Isabel Schnabelová, když řekla, že centrální banky eurozóny musejí jednat důrazně, i když to stáhne jejich ekonomiky do recese.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czZlato: Dobrá zpráva, špatná zpráva

    Zlato: Dobrá zpráva, špatná zpráva2. 9. 2022 • Tady je ta špatná zpráva. Investoři do zlata se buší do hlavy. Na americké burze obchodovaný zlatý fond SPDR Gold Shares, jehož podíly se odvíjejí od ceny zlata, za rok klesl o 5,3 procenta. S ohledem na inflaci to není nejhorší výsledek, ale mnoho investorů do drahých kovů to považuje za zklamání vzhledem k tomu, že existuje rozšířený názor, že zlato je dlouhodobé zajištění právě proti inflaci.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    fxstreet.czKomodity: Zlato testuje neckline formace dvojitý vrchol

    1. 9. 2022 • Cena zlata (XAU/USD) na měsíčním grafu nyní testuje neckline formace dvojitý vrchol kolem psychologické hladiny 1700,00 USD. Aby však tato formace byla platná, je zapotřebí jasného prolomení linie neckline směrem dolů. Dočkáme se prolomení linie neckline a následného poklesu k nižším hodnotám, nebo na současných úrovních najdou znovu sílu býci a trh půjde otestovat předchozí swingová maxima? Nicméně, indikátor Stochastic již signalizuje přeprodané podmínky, další pokles tak může být limitován.

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    roklen24.czProč banky manipulují s cenou zlata

    Proč banky manipulují s cenou zlata1. 9. 2022 • Letošní rok je pro ceny drahých kovů jako horská dráha. Po vypuknutí války na Ukrajině dokonce zlato krátkodobě otestovalo historická maxima ze srpna 2020, aby potom část svých zisků odevzdalo. Od března letošního roku, kdy zlato dosáhlo maxima okolo ceny 2 070 dolarů za unci, jeho hladina prošla významnou korekcí až k ceně kolem 1 700 dolarů. Mnohé tento vývoj překvapil, zejména když čelíme největší inflační výzvě od konce sedmdesátých let minulého století.

    3 minuty čtení na roklen24.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).