ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czFed rozkolísal ceny zlata

    Fed rozkolísal ceny zlata4. 11. 2021 • Přestože celosvětově panoval konsensus v tom, že americká centrální banka, Fed, oznámí na svém listopadovém zasedání začátek konce kvantitativního uvolňování (QE), tedy zjednodušeně řečeno snížení masivního tištění dolarů a nákupů dluhopisů ve snaze podpořit domácí ekonomiku, nebylo úplně jasné, jak moc toto rozhodnutí ovlivní cenu zlata.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czKurz zlata roste díky inflaci

    3. 11. 2021 • Kurz ceny zlata je na nejvyšším bodě za poslední půl rok. Vzrostla v reakci oznámení v USA o narůstání spotřebitelských cen. Unce zlata včera stála 1 862 dolarů.

    3 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czZlatí investoři se teď soustředí na Fed

    Zlatí investoři se teď soustředí na Fed3. 11. 2021 • Ceny zlata byly v úterý před klíčovým zasedáním amerického Federálního rezervního systému (Fed), centrální banky USA, které by mohlo nabídnout náznaky budoucího zvyšování úrokových sazeb v souvislosti s rostoucími inflačními tlaky, utlumené.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czBude listopad měsícem průlomu zlata?

    Bude listopad měsícem průlomu zlata?2. 11. 2021Zlatí býci mají za sebou několik frustrujících měsíců, ale navzdory ztrátě v poslední den obchodování v říjnu existují určité známky toho, že zlato je připraveno prorazit směrem vzhůru. V posledním říjnovém týdnu se zlato propadlo o 0,7 procenta, ale navzdory tomuto propadu si kov celkově za měsíc polepšil o 1,5 procenta, což je jeho nejlepší výkon od letošního července.

    4 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czRanní komentář: Zlato zpět pod 1 800 USD, růstové akcie hluboko pod svými all-time high

    1. 11. 2021 • Akciové trhy za sebou mají další klidnou seanci. Pod mírný tlak se opět dostal Nasdaq, kterému komplikují život vyšší sazby, které vzrostly v reakci na jmenování J. Powella do funkce šéfa Fedu na další čtyři roky. Včera jsme se dočkali hned několika výsledků PMI, které nabídly solidní výsledky z Evropy i z USA. Dnes nás čeká opět několik velmi zajímavých fundamentů, v čele s výsledky amerického HDP a zápisem z minulého zasedání americké centrální banky.

    3 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlaterezervy.czJak by mohla vyrůst cena zlata: „postupně a pak najednou“ (týdenní zpráva o vývoji ceny zlata v USD)

    Jak by mohla vyrůst cena zlata: „postupně a pak najednou“ (týdenní zpráva o vývoji ceny zlata v USD)1. 11. 2021 • Když se ptali Ernesta Hemingwaye, jak zbankrotoval, odpověděl: „Postupně a pak najednou“. Tato věta ve mně vyvolala analogii s cenou zlata. Proč cena zlata v roce 2021 klesá? Odpověď by mohla znít – kvůli tržním očekáváním.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    fxstreet.czDrahé kovy letos zlevňují, průmyslové zdražily o desítky procent

    Drahé kovy letos zlevňují, průmyslové zdražily o desítky procent1. 11. 2021 • Drahé kovy letos zlevňují, zlato o osm procent, stříbro o 12 procent a platina o 5,5 procenta. Opačný vývoj je u průmyslových kovů, jako jsou měď, zinek nebo hliník, které do konce října zdražily o desítky procent. ČTK to řekl analytik společnosti Golden Gate CZ Marek Brávník.

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    zlato.czDrahé kovy letos zlevňují, průmyslové zdražily o desítky procent

    3 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czNizozemský soud přiřkl krymské zlato Ukrajině. Rusko to nevzdává

    Nizozemský soud přiřkl krymské zlato Ukrajině. Rusko to nevzdává31. 10. 2021 • Přibližně dva tisíce starý zlatý poklad ze čtyř muzeí na Krymu, který se v současnosti nachází v nizozemském Muzeu Allarda Piersona, patří podle rozhodnutí soudu v Amsterodamu Ukrajině.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czBritská královská mincovna plánuje „dolovat“ zlato z elektroodpadu

    Britská královská mincovna plánuje „dolovat“ zlato z elektroodpadu30. 10. 2021 • Britská královská mincovna bude recyklovat stovky kilogramů zlata a dalších vzácných kovů z vysloužilé elektroniky. Chce zamezit odlivu elektroodpadu a uvést vzácné kovy zpět do oběhu ve Velké Británii. Mincovna (The Royal Mint) plánuje ve Walesu vybudovat závod, který by z vysloužilé elektroniky získával ročně stovky kilogramů zlata a dalších vzácných kovů.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czCena zlata se zdvojnásobí, tvrdí šéf investiční společnosti Peter Boockvar

    Cena zlata se zdvojnásobí, tvrdí šéf investiční společnosti Peter Boockvar29. 10. 2021 • Dalším, kdo si myslí, že cena zlata půjde prudce nahoru, je Peter Boockvar, investiční ředitel společnosti Bleakley Advisory Group, která spravuje majetek v hodnotě osmi miliard dolarů. „Zlato má potenciál zdvojnásobit se, jakmile Fed (americká centrální banka, pozn. red.) začne zpřísňovat a zvyšovat sazby, aby se bránil vyšší než očekávané inflaci,“ řekl.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    idnes.czBude se v Jeseníkách opět těžit zlato? Vrty prozkoumají, zdali podzemí ožije

    Bude se v Jeseníkách opět těžit zlato? Vrty prozkoumají, zdali podzemí ožije27. 10. 2021 • Zájem prospektorů opět upoutala oblast Zlatých Hor na Jesenicku. Zjistit, kolik tam země ještě ukrývá zlata a jiných barevných kovů, a zda se vyplatí je těžit, je úkolem státního podniku DIAMO, který letos začal s průzkumem oblasti. Využije i speciální soupravu s diamantovou korunkou.

    1 minuta čtení na idnes.cz

    zlato.czDavid Garofalo: V řádu měsíců cena zlata překročí 3 000 dolarů za unci

    David Garofalo: V řádu měsíců cena zlata překročí 3 000 dolarů za unci27. 10. 2021 • David Garofalo, velké zvíře kanadské těžební scény se zaměřením na zlato vidí za dveřmi razantní růst ceny zlata v důsledku prudších a trvalejších inflačních tlaků. Jeho jistota přitom kontrastuje s konzervativními odhady centrálních bank v oblasti růstu inflace.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    kurzy.czInvestorský magazín: Zlato jako opravdu bezpečný přístav aneb Proč (ne)řešit nákupní cenu

    Investorský magazín: Zlato jako opravdu bezpečný přístav aneb Proč (ne)řešit nákupní cenu26. 10. 2021 • Aktuální Investorský magazín nabízí pohled na investice do zlata zasazený do širšího makroekonomického a geopolitického kontextu. Nechybí v něm ale ani ohlédnutí za událostmi uplynulého týdne a výhled důležitých ekonomických událostí týdne nového.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlaterezervy.czZlato na kritické ceně - chystá se podzimní rally?

    Zlato na kritické ceně - chystá se podzimní rally?26. 10. 2021 • Největší výzvou pro zlato však zůstává nadále průraz rezistence 1.830 – 1.835 USD. Toto pásmo se kov pokoušel v průběhu července až září již 4x prolomit. Pokud se tento průraz podaří, primární cyklus tak bude pokračovat ve svém rostoucím vývoji a poté byc

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    idnes.czRozhodnutí soudu platí. Zlatá sbírka z Krymu se vrátí Ukrajině, Rusku navzdory

    Rozhodnutí soudu platí. Zlatá sbírka z Krymu se vrátí Ukrajině, Rusku navzdory26. 10. 2021 • Kolekce zlatých předmětů z krymských muzeí, která byla v době obsazení ukrajinského poloostrova Ruskem v roce 2014 na výstavě v Nizozemsku, se má vrátit Ukrajině. V úterý o tom rozhodl nizozemský odvolací soud. Potvrdil tak rozhodnutí prvoinstančního soudu z roku 2016, proti němuž se Rusko odvolalo.

    2 minuty čtení na idnes.cz

    ceskenoviny.czZlatá sbírka z Krymu má být vrácená Ukrajině, rozhodl nizozemský odvolací soud

    3 minuty čtení na ceskenoviny.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).