ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    lidovky.czČeský prodejce zlata zachytil zdařilé padělky investičních slitků. Zřejmě pocházejí z Asie

    Český prodejce zlata zachytil zdařilé padělky investičních slitků. Zřejmě pocházejí z Asie11. 6. 2021 • Velmi propracované padělky slitků švýcarské rafinérie PAMP zachytil český prodejce investičního zlata – firma Zlato. Slitky mají realistický certifikát pravosti a podle společnosti pravděpodobně pocházejí z asijských zemí. Hodnověrné jsou jak svým provedením, tak parametry zjistitelnými lidským okem.

    3 minuty čtení na lidovky.cz

    fxstreet.czPětiletý vývoj ceny zlata a ropy

    Pětiletý vývoj ceny zlata a ropy11. 6. 2021 • V dobách krize investoři často obracejí svou pozornost (a peníze) ke komoditám, které považují za jistotu, tedy ke zlatu a ropě. Jenže jejich přesvědčení je postaveno na dojmech a nikoli na faktech. Zlato vnímané jako bezpečnostní pojistka patří k volatilním investicím a stabilitu ceny ropy pak velmi tvrdě pověřila loňská koronakrize.

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czAustralská mincovna koupila rekordní vzorek zlatonosné horniny

    Australská mincovna koupila rekordní vzorek zlatonosné horniny11. 6. 2021 • Největší vzorek zlatonosné horniny na světě s obsahem 43,5 kilogramů zlata v hodnotě bezmála 50 milionů korun koupila do své sbírky australská mincovna v Perthu. Poputuje do sbírky mincovny a vyhne se tak roztavení jako jeho rekordní předchůdce.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    nova.czZlato a.s. varuje před propracovanými padělky investičních zlatých slitků

    Zlato a.s. varuje před propracovanými padělky investičních zlatých slitků10. 6. 2021 • Praha, 10. června 2021 – Akciová společnost Zlato, přední tuzemský prodejce investičního zlata, upozorňuje, že zachytila nové a velmi propracované padělky slitků švýcarské rafinérie PAMP, které jsou opatřeny realistickým certifikátem pravosti. Padělky, které pravděpodobně pocházejí z asijských zemí, jsou nesmírně hodnověrné jak svým provedením, tak parametry zjistitelnými lidským okem.

    1 minuta čtení na nova.cz

    tyden.czCena zlata trhá rekordy, na trhu se objevily padělky

    Cena zlata trhá rekordy, na trhu se objevily padělky10. 6. 2021 • V době, kdy se cena zlata neustále zvyšuje, se na trhu objevují padělky tohoto investičního kovu. Jsou téměř k nerozeznání s originálem.

    4 minuty čtení na tyden.cz

    finex.czZlato (XAU/USD) – trh se zlatem má po korekci, ale v kontextu je žlutý kov stále velmi býčí – jak si povede dále?

    Zlato (XAU/USD) – trh se zlatem má po korekci, ale v kontextu je žlutý kov stále velmi býčí – jak si povede dále?10. 6. 2021 • V dnešní analýze na zlato (XAU/USD) navážeme na téměř měsíc starý příspěvek, kde jsme vcelku zevrubně rozebrali technickou a fundamentální stránku trhu se žlutým kovem. Dnes si uděláme update, protože za ten měsíc se toho docela dost změnilo, což si jistě žádá naši pozornost. Podíváme se tedy na data o nezaměstnanosti, inflaci, poptávce po zlatě a trhu futures. Zhlédneme v krátkosti i dolarový index.

    2 minuty čtení na finex.cz

    drbna.czNejvětší zlatý poklad nalezl před 250 lety nádeník při sekání trávy

    Největší zlatý poklad nalezl před 250 lety nádeník při sekání trávy9. 6. 2021 • Nebýt prudké bouře, která se začátkem června 1771 přehnala nad Rokycanskem, asi bychom dnes o obrovském pokladu ani nemluvili. Voda na jednom místě podemlela břeh potoka a odhalila několik lesklých plíšků. Místní sedlák si jich tehdy pár odnesl domů a dal dětem na hraní. Později se na břehu objevily další zlaťáky a vrcholem byl velký kovový kotel plný lesklých mincí. Odhadem jich mohlo být až sedm tisíc, většina jich ale byla roztavena a zpracována na dukáty.

    4 minuty čtení na drbna.cz

    zlaterezervy.czKorekce na zlatě byla rychle vykoupena (týdenní zpráva o vývoji ceny zlata v USD)

    Korekce na zlatě byla rychle vykoupena (týdenní zpráva o vývoji ceny zlata v USD)8. 6. 2021Zlato utvořilo hned z kraje minulého týdne nejprve nejvyšší cenu současné růstové vlny, když 1. června vyrostla cena na 1.916 USD za unci. Vzápětí však přišel na trhu prudký výprodej, který skončil stejně rychle, tak jako začal. V minulé týdenní zprávě jsem opakoval, že zlato je krátkodobě technicky překoupeno a že trh byl si „zasloužil“ alespoň korekci k trendové linii, která se začala tvořit na konci března a aktuálně se nachází kolem pásma 1.840 – 1.850 USD. Také jsem uváděl, že trhy někdy testují zpětně původní průlomové pásmo, které tvořilo nejprve rezistenci a nyní po průrazu se stává nejbližší podporou. Minulý pátek v ranních hodinách si zlato sáhlo téměř přesně k uváděné „trendovce“, od které se poté jeho cena odrazila opět prudce vzhůru.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    e15.czSotheby's vydražila minci Double Eagle za rekordní částku

    Sotheby's vydražila minci Double Eagle za rekordní částku8. 6. 2021 • Aukční síň Sotheby's vydražila americkou zlatou minci Double Eagle (Dvojitý orel) z roku 1933 za rekordních téměř 18,9 milionu dolarů (přes 394 milionu korun). Nejvzácnější poštovní známka světa One-Cent Magenta (Jednocentová karmínová) z roku 1856 se zároveň v New Yorku vydražila za více než 8,3 milionu dolarů (přes 173 milionů korun), což potvrdilo její pozici nejcennější známky v historii, informuje agentura Reuters. Kupci si podle Sotheby's přáli zůstat v anonymitě.

    1 minuta čtení na e15.cz

    ihned.czSotheby's vydražila minci Double Eagle za téměř 400 milionů korun. Nového majitele má i nejvzácnější známka světa

    1 minuta čtení na ihned.cz

    zlato.czCo jste možná o zlatu nevěděli

    Co jste možná o zlatu nevěděli8. 6. 2021 • Těžko hledat trvanlivější a tradičnější symbol bohatství, než jakým je zlato. Tento zářivý kov fascinuje lidstvo už celá tisíciletí. Tradiční je zlato i z pohledu investice, na rozdíl od jiných komodit totiž neztrácí na hodnotě.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    novinky.czStavebko už není nejoblíbenější, hlavní jistotou jsou pro Čechy drahé kovy - Novinky.cz

    8. 6. 2021 • Stavební spoření bylo podle Barometru obliby spoření po dlouhé roky nejoblíbenějším produktem pro ukládání peněz. Nyní ho však vystřídalo zlato a další drahé kovy, které za obzvlášť zajímavou možnost zhodnocení peněz považují téměř tři pětiny Čechů.

    3 minuty čtení na novinky.cz

    ahaonline.czZlato je opět populární. Nenoste jej ale na krku

    8. 6. 2021Ozlatit se je rozhodně dobrý nápad. Jenomže kdo chce zlato využít jako silného bojovníka proti inflaci, musí vědět, jak do zlata správně investovat. Šperky to nevyřeší.

    1 minuta čtení na ahaonline.cz

    zlaterezervy.czTrh se zlatem ovládli kupující a jeho cena začíná postupně zdražovat i v ostatních světových měnách (týdenní zpráva o vývoji ceny zlata v USD i CZK)

    8. 6. 2021 • Zdá se, že jiné než technické faktory, ženou nyní cenu zlata vzhůru. Do Číny bylo v dubnu importováno skrze Hongkong nejvíce zlata za poslední 3 roky. Také Indie hlásí v posledních měsících zvýšenou poptávku, kdy jen v březnu dosáhly importy žlutého kovu

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    ctidoma.czInvestiční zlato a investiční stříbro se hodí i do vašeho portfolia

    Investiční zlato a investiční stříbro se hodí i do vašeho portfolia7. 6. 2021 • Každý z nás by se nyní, v době rostoucí inflace, měl soustředit na to, jak zajistit své úspory před ztrátou jejich hodnoty. Odborníci doporučují investice do stříbra a do zlata. Jak na ně?

    1 minuta čtení na ctidoma.cz

    nova.czV Česku se vyrobila největší zlatá mince, má hodnotu rodinného domu

    V Česku se vyrobila největší zlatá mince, má hodnotu rodinného domu7. 6. 2021 • V Česku v pondělí vznikla největší lisem ražená zlatá mince. Má hmotnost 5 kilogramů a aktuální hodnotu 7 milionů korun. Dostala se i do české knihy rekordů. Kdybyste si ji ale chtěli koupit, máte smůlu, protože všech 10 mincí, které mincovna vyrazí, už má své majitele.

    1 minuta čtení na nova.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).