ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czKomodity včetně zlata loni vydělaly, ale ne všechny

    Komodity včetně zlata loni vydělaly, ale ne všechny15. 1. 2020 • V roce 2019 se dalo vydělat na většině hlavních komodit. Celý komoditní trh skončil ziskem 17,6 procenta. Tři roky po sobě je díky automobilovému průmyslu na čele ziskovosti palladium. Loni byla návratnost 54,2 procenta. Po šesti letech ze stejných důvodů předstihla zlato i platina se ziskovostí 21,48 procenta. A stále přísnější emisní normy jejich pozici nejdražších průmyslových kovů zřejmě jen posílí.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    fxstreet.czKonsolidace na zlatě s cílem dosáhnou 1 650/700 USD

    15. 1. 2020Zlato zpočátku roku profitovalo z rizikového režimu (válka USA - Írán), avšak krátkodobý tlak nad 1600 USD se stabilizoval poté, co nedošlo k dalšímu konfliktu. Americký prezident D. Trump uklidnil situaci minulou středu na jeho tiskové konferenci.

    3 minuty čtení na fxstreet.cz

    eurozpravy.czČNB vydala další zlatou pamětní minci. Jaká je její hodnota?

    ČNB vydala další zlatou pamětní minci. Jaká je její hodnota?14. 1. 2020 • Česká národní banka dnes vydala pamětní zlatou minci o nominální hodnotě 5000 korun s motivem hradu Bečov nad Teplou, který byl pravděpodobně založen za Jana Lucemburského, první známé majitele dokládá listina z roku 1394. V tiskové zprávě o tom dnes informovala Česká národní banka.

    2 minuty čtení na eurozpravy.cz

    osel.czJak vyrobit lehké 18-karátové zlato z plastu?

    Jak vyrobit lehké 18-karátové zlato z plastu?13. 1. 2020 • Je to jako nanoalchymie. Vezměte nanočástice zlata, smíchejte je s vhodným polymerem, přidejte sůl, alkohol a výslednou hmotu vložte do tlakové komory. Vznikne lehké zlato, které vypadá jako zlato, blyští se jako zlato, funguje jako zlato v chemických a fyzikálních procesech, ale přitom je pětkrát až desetkrát lehčí než běžné zlato.

    4 minuty čtení na osel.cz

    kurzy.czZatímco bitcoin stagnuje, řítí se zlato zpět dolů?

    Zatímco bitcoin stagnuje, řítí se zlato zpět dolů?13. 1. 2020 • <p>Každé pondělí se podívá Honza na analýzů základních komodit jako je bitcoin, zlato, stříbro a americký Nasdaq.</p>

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    osel.czJak vyrobit lehké 18-karátové zlato z plastu?

    Jak vyrobit lehké 18-karátové zlato z plastu?13. 1. 2020 • Je to jako nanoalchymie. Vezměte nanočástice zlata, smíchejte je s vhodným polymerem, přidejte sůl, alkohol a výslednou hmotu vložte do tlakové komory. Vznikne lehké zlato, které vypadá jako zlato, blyští se jako zlato, funguje jako zlato v chemickým a fyzikálních procesech, ale přitom je pětkrát až desetkrát lehčí než běžné zlato.

    3 minuty čtení na osel.cz

    zlato.czIndie na podzim koupila 15 tun zlata

    Indie na podzim koupila 15 tun zlata13. 1. 2020 • Indická centrální banka (RBI) zintenzívnila zajišťování proti volatilitě měny tím, že v říjnu a v listopadu nakoupila téměř 15 tun zlata, jak ukazují nejnovější údaje centrální banky. Jedná se o nejvyšší dvouměsíční nákup zlata.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    parlamentnilisty.czJan Kozák: Používání zlatých mincí bylo napodobováním božských věčných hodnot

    Jan Kozák: Používání zlatých mincí bylo napodobováním božských věčných hodnot12. 1. 2020 • Miluš Kotišová napsala článek, nazvaný Peníze jsou jazyk. Vznikly dřív, než jsme pobrali rozum. Ve své reakci na její text mj. přemítám o vztahu peněz a důvěry. Ptejme se, jak je vysoká, jestliže nám vládne věrolomnost a podvod.

    5 minut čtení na parlamentnilisty.cz

    zlato.czKdo má nejlepší tipy na cenu zlata

    Kdo má nejlepší tipy na cenu zlata11. 1. 2020 • Londýnská asociace trhu se vzácnými kovy LBMA oznámila výsledky své soutěže o nejpřesnější prognózu ceny drahých kovů v roce 2019. Loni v lednu poskytli analytici své prognózy na roční průměrnou cenu. Kdo byl nejblíž vyhrál unci zlata.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    fxstreet.czZlato kleslo pod 1560,00 USD – TECHNICKÁ ANALÝZA

    10. 1. 2020 • Ve středu směnný kurz XAU/USD obchodoval směrem dolů. Během dnešního rána testoval žlutý kov podporu tvořenou měsíčním R1 a 200-hodinovou SMA na 1 534,31.

    2 minuty čtení na fxstreet.cz

    finance.czZlato šlo letos na dračku. Bude to příští rok podobné?

    9. 1. 2020 • Nové technologické společnosti jsou často lákadlem pro čerstvé absolventy vysokých škol a univerzit. Někteří z nich například předpokládají, že pokud získají zkušenosti v tomto sektoru, vzroste jejich dlouhodobá…

    1 minuta čtení na finance.cz

    finex.czInvestice do zlata přinesla v loňském roce příjemné zisky. Jak si drahé kovy povedou letos?

    Investice do zlata přinesla v loňském roce příjemné zisky. Jak si drahé kovy povedou letos?8. 1. 2020 • Loňský rok mimořádně přál investicím do drahých kovů. Nahrála jim především měnová politika světových centrálních bank. Snižování úrokových sazeb Evropské centrální banky a amerického Fedu.

    1 minuta čtení na finex.cz

    fxstreet.czSpeciální report: Zlato roste díky napětí na Středním východě

    Speciální report: Zlato roste díky napětí na Středním východě8. 1. 2020 • Cena zlata se postupně zvyšuje už několik posledních let. V minulém roce zlato výrazně posílilo i přes dobrou náladu na finančních trzích. Obchodníci jsou si vědomi, že centrální banky se na trzích angažují stále více a snaží se diverzifikovat portfolio nákupem drahých kovů. Stimulace ekonomiky má své limity a bezpečné přístavy v portfoliu snižují riziko. Napětí na Blízkém a Středním východě je dalším faktorem, který hraje ve prospěch žlutého kovu.

    6 minut čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czBREAKING: Zlato vyrostlo až na 1610 dolarů, Írán zaútočil na americké základny v Iráku

    BREAKING: Zlato vyrostlo až na 1610 dolarů, Írán zaútočil na americké základny v Iráku8. 1. 2020 • Na trhu dnes ráno vidíme nárůst rizikové averze kvůli odpovědi Teheránu na zabití generála Solejmáního. Írán zaútočil na americké základny v Iráku, dle prvních zpráv však při útocích nikdo nezemřel. Akciové indexy zamířily dolů, opačným směrem se vydal...

    2 minuty čtení na kurzy.cz

    svetprumyslu.czDO ZLATA SE VYPLATÍ INVESTOVAT V JAKÉKOLI DOBĚ

    DO ZLATA SE VYPLATÍ INVESTOVAT V JAKÉKOLI DOBĚ8. 1. 2020 • „Zlato je investicí pro konzervativní investory, kteří se chtějí ráno vzbudit a vědět, že hodnota jejich majetku je minimálně stejná. Největší výhodou této investice je fakt, že jde o stálou komoditu bez větších výkyvů. Cena zlata lineárně a stabilně roste. Zlato chrání majetek, jinými slovy uchovává jeho hodnotu i navzdory inflaci. Jen za letošní rok hodnota zlata vzrostla o 25 procent,“ říká Miroslav Zadák, jehož investiční společnost ATT Investments si zakládá na budování dlouhodobých vztahů se zákazníky a na pravdivém přístupu.

    8 minut čtení na svetprumyslu.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).