ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czZlato v pohybu

    Zlato v pohybu28. 1. 2020Zlato je v pohybu. Obavy z rozšíření koronaviru vyhnaly jeho cenu nad 1585 dolarů za unci. Pokud bude americká centrální banka na svém středečním zasedání pokračovat v opatrné politice jako evropská a čínská centrální banka, pak by to mohlo být raketové palivo pro zlato k udržení zisku nad 1600 dolary za unci.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    idnes.czKOMENTÁŘ: Rouškou a zlatem proti viru. Když emoce vítězí, fakta jdou stranou

    KOMENTÁŘ: Rouškou a zlatem proti viru. Když emoce vítězí, fakta jdou stranou28. 1. 2020 • Nejen eventuální pandemie koronaviru, ale i samotný strach z ní může vážně poznamenat světovou ekonomiku. Už teď lidé začali masově ukládat peníze do zlata, což má asi stejně chabý efekt, jako když vykoupili v lékárnách roušky. Možná panika má za následek, že politické i ekonomické události ustupují do pozadí, zamýšlí se ekonom Lukáš Kovanda.

    1 minuta čtení na idnes.cz

    e15.czKoronavirus hýbe s trhy. Investoři skupují zlato

    Koronavirus hýbe s trhy. Investoři skupují zlato27. 1. 2020 • Obavy ze šíření koronaviru rostou a mají již významný vliv na celosvětovou ekonomiku, tvrdí analytici. Nejistota způsobuje pokles asijských, evropských i amerických akciových trhů. Propadla se i cena ropy. Naopak roste cena zlata jako bezpečného přístavu v krizích.

    2 minuty čtení na e15.cz

    ceskatelevize.czNový virus tlačí dolů ceny akcií i ropy, zlato naopak zdražuje

    1 minuta čtení na ceskatelevize.cz

    idnes.czFinančníci se bojí chaosu, akcie klesají. Zlatu však koronavirus pomáhá

    Finančníci se bojí chaosu, akcie klesají. Zlatu však koronavirus pomáhá27. 1. 2020 • Koronavirus, kvůli jemuž již v Číně zemřelo osmdesát lidí, začíná ovlivňovat i světové trhy. Cena zlata rapidně stoupá, ropa nebo železná ruda naopak zlevňují. Většina finančníků si totiž stále moc dobře pamatuje epidemii SARS a bojí se chaosu. Ta podle odhadů stála světovou ekonomiku čtyřicet miliard dolarů.

    2 minuty čtení na idnes.cz

    novinky.czČínský virus sráží ceny akcií i ropy, zlato naopak zdražuje - Novinky.cz

    1 minuta čtení na novinky.cz

    patria.czČínský virus dál stlačuje trhy, klesá ropa i evropské a americké futures. Roste zlato

    27. 1. 2020 • Čínský jüan dnes sestoupil na třítýdenní minimum kvůli rostoucímu počtu úmrtí v důsledku nového typu koronaviru. Čínské úřady zvýšily oficiální počet obětí viru na více než 80, potvrzených nakažených je již více než 2700.

    1 minuta čtení na patria.cz

    kurzy.czKoronavirus děsí trhy, zlato citelně zdražuje, koruna oslabuje, ropa padá. V Číně odkládají otevření burz

    Koronavirus děsí trhy, zlato citelně zdražuje, koruna oslabuje, ropa padá. V Číně odkládají otevření burz27. 1. 2020 • Cena zlata v korunách dnes ráno přeskočila úroveň 36 230 Kč za troyskou unci. Drahý kov se tak opět přibližuje svému dějinnému maximu. Na ně vystoupal loni v září, kdy se prodával za necelých 36 600 korun.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czDegussa prognózuje 1700 dolarů za unci zlata ještě letos

    Degussa prognózuje 1700 dolarů za unci zlata ještě letos27. 1. 2020 • Ekonom je odborník, který bude zítra vědět, proč se věci, které včera předpovídal, nestaly dnes, napsal americký humorista Evan Esar. Podle tržního reportu největšího německého obchodníka se vzácným kovy Degussa dost trefná charakteristika.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    euro.czOslepující lesk zlata. Vývoj ceny žlutého kovu závisí na geopolitickém dění - Euro.cz

    Oslepující lesk zlata. Vývoj ceny žlutého kovu závisí na geopolitickém dění - Euro.cz26. 1. 2020 • Jak už to u zlata bývá, jeho cenu ženou vzhůru obavy investorů z nejrůznějších hrozeb. K cennému kovu utíkají v dobách nejistoty a zvýšeného geopolitického napětí. Za posledním růstem je především krize na Blízkém východě, která zvýšila obavy z rozpoutání většího konfliktu.

    6 minut čtení na euro.cz

    zlato.czKoronavirus vyvolal zájem o zlato

    Koronavirus vyvolal zájem o zlato26. 1. 2020 • Čínská města jedenáctimilionový Wu-chan, sedmimilonový Chuang-kang, milionové E-čou a Sian-tchao a dalších devět aglomerací v karanténě kvůli koronaviru vyvolala velkou vlnu averze k riziku, což podpořila přitažlivost bezpečných aktiv

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czDluhopisy USA versus zlato

    Dluhopisy USA versus zlato25. 1. 2020 • Janet Muiová, ekonomka Cazenove Capital, si myslí, že investování do zlata je nejlepším způsobem, jak poradci a správci fondů mohou ve svých portfoliích zajistit rizika. Zlato podle ní inklinuje k dobrému výkonu, když je geopolitická nejistota vysoká, protože funguje jako zásoba hodnoty.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czZlato zdražuje. Trhy jsou nervózní z šíření koronaviru

    Zlato zdražuje. Trhy jsou nervózní z šíření koronaviru25. 1. 2020 • Na trhy se v pátek odpoledne středoevropského času vrátila nervozita kvůli šíření nákazy novým typem čínského koronaviru. Ve Spojených státech byl – zatím neoficiálně – oznámen třetí případ nakažení touto infekcí. Zpráva poslala hlavní ukazatel amerického akciového trhu, index Standard & Poor's 500, na jeho denní minimum.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czZlatý výhled ještě zlatější

    24. 1. 2020Zlato získává na síle a výhled pro rok 2020 zůstává pro žlutý kov podle investiční společnosti VanEck velmi příznivý. Společnost se sídlem v New Yorku zaznamenala strukturální posun v pozicích zlata, protože se víc investorů začalo držením dlouhé zlaté pozice cítit „pohodlně“.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    euro.czTěžaři zlata zelenají. Investoři chtějí obchodovat s kovem s nulovou uhlíkovou stopou - Euro.cz

    Těžaři zlata zelenají. Investoři chtějí obchodovat s kovem s nulovou uhlíkovou stopou - Euro.cz23. 1. 2020 • Svět investic do zlata má nový trend. Dal by se nazvat touhou po zeleném zlatě. Nejde tu přitom o chmel, nýbrž o snahu obchodovat s kovem, který má za sebou nulovou uhlíkovou stopu. Hovoří o tom aktuální zpráva organizace World Gold Council (WGC).

    2 minuty čtení na euro.cz

    ceskenoviny.czVe Švýcarsku vyrazili nejmenší zlatou minci na světě

    Ve Švýcarsku vyrazili nejmenší zlatou minci na světě23. 1. 2020 • Mince váží 0,063 gramu, což odpovídá jedné pětisetině troyské unce, a má nominální hodnotu čtvrt švýcarského franku (5,85 Kč).

    1 minuta čtení na ceskenoviny.cz

    novinky.czVe Švýcarsku vyrazili nejmenší zlatou minci světa. Einstein na ní vyplazuje jazyk - Novinky.cz

    1 minuta čtení na novinky.cz

    zlato.czVe Švýcarsku vyrazili nejmenší zlatou minci na světě

    1 minuta čtení na zlato.cz

    denik.czNejmenší na světě. Ve Švýcarsku vyrazili novou zlatou minci, je na ní Einstein

    1 minuta čtení na denik.cz

    zlato.czPoskytuje větší jistotu zlato, nebo švýcarský frank?

    Poskytuje větší jistotu zlato, nebo švýcarský frank?22. 1. 2020 • Kromě zlata se za bezpečný přístav považuje i švýcarský frank. Podle americké banky Goldman Sachs může švýcarský frank zlato v této roli nahradit. „Kam zlato šlo, tam ho švýcarský frank následoval,“ uvedl bankovní expert na globální měny Zach Pandl ve své zprávě.

    1 minuta čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).