ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    kurzy.czGraf dne: Zlato by mohlo dobře předpovědět konec největších propadů

    Graf dne: Zlato by mohlo dobře předpovědět konec největších propadů23. 3. 2020 • Při pohledu na pohyb cen zlata v posledních týdnech by leckoho mohlo napadnout, že zlato neplní roli bezpečného přístavu. Pokud však srovnáme cenové pohyby v době hypoteční krize a v současnosti, tak lze pozorovat mnohé podobnosti. Přestože je zlato kv...

    2 minuty čtení na kurzy.cz

    warengo.comMračna se stahují, zlato však zůstává na výsluní

    Mračna se stahují, zlato však zůstává na výsluní22. 3. 2020 • Negativní ekonomické dopady koronaviru, na něž nás celé týdny připravovalo oslabování procyklických komodit, se rozšířily jako požár i na zbytek trhu.

    4 minuty čtení na warengo.com

    zlato.czZlato v době koronavirové

    Zlato v době koronavirové20. 3. 2020 • V průběhu pandemie koronaviru jsme byli svědky poklesu hodnoty akcií o desítky procent. Zlato se ukázalo jako výrazně stabilnější aktivum, přesto jeho hodnota klesla.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    kurzy.czZlato v době koronavirové

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czGoldman Sachs potvrdila prognózu ceny zlata na 1800 dolarů

    Goldman Sachs potvrdila prognózu ceny zlata na 1800 dolarů20. 3. 2020 • Cena zlata klesá, ale nenajde se ekonom, který by nebyl přesvědčen o jejím brzkém oživení. Trhy jen vyhodnocují, jaký dopad budou mít fiskální a další peněžní podněty k zastavení ekonomických škod způsobené pandemií.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    fxstreet.czZlato dnes zdražilo na nejvyšší cenu dějin. Kvůli obavám z koronaviru a propadu Applu

    19. 3. 2020 • Cena zlata dnes odpoledne středoevropského času poskočila na nejvyšší korunovou cenu v dějinách. Unce drahého kovu se v přepočtu prodávala i za více než 36 700 korun. Je tak pokořen dosavadní rekord, necelých 36 600 korun za unci, z loňského září.

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czJak to s tím zlatem vlastně je

    Jak to s tím zlatem vlastně je19. 3. 2020 • Cena zlata klesla pod 1500 dolarů za unci a někteří analytici se ptají, zda investoři skutečně chápou roli zlata jako aktiva bezpečného ráje. Výhodou zlata je to, že je to neuvěřitelně likvidní aktivum, řekl hlavní zlatý stratég americké State Street Global Advisors Milling-Stanley v rozhovoru pro Kitco News. Zlato podle něj dělá přesně to, co má v krizi likvidity dělat.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    finance.czCena zlata smazala počáteční růst, ropa a další drahé kovy prudce padají

    Cena zlata smazala počáteční růst, ropa a další drahé kovy prudce padají18. 3. 2020 • V podstatě od počátku se uvažuje o tom, jak může pandemii ovlivnit počasí, respektive roční období. Nyní byly zveřejněny hned dvě studie, které se tímto tématem zabývají. Jejich výsledky na první pohled potvrzují tezi o…

    1 minuta čtení na finance.cz

    fxstreet.czZlato ztrácí na hodnotě spolu s dolarem a akciemi - co bude dál?

    Zlato ztrácí na hodnotě spolu s dolarem a akciemi - co bude dál?18. 3. 2020 • Vzhledem k nedávnému vývoji kolem koronaviru, kolapsu cen ropy a masivním monetárním stimulům FEDu, zůstává zlato střednědobě až dlouhodobě býčí a pohyb k 2 000 USD se zdá být pouze otázkou čas, avšak krátkodobý obraz je aktuálně neutrální.

    3 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czZlato dělá svou práci

    Zlato dělá svou práci18. 3. 2020 • Propad ceny zlata na začátku něčeho, co bychom mohli nazvat rannou fází hospodářské krize, nebo počátkem delšího období nízkého hospodářského růstu, už tu jednou byl, a mnozí experti to připomínají. Zlato oslabilo, ale stejně nanicovatě se choval drahý kov i v počátečních fázích minulé finanční krize.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czDnešní cena zlata je dobrou příležitostí k nákupu

    Dnešní cena zlata je dobrou příležitostí k nákupu17. 3. 2020 • Nastalo všechno, po čem cena zlata raketově stoupá. Dolar oslabil, americká centrální banka razantně a překvapivě vynulovala základní úrokovou sazbu, americké vládní dluhopisy se potácejí na rekordních minimech, akciový trh rychle ztrácí hodnotu, pandemie zaměstnává celý svět a prohlubuje ekonomické turbulence násobené nejistotami. Přesto cena zlata zažívá nejhorší týdenní propad za devět let.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    epochaplus.czZajímavosti o zlatě, které jste nevěděli

    17. 3. 2020Zlato je velmi oblíbený drahý kov, který se stal synonymem bohatství a moci. Lidé ho těží již přibližně 6000 let a je tak pravděpodobně...

    3 minuty čtení na epochaplus.cz

    patria.czCena zlata smazala počáteční růst, další drahé kovy a ropa prudce padají

    Cena zlata smazala počáteční růst, další drahé kovy a ropa prudce padají16. 3. 2020 • Cena zlata navzdory eskalaci krize kolem koronaviru a navzdory nouzovým opatřením některých centrálních bank smazala počáteční zisky a klesá. Výrazně dnes klesají i ceny ropy.

    1 minuta čtení na patria.cz

    ceskenoviny.czRopa, akcie i zlato prudce klesly navzdory úsilí centrálních bank

    Ropa, akcie i zlato prudce klesly navzdory úsilí centrálních bank16. 3. 2020 • Masivním propadem zahájily týden evropské akcie, které uzavřely na minimech z roku 2012. Největší propad vykázaly akciové trhy ve Francii a ve Španělsku, kterou jsou spolu s Itálií nákazou nejhůře zasaženými zeměmi a prakticky se izolovaly od zbytku světa.

    3 minuty čtení na ceskenoviny.cz

    fxstreet.czRopa, akcie i zlato prudce klesly navzdory úsilí centrálních bank

    6 minut čtení na fxstreet.cz

    patria.czCena zlata smazala počáteční růst, ropa a další drahé kovy prudce padají

    Cena zlata smazala počáteční růst, ropa a další drahé kovy prudce padají16. 3. 2020 • Cena zlata navzdory eskalaci krize kolem koronaviru a navzdory nouzovým opatřením některých centrálních bank smazala počáteční zisky a klesá. Výrazně dnes klesají i ceny ropy.

    1 minuta čtení na patria.cz

    zlato.czCena zlata smazala počáteční růst, další drahé kovy prudce padají

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czOd hysterie ke 2000 dolarům za unci

    Od hysterie ke 2000 dolarům za unci16. 3. 2020 • Jak umějí být trhy hysterické nejlépe vykresluje dění ze středy na čtvrtek uplynulého týdne. Ve středu agentura Bloomberg zveřejnila informaci, že na londýnském trhu s fyzickým zlatem se v době, kdy jeho cena byla nejvyšší za sedm let, proběhly obchody za téměř 100 miliard dolarů, což byl historicky vůbec nejvyšší denní objem.

    1 minuta čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).