ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czJPMorgan nemiluje zlato, ale rekordně na něm vydělala

    JPMorgan nemiluje zlato, ale rekordně na něm vydělala25. 11. 2020 • Největší americká banka JPMorgan v letošním roce vydělala už rekordní miliardu dolarů z obchodování, skladování a financování drahých kovů, což výrazně překonává konkurenční banky, prozradily agentuře Reuters dva zdroje obeznámené s touto záležitostí.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlaterezervy.czZlato - ještě několik týdnů trpělivosti (týdenní zpráva o vývoji ceny zlata v USD i CZK)

    25. 11. 2020 • Jak napovídá titulek dnešní zprávy, býci budou muset být ještě trpěliví a připravit se zřejmě na několik týdnů pohybu do strany, případně na další výprodej. Jak napovídá výše uvedený průměrný 10letý sezónní pohyb ceny zlata, zlato má tendenci tvořit zhrub

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    fxstreet.czDošel zlatu dech?

    Došel zlatu dech?24. 11. 2020 • Začátek listopadu vypadal pro zlato velmi dobře a mnoho investorů očekávalo, že jeho cena bude brzy znovu atakovat 2000 dolarů. Hned další týden však přišel první strmý propad, který následoval další týden postupného poklesu rizik a vše vyústilo ve výprodej tento týden, kdy zlato ztratilo dalších 3,5 % a téměř umazalo všechny letní zisky. Důvodem je zmíněný pokles nervozity a obav, což jen odráží někdy až příliš pozitivní pohled investorů na celou pandemii. Za poslední 3 týdny totiž přišly se svými výsledky efektivnosti vakcín na Covid-19 hned 3 společnosti, a to Moderna, Pfizer a AstraZeneca. Brzký příchod vakcíny by mohl ukončit řadu velmi přísných restrikcí, které negativně ovlivňují ekonomickou aktivitu. Zároveň trhy velmi pozitivně vnímají vítězství Joe Bidena v prezidentských volbách. Ty jsou však stále obklopeny velkou mírou nejistoty, která však během dnešního rána také výrazně klesla, když americký prezident Donald Trump pověřil svůj tým předáním moci Joe Bidenovi. Fundament se tak výrazně otočil proti zlatu.

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    zlato.czZlato testuje trpělivost optimistů i pesimistů

    Zlato testuje trpělivost optimistů i pesimistů24. 11. 2020Zlato v pondělí vzrostlo podporováno měkčím dolarem a sázkami na další měnové stimuly USA k oživení ekonomiky, tvrdí optimisté. Pesimisté oponují brzkým zahájením vakcinace proti covidu (snad již příští měsíc, těší se), která uvede svět do normálu, čímž zdůvodňují pokles ceny zlata.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    patria.czZlato v ohrožení slabé poptávky

    Zlato v ohrožení slabé poptávky23. 11. 2020 • Pozice na zlatu vypadají nejistě. Fyzická poptávka ze strany burzovně obchodovaných fondů (ETF) i sektoru klenotnictví je slabá a ceny nahrávají poklesu.

    1 minuta čtení na patria.cz

    zlato.czPřežije zlato pandemii?

    Přežije zlato pandemii?23. 11. 2020 • Cena zlata klesala, ale investoři pokračovali ve svém náporu na fondy obchodované na burze (ETF), které na svém říjnovém vrcholu nasály téměř 900 tun žlutého kovu, meziročně víc než dvojnásobek. Až do dne, kdy společnost Pfizer oznámila, že její vakcína je z 95 % účinná.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czZlato bylo letos špičkové aktivum, ale kam zamíří dál?

    Zlato bylo letos špičkové aktivum, ale kam zamíří dál?22. 11. 2020 • Kdo by před rokem tušil, že hlavními fenomény, které určí cenu zlata, budou nejprve koronavirus a poté vakcína na jeho likvidaci. A co bude dál? To je otázka, kterou si položil i britský ekonomický deník Financial Times.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czBritská loupež století před soudem

    Britská loupež století před soudem21. 11. 2020 • James Stunt, bývalý manžel dědičky formule 1 Petry Ecclestoneové, vypovídal v procesu se svým bývalým bodyguardem Justinasem Ivaskeviciem, který je obviněn z krádeže diamantového prstenu v ceně 15 milionů korun a dalších trestných činů. Prokurátoři tvrdí, že Ivaskevicius se pokusil diamant prodat v Belgii.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    mesec.czPravidla o růstu ceny zlata přestala fungovat. Proč už jeho cena neroste?

    Pravidla o růstu ceny zlata přestala fungovat. Proč už jeho cena neroste?20. 11. 2020 • Vysoká inflace, pandemie, válka, prudký růst cen všeho, na co si vzpomenete. To jsou učebnicové příklady pro okamžik, kdy se cena zlata obvykle šplhá do…

    3 minuty čtení na mesec.cz

    kurzy.czJak se změnil výhled pro ZLATO po amerických prezidentských volbách a objevu vakcíny proti koronaviru?

    Jak se změnil výhled pro ZLATO po amerických prezidentských volbách a objevu vakcíny proti koronaviru?20. 11. 2020 • Máme za sebou americké prezidentské volby a oznámení úspěšného vývoje vakcín proti koronaviru. Na trzích klesla riziková averze, nicméně pro zlato se toho zatím příliš nezměnilo. Kov si prochází obdobím několikaměsíční konsolidace po srpnovém dosažení&hel

    2 minuty čtení na kurzy.cz

    finex.czZlato se stále drží na rekordně vysokých úrovních – bude růst i nadále?

    Zlato se stále drží na rekordně vysokých úrovních – bude růst i nadále?20. 11. 2020Zlato bylo poslední rok středem pozornosti. Tento zájem se samozřejmě ještě stupňoval s jeho rostoucí cenou. Největší boom za poslední léta nastal ve chvíli, kdy spotový kurz zlata v USD po necelých devíti letech překonal historické maximum z roku 2011.

    1 minuta čtení na finex.cz

    zlato.czOd července nebyla cena zlata tak výhodná jako dnes

    Od července nebyla cena zlata tak výhodná jako dnes20. 11. 2020 • Nákupní okénko pro nízké ceny zlata, jak jsme avizovali včera, se otevřelo. Cena kovu ve čtvrtek prudce poklesla, protože pevnější dolar a optimistické zprávy o vývoji vakcín vykompenzovaly obavy z dalšího šíření nákazy ve Spojených státech a navíc posílilo přesvědčení, že americká administrativa nalije do ekonomiky další stimulační peníze.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    fxstreet.czVIDEO: Jak se změnil výhled pro ZLATO po volbách a vakcíně?

    19. 11. 2020 • Máme za sebou americké prezidentské volby a oznámení úspěšného vývoje vakcín proti koronaviru. Na trzích klesla riziková averze, nicméně pro zlato se toho zatím příliš nezměnilo. Kov si prochází obdobím několikaměsíční konsolidace po srpnovém dosažení historického maxima. Nachází se v blízkosti supportu na úrovni 1850 dolarů za barel. Jedná se o dobrou úroveň ke koupi, nebo růstový potenciál s novou vakcínou vyprchal? Výhled dalšího vývoje cen zlata naleznete v tomto webináři.

    3 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czOtevírá se několik šancí na levnější zlato

    Otevírá se několik šancí na levnější zlato19. 11. 2020 • Dopad zpráv o pozitivních pokusech s vakcínami byl okamžitý a zlato se propadlo pod 1900 dolarů za unci. Stratégové největší evropské banky HSBC se domnívají, že další pokles je pravděpodobný, ale dlouhodobější výhled zůstává pro žlutý kov pozitivní

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czTěžař zlata Endeavour koupí za 2 miliardy USD konkurenta Teranga

    Těžař zlata Endeavour koupí za 2 miliardy USD konkurenta Teranga18. 11. 2020 • Těžařská společnost Endeavour Mining zaměřená na západní Afriku koupí společnost Teranga Gold za zhruba dvě miliardy USD (44,6 miliardy Kč). Firma, která tímto spojením vznikne, bude patřit mezi deset největších těžařů zlata na světě a bude největším producentem zlata v západní Africe.

    2 minuty čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).