ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    e15.czUkládání peněz do zlatých mincí má smysl – cena zlata roste

    Ukládání peněz do zlatých mincí má smysl – cena zlata roste9. 6. 2020 • Nejsou zlaté mince jako zlaté mince. Jedny mají spíše numismatickou hodnotu. Ta dokáže vzrůst i nad cenu zlata, ze kterého jsou. Je to však záležitost velice dlouholetá a zisk z ní budou mít často až další generace. Navíc to znamená vyznat se v numismatice a věnovat se tomuto hobby. Existují však i investiční mince. U nich se zisk obecně předpokládá už za sedm let. Koronavirová krize však ukázala, že může přijít i obratem.

    1 minuta čtení na e15.cz

    zlaterezervy.czBurzovní cena unce zlata klesla pod Kč 40.000 (týdenní zpráva o vývoji ceny zlata v CZK)

    Burzovní cena unce zlata klesla pod Kč 40.000 (týdenní zpráva o vývoji ceny zlata v CZK)8. 6. 2020 • Americký dolar nadále oslaboval, což přispělo velkou měrou ke snížení ceny zlata v CZK. A v závěru týdne se propadla i cena zlata v dolarech na nejnižší úroveň od 21. dubna. Zlato v korunách zamířilo až na hodnotu Kč 39.150 za unci.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    euro.czČNB mění strategii, po letech začne nakupovat zlato

    ČNB mění strategii, po letech začne nakupovat zlato8. 6. 2020 • Centrální banka má poprvé v novodobé historii v úmyslu nakupovat zlato. Dosud ho ve státních rezervách jen ubývalo. Na konci dubna se zlaté rezervy smrskly na 275 tisíc trojských uncí, což je pouhých 11,2 procenta proti stavu při vzniku České republiky. Významnou změnu v přístupu centrálních bankéřů potvrdila týdeníku Euro sama banka.

    3 minuty čtení na euro.cz

    zlato.czPodle Citibank bude unce zlata stát 2000 dolarů už za rok

    Podle Citibank bude unce zlata stát 2000 dolarů už za rok6. 6. 2020 • Capital Markets BMO, investiční pobočka Bank of Montreal, zvýšila svou dlouhodobou prognózu ceny zlata z 1400 amerických dolarů za unci o 16,7 procenta. Předpovědi této kanadské banky jsou podle expertů od roku 2015 velmi statické a tudíž změnu dlouhodobého výhledu ceny zlata nelze brát na lehkou váhu, protože se to neděje často.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    parlamentnilisty.czZlato.cz: Prodej zlata v Česku během pandemie stoupl o stovky procent

    Zlato.cz: Prodej zlata v Česku během pandemie stoupl o stovky procent5. 6. 2020 • Kvůli pandemii koronaviru všechny západní rafinerie vzácných kovů už 20. března přerušily výrobu. Jak Marášek v rozhovoru upřesňuje, téměř polovina světové produkce zlata pochází ze švýcarského kantonu Ticino u italských hranic, tedy země, která byla v Evropě nejvíce postižena koronavirem.

    2 minuty čtení na parlamentnilisty.cz

    zlato.czOtázkou dne není kdy padne zlatý rekord, ale jeho hodnota

    Otázkou dne není kdy padne zlatý rekord, ale jeho hodnota5. 6. 2020 • Na žlutém kovu by se ještě v tomto desetiletí mohla objevit cenovka 5000 dolarů za unci, a to je podle výroční zprávy In Gold We Trust, zveřejněné lichtenštejnskou investiční společností Incrementum, konzervativní odhad.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czV Londýně je nyní víc zlata, než vlastní USA

    V Londýně je nyní víc zlata, než vlastní USA4. 6. 2020 • V obřích trezorech sedmi londýnských bezpečnostních a bankovních subjektů, včetně Bank of England, leží nyní zlaté cihly za víc než 437 miliard amerických dolarů. Uvádějí to nejnovější data LBMA (London Bullion Market Association) z konce února.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    freebit.czZlato vs. Bitcoin. Jak efektivně pokrýt přicházející inflaci?

    Zlato vs. Bitcoin. Jak efektivně pokrýt přicházející inflaci?3. 6. 2020 • Ochránit prostředky proti inflaci lze jediným způsobem: Vhodně zvolenou investicí. Proti tradičním komoditám, jako je zlato, stojí nyní moderní technologie v podobě Bitcoinu. Co je výhodnější? Bitcoin stoupá, zlato prožívá pokles Zlato je vnímané jako tradiční uchovatel hodnoty. Není však tím jediným, do čeho se vyplatí investovat. Bitcoin se rovněž…

    2 minuty čtení na freebit.cz

    freebit.czBitcoin vs. zlato, do čeho se vyplatí investovat?

    3. 6. 2020 • Kryptoměna Bitcoin vs. zlato, do čeho se v dnešní době vyplatí investovat? Bitcoinům se také přezdívá digitální zlato. Tyto dvě komodity bývají často srovnávány. Do čeho se vyplatí investovat a proč?

    2 minuty čtení na freebit.cz

    zlato.czNejvětší přesun zlata všech dob míří do New Yorku

    Největší přesun zlata všech dob míří do New Yorku3. 6. 2020 • Před dvěma měsíci, kdy byl trh ve stavu téměř úplného chaosu v důsledku náhlého kolapsu globálních dodavatelských řetězců, byl jedním z trhů, který zažil nebývalý neklid, trh fyzického zlata. Důvodem byl rekordní rozdíl ceny fyzického zlata v Londýně a papírového zlata v New Yorku, což spustilo obrovský transfer fyzického zlata do USA, protože obchodníci chvátali využít cenového rozdílu nákupem v Londýně a přesunem zlata do New Yorku.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    parlamentnilisty.czČeská mincovna: Slavnostní ražba na počest Rádiu Svobodná Evropa

    Česká mincovna: Slavnostní ražba na počest Rádiu Svobodná Evropa3. 6. 2020 • V pátek 30. května proběhla slavnostní ražba sedmé medaile České mincovny z cyklu "Příběhy naší historie", která je věnována rozhlasové stanici Svobodná Evropa. Ta s rokem 2020 slaví jubilejní výročí 70 let od prvního vysílání do Československa. Jde o další z řady cenných medailí věnovaných opomíjeným milníkům české historie.

    4 minuty čtení na parlamentnilisty.cz

    seznamzpravy.czV největším ruském zlatém dole vypukla epidemie

    V největším ruském zlatém dole vypukla epidemie2. 6. 2020 • Ve zlatém dole Olympiada, který leží v Krasnojarsku na Dálném východě, onemocnělo covid-19 už více než 1200 lidí. Na místo byla nasazena ruská armáda.

    1 minuta čtení na seznamzpravy.cz

    zlaterezervy.czOslabující dolar snížil cenu zlata v českých korunách (týdenní zpráva o vývoji ceny zlata v CZK)

    Oslabující dolar snížil cenu zlata v českých korunách (týdenní zpráva o vývoji ceny zlata v CZK)1. 6. 2020 • V minulém týdnu začal americký dolar oslabovat oproti většině světových měn, což se také projevilo posílením české koruny vůči dolaru. Tento vývoj způsobil, že i přes zvyšující se cenu zlata v dolarech se snížila cena zlata v českých korunách.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    zlato.czOd vypuknutí pandemie je zlato v centru pozornosti

    Od vypuknutí pandemie je zlato v centru pozornosti1. 6. 2020 • Celkem výrazný propad amerického dolaru vůči české koruně zlevnil zlato pro české kupce. Během dvou týdnů dolar zlevnil o víc než korunu, když 15. května stál 25,55 ale 29. května už jen 24,17 koruny. Cena zlata proto z rekordních cen vysoko nad 44 tisící korunami za troyskou unci poklesla pod 42 tisíc korun za unci.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    e15.czZlatá dekáda pro sběratele mincí. Svou investici mohli rozmnožit takřka na trojnásobek

    Zlatá dekáda pro sběratele mincí. Svou investici mohli rozmnožit takřka na trojnásobek31. 5. 2020 • Numizmatikům záviděli i leckteří akcioví investoři. Zatímco americké akcie, které jsou dlouhodobě velmi výnosné, stihly do konce loňského roku za posledních deset let vydělat ještě o několik procent více, evropské akcie své investory nedokázaly uspokojit ani z poloviny tak dobře jako právě vzácné mince a platidla.

    1 minuta čtení na e15.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).